Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZIONUL REGIONAL „EDUCAȚIA NONFORMALĂ, ÎNTRE JOC ȘI RESPONSABILITATE”

Simpozionul regional „Educația nonformală, între joc și responsabilitate” este destinat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi îşi propune stimularea creativităţii prin cultivarea şi dezvoltarea educației nonformale, dar și educarea capacităţii de comunicare şi cooperare la nivel regional între diferite instituții de învățământ. Activitățile din cadrul simpozionului fac parte din proiectul educațional de voluntariat și caritate ”Petale-n vânt” inițiat de Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în parteneriat cu 47 instituții de învățământ din 7 județe (Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Suceava și Sălaj). Prin acțiunile propuse, se urmărește implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.

Nume proiect: PETALE-N VÂNT

Organizatori: Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

Condiţii de participare: Cadre didactice din învățământul preuniversitar

Perioadă înscriere: 20.02.2017 - 28.02.2017

Perioadă desfăşurare: 07.04.2017

Echipa de proiect propune, începând cu această ediție, organizarea Simpozionului regional cu tema „Educația nonformală, între joc și responsabilitate”. Astfel, se preconizează:

ü  dezvoltarea conexiunilor între unităţile şcolare din judeţ participante la proiect şi unităţi şcolare din alte județe, în scopul manifestărilor creative comune;

ü  dezvoltarea comunicării în domeniul educației nonformale care are menirea de a elibera elevul de granițele actului de predare/informare și de a-l lua partener ȋn procesul de cunoaștere/experimentare;

ü  creşterea gradului de implicare a tinerilor din unităţile şi comunităţile din care provin în activități de voluntariat și caritate, contribuind în mod real la binele fiecăruia şi la binele comunităţii.

 

Prin urmare, invităm cadrele didactice din învățământul preuniversitar să participe la acest simpozion la nivel regional care aduce în prim-plan schimbul de experiență cu privire la educația nonformală, prin dezvoltarea la nivelul instituțiilor de învățământ a unor proiecte educaționale care să fie făcute cunoscute/promovate la nivel regional.

Secțiuni:

Activităţile simpozionului se vor desfăşura pe două secţiuni (una de teorie și una de practică/aplicabilitate, ambele cu referiri directe la educația nonformală):

1. Educația nonformală în relație cu școala (Lucrări ştiinţifice având ca temă Repere teoretice ale educației nonformale);

2. Experiențe educaționale nonformale (Lucrări/Eseuri/Studii cu referire la activități/proiecte inovative/exemple de bună practică în domeniul educației nonformale, derulate la modul concret în diferite instituții de învățământ).

Condiţii de participare:

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care doresc să participe la acest simpozion vor completa Fişa de înscriere (Anexa 1) la Simozionul regional „Educația nonformală, între joc și responsabilitate”, iar fișa se va trimite prin e-mail la adresa petalesimpozion@yahoo.com, până la data de 28.02.2017.

Participarea la simpozion se poate face direct sau indirect. Cei care participă direct la simpozion vor pregăti, suplimentar, și o prezentare în PPT a lucrării trimise.

Recomandări privind redactarea lucrărilor:

ü   format A4, 2-4 pagini, Times New Roman 12, distanţa dintre rânduri de 1, margine de 2 cm, aranjat justify. Toate lucrările vor fi redactate cu diacritice (ş, ţ, ă, â), în caz contrar nu vor fi luate în considerare;

ü   titlul lucrării se va scrie cu Times New Roman 14, bold, centrat, iar autorul/autorii şi şcoala unde funcţionează se vor scrie cu Times New Roman 14, bold, aliniere dreapta;

ü   conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat, din tematica propusă dezbaterii şi să aibă originalitate;

ü   o lucrare poate avea maximum doi autori;

ü   la bibliografie se vor consemna obligatoriu sursele, inclusiv cele de pe internet. Nu sunt acceptate lucrări plagiate sau lucrări care au participat și în alte competiţii;

ü   prezentarea lucrărilor, în cazul participării directe, poate fi făcută în Power Point şi nu trebuie să depăşească 10 min. Acest slide-show nu se expediază organizatorilor.

 

Lucrările în format Word se vor transmite organizatorilor pe adresa de e-mail petalesimpozion@yahoo.com, până la data de 17.03.2017.

Lucrările simpozionului se vor desfășura în 07.04.2017. În cazul în care vor apărea modificări ale datei, din motive obiective, organizatorii vor anunța din timp acest lucru și vor propune o altă dată de desfășurare a simpozionului. De asemenea, vor fi trimise la momentul oportun și alte informații legate de locație, ora de desfășurare a lucrărilor simpozionului ș.a.

Fiecare participant la simpozion va primi o mapă care va conţine: programul simpozionului și diploma de participare. Ulterior, cadrele didactice vor intra în posesia unui CD care cuprinde culegerea în format electronic cu ISBN.

Nu se percepe taxă de participare. Costul CD-ului este de 10 lei.

Pentru informatii suplimentare, puteți contacta organizatorii:

-          Făgărași Anca, 0744623063, ancafagarasi@yahoo.com

-          Cotoi Alina, 0745366736, alinarhyme@yahoo.com

-          Deac Paula, 0745469241, ardelean_paula@yahoo.com

Vă mulțumim pentru interesul acordat!

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: anca_fagarasi | 20.02.2017 21:52 | 2968 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

1 0

23.02.2017 14:42 danailuc

Buna ziua!
Din judetul Timis se admit lucrari pt simpozion?
Va multumesc

0 0

23.02.2017 20:23 anca_fagarasi - Autor

Da, puteți participa. Mulțumim pentru interes!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN