Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scoala Interculturala

In 2015 se desfasoara a doua editie a programului Scoala Interculturala. Programul se adreseaza elevilor de liceu din clasele a IX-a - a XI-a. Conditiile de participare si descrierea programului se regasesc mai jos.

Nume proiect: Culorile diversitatii

Organizatori: Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI)

Condiţii de participare: Specificat in rezumat.

Perioadă înscriere: 27.05.2015 - 14.06.2015

Perioadă desfăşurare: 09.07.2015 - 12.07.2015

Departamentul pentru Relații Interetnice și Asociația Srita lansează apelul pentru concursul de lucrări (prezentare și/sau poster) intitulat  “Culorile diversității”. Tineri sau grupuri de tineri de liceu (maximum 2 persoane), clasele a IX-a – a XI-a, sunt invitați să trimită lucrările lor (prezentare și/sau poster) până la data de 10 iunie 2015 la adresele de email office.srita@yahoo.com și elena.cruceru@dri.gov.ro, crucerue@gmail.com, menționând în textul email-ului  numele și prenumele, liceul în care studiază, date de contact.

 

Prezentare

Prezentarea se pregătește în formă de eseu, ce nu va depăși 1 pagină A4 (aproximativ 2000 de caractere fără spații).

 

Poster

Se va trimite o fotografie a posterului de minimum 1 Mb și maximum 5 Mb, menționându-se titlul acestuia și o scurtă descriere a ideii pe care o ilustrează (aproximativ 200 de caractere fără spații).

 

Lucrările trebuie să fie originale și să nu fi fost publicate sau prezentate în cadrul altor evenimente.

 

Tinerii ale căror lucrări vor fi câștigătoare vor participa la ediția din acest an a Școlii interculturale, program care se va organiza în două etape în cursul anului 2015, în două regiuni multiculturale, astfel:

  • 9-12 iulie, în județul Tulcea;
  • 17-20 septembrie, în județul Mureș.

 

Câștigătorii concursului vor fi anunțați prin email până la data de 12 iunie 2015 și vor trebui să confirme participarea la cele două etape ale ale Școlii interculturale până la data de 14 iunie 2015. Toate costurile ocazionate de Școala interculturală (transport cu trenul sau microbuzul, cazare, masă, taxe de vizitare) vor fi acoperite de către Departamentul pentru Relații Interetnice.

 

Școala interculturală se află la a doua ediție, scopul programului fiind acela de a stimula participanții să reflecteze asupra modului de formare și funcționare a prejudecăților și stereotipurilor, de a dezvolta capacitatea lor de a identifica prejudecățile și discriminarea față de diferite grupuri în viața de zi cu zi, precum și impactul prejudecăților asupra mediului și societății. De asemenea, participanții vor cunoaște diferite culturi, pentru a fi în măsură să înțeleagă și să respecte diversele forme de manifestare a  identității etnice, lingvistice, religioase și culturale.

 

Educația interculturală se bazează pe interacțiunea între grupuri diverse din punct de vedere social și cultural, participanții așadar vor învăța din propria lor experiență care sunt asemănările și diferențele dintre cultura proprie și alte culturi, vor conștientiza valoarea diversității și vor înțelege ce îmnseamnă  empatia față de alte culturi.

 

Propus de: elena-cruceru | 30.05.2015 00:14 | 1791 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

321 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN