Jocuri educaţionale

Provizii
Factor comun
Matematica Clasa a III-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Scoala Interculturala

In 2015 se desfasoara a doua editie a programului Scoala Interculturala. Programul se adreseaza elevilor de liceu din clasele a IX-a - a XI-a. Conditiile de participare si descrierea programului se regasesc mai jos.

Nume proiect: Culorile diversitatii

Organizatori: Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI)

Condiţii de participare: Specificat in rezumat.

Perioadă înscriere: 27.05.2015 - 14.06.2015

Perioadă desfăşurare: 09.07.2015 - 12.07.2015

Departamentul pentru Relații Interetnice și Asociația Srita lansează apelul pentru concursul de lucrări (prezentare și/sau poster) intitulat  “Culorile diversității”. Tineri sau grupuri de tineri de liceu (maximum 2 persoane), clasele a IX-a – a XI-a, sunt invitați să trimită lucrările lor (prezentare și/sau poster) până la data de 10 iunie 2015 la adresele de email office.srita@yahoo.com și elena.cruceru@dri.gov.ro, crucerue@gmail.com, menționând în textul email-ului  numele și prenumele, liceul în care studiază, date de contact.

 

Prezentare

Prezentarea se pregătește în formă de eseu, ce nu va depăși 1 pagină A4 (aproximativ 2000 de caractere fără spații).

 

Poster

Se va trimite o fotografie a posterului de minimum 1 Mb și maximum 5 Mb, menționându-se titlul acestuia și o scurtă descriere a ideii pe care o ilustrează (aproximativ 200 de caractere fără spații).

 

Lucrările trebuie să fie originale și să nu fi fost publicate sau prezentate în cadrul altor evenimente.

 

Tinerii ale căror lucrări vor fi câștigătoare vor participa la ediția din acest an a Școlii interculturale, program care se va organiza în două etape în cursul anului 2015, în două regiuni multiculturale, astfel:

  • 9-12 iulie, în județul Tulcea;
  • 17-20 septembrie, în județul Mureș.

 

Câștigătorii concursului vor fi anunțați prin email până la data de 12 iunie 2015 și vor trebui să confirme participarea la cele două etape ale ale Școlii interculturale până la data de 14 iunie 2015. Toate costurile ocazionate de Școala interculturală (transport cu trenul sau microbuzul, cazare, masă, taxe de vizitare) vor fi acoperite de către Departamentul pentru Relații Interetnice.

 

Școala interculturală se află la a doua ediție, scopul programului fiind acela de a stimula participanții să reflecteze asupra modului de formare și funcționare a prejudecăților și stereotipurilor, de a dezvolta capacitatea lor de a identifica prejudecățile și discriminarea față de diferite grupuri în viața de zi cu zi, precum și impactul prejudecăților asupra mediului și societății. De asemenea, participanții vor cunoaște diferite culturi, pentru a fi în măsură să înțeleagă și să respecte diversele forme de manifestare a  identității etnice, lingvistice, religioase și culturale.

 

Educația interculturală se bazează pe interacțiunea între grupuri diverse din punct de vedere social și cultural, participanții așadar vor învăța din propria lor experiență care sunt asemănările și diferențele dintre cultura proprie și alte culturi, vor conștientiza valoarea diversității și vor înțelege ce îmnseamnă  empatia față de alte culturi.

 

Propus de: elena-cruceru | 30.05.2015 00:14 | 1201 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Managementul clasei de elevi

Comunicarea cu cadrele didactice
Note mici la scoala
Violenta la scoala

Dintii sparti la copii

Educatie pentru sanatate

Tulburarea de opozitionism

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 22 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1096 voturi | 48 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati