Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Rezultate de excepție ale României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori - 2014

n perioada 21 – 26 iunie 2014 s-a desfășurat în localitatea Ohrid din Macedonia, cea de a 18-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2014). La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia - țări membre, precum şi echipe din Azerbaijan, Franţa, Iran, Kazakhstan, Macedonia B, Arabia Saudită, Tajikistan (echipă formată din 5 elevi) - țări invitate.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie:

  • Medalii de aur: Alexandru Mihalcu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti (punctaj maxim), Antonie Ciocan de la Şcoala Gimnazială Nr. 56, Bucureşti (punctaj maxim), Alexandru Pascadi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti, Tudor Plopeanu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti şi Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti;

  • Medalie de argint: Mihnea Doica de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

În clasamentul neoficial pe naţiuni,  România a ocupat detaşat locul întâi cu 222 de puncte din 240 maxime.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG ce a susţinut pregătirea lotului şi Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii sponsorizând pregătirea lotului precum şi participarea la JBMO.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina (team leader), Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică Timişoara (deputy-leader), Mircea-Aldea Fianu de la Şcoala Generală Nr.19 din Bucureşti şi Cristian-Teodor Mangra de la Şcoala Centrală din  Bucureşti (observatori).

Felicitări şi profesorilor Alexandru Gica de la Universitatea din Bucureşti, Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coandă" din Tulcea şi Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional  Iaşi ce au contribuit la pregătirea lotului.

Felicitări echipei României pentru rezultatele remarcabile obţinute!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 28.06.2014 23:43 | 1632 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

09.07.2014 12:45 marypiss

Astfel de știri vreau să aud la JURNAL, nu bârfe despre și cu toți inculții. FELICITĂRI ELEVILOR ȘI PROFESORILOR!

0 0

14.07.2014 22:25 adtaadta

Felicitari echipei de cadre didactice, elevilor minunati si parintilor care v-au sustinut!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

453 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN