Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Recapitularea materiei în timpul vacanței de vară.

Și nu greșim, pentru că exersarea materiei este foarte importantă. Copiii noștri, însă, refuză orice are legătură cu școala și ne amintesc mereu că sunt în vacanță, invocând nevoia de relaxare, de joacă și de deconectare.

După primele săptămâni de vacanță, atât de necesare copiilor pentru relaxare și pentru o detașare totală de activitățile școlare, e recomandat să le amintim treptat că e timpul să mai exerseze câte puțin, pentru a nu uita ce au învățat anterior și pentru a le asigura un start bun în anul școlar următor.

 

Învățare prin joc. Metoda preferată a copiilor din clasele primare

ScoalaIntuitext.ro este produsul educațional online special creat pentru copiii din clasele primare!

Având la bază conceptul de învățare prin joc, Scoalaintuitext.ro le prezintă copiilor materia școlară corespunzătoare fiecărei clase în parte sub formă de resurse educaționale ludice, foarte plăcute.

De aceea, atunci când se joacă, când accesează animațiile explicative, experimentele interactive de laborator sau jocurile de logică/ matematice, copiii noștri recapitulează, de fapt, toate noțiunile de la clasă.

Creierul școlarului mic este adaptat să absoarbă informație în contexte cu miză, cu feed-back rapid, cu reguli și elemente de predictibilitate, exact ca în jocuri, ca în mediile non-formale. Cine poate traduce conținuturile învățării în limbajul jocului este cu adevărat, profesor.

Restul sunt un fel de personal pentru livrări, ca la pizza. La vârsta școlii primare, jocul este în toi; plăcerea asumării unor roluri, a misiunilor, a provocărilor este una din caracteristicile-cheie ale dezvoltării intelectuale”, declară Oana Moraru, într-un interviu exclusiv pentru ScoalaIntuitext.ro.

În plus, cu ajutorul...

Citiți continuarea articolului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 16.07.2019 14:04 | 1705 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN