Şcoala cu
bune practici

33 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educativ interjudetean "PAŞAPORT PENTRU VIITOR" 2011

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUIINSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MEHEDINŢI

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI AUTO, DROBETA TURNU-SEVERINB-dul Carol I nr. 5, Drobeta Turnu-Severin, jud. MehedinţiTelefon/fax: +40(252) 319403 / +40( 252) 328663 e-mail: cttauto@yahoo.com


INVITATIE LA PROIECTUL INTERJUDEŢEAN

PAŞAPORT PENTRU VIITOR

cuprins în calendarul activităţilor educative CAE 2011


Motto: ,, Educaţia este paşaportul tău pentru mâine, care aparţine oamenilor care  se pregătesc pentru ea de astăzi”” Malcolm Knowles

Avem plăcerea de a vă invita să participaţi alături de noi la activităţile proiectului „Paşaport pentru viitor”, adresat elevilor de liceu cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, care are drept scop educarea tinerilor în spiritul valorilor civilizaţiei şi culturii naţionale şi europene.

Obiectivele proiectului sunt:  valorificare a timpului liber al elevilor, din punct de vedere educaţional;  aplicarea criteriilor estetice şi morale adecvate în aprecierea valorilor culturale naţionale şi universale;  aprecierea contribuţiei poporului român la patrimoniul culturii universale, contribuţia la promovarea culturii naţionale în special şi a celei universale în general;  descoperirea frumosului din viaţă, din natură, din creaţia umană şi statornicia lui în lume;  descoperirea artei ca păstrătoare a celor mai înalte valori morale;  întărirea hotărârii tinerilor de a deveni factori civilizatori ai lumii;  identificarea şi cultivarea corespondenţei optime dintre aptitudini, talente, cultivarea unui stil de viaţă civilizat, precum şi stimularea comportamentului creativ în diferite domenii.  îmbogatirea cunostinţelor tinerilor în ceea ce priveşte frumuseţea ţării, educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură;  descoperirea valorilor, identităţii şi a spiritualităţii ortodoxe din spaţiul românesc.

DESCRIEREA PROIECTULUI ŞI CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR

Proiectul propune mai multe activităţi, dintre care unele se vor desfăşura ca programe comune iar altele sub forma unor competiţii.

a) CONCURSURILE pe care le iniţiem sunt:

1. «Valorile naţionale – nucleu al culturii şi civilizaţiei » - Concurs de eseuri/ reportaje/ documentare/ interviuri cu personalităţi locale. (ianuarie 2011)

2. «România, văzută prin ochii mei » -  Concurs de artă fotografică (februarie 2011)

3. « În căutarea valorilor pierdute... » - Concurs film de scurtmetraj (martie 2011)

4. « Tineri în promovarea valorilor creştine » - Concurs revistă şcolară (aprilie 2011)

Cerinţe :

1. Secţiunea eseu/reportaj/documentar/interviu cu o personalitate locală - se admit maxim 2 elevi/lucrare şi un profesor coordonator. - se acordă premii la toate cele 4 subcategorii ; - lucrările se vor trimite pe adresa de e-mail : pasaport_viitor@yahoo.com până la data de 31 ianuarie 2010 ; - rezultatele vor fi facute cunoscute până pe data de 6 februarie 2011.

2. Secţiunea artă fotografică - se admit maxim 2 elevi/lucrare şi un profesor coordonator ;- se cere realizarea unor  albume fotografice digitale cu  peisaje urbane;- albumul trebuie să conţină minim 10 fotografii ;- fiecare fotografie va avea înscris un titlu în partea dreaptă, jos;- nu constituie avantaj numărul fotografiilor, ci originalitatea, expresivitatea şi realizarea artistică;- lucrările se trimit pe adresa de e-mail : pasaport_viitor@yahoo.com până la data de 28 februarie 2011, iar rezultatele vor fi făcute cunoscute până la data de 6 martie 2011.

3. Secţiunea  film de scurtmetraj - se admit maxim 4 elevi/lucrare şi un profesor coordonator.- filmul trebuie să ilustreze cât mai bine tema impusă şi să transmită un mesaj  pozitiv- durata filmului nu trebuie să depăşească 10 minute.- lucrările se trimit pe adresa de e-mail a concursului până la data de 31 martie 2011, iar rezultatele vor fi făcute cunoscute până la data de 6 aprilie 2011.

4. Secţiunea revistă şcolară- se cere realizarea de către o echipă de elevi coordonată de 1-2 profesori, a unei reviste de cultură şi spiritualitate ortodoxă ;-revista, în format PDF, va fi trimisă pe adresa de e-mail: pasaport_viitor@yahoo.com, până la data de 30 aprilie 2011- rezultatele concursului vor fi făcute cunoscute până la data de 6 mai 2011.

b) PROGRAMELE COMUNE:

1. Realizarea unui ghid ilustrat cu titlul   «100 de monumente şi edificii culturale româneşti » (1 februarie – 1 aprilie 2011) Pentru aceasta, participanţii vor trimite organizatorului fotografii (însoţite de comentarii) ale unor monumente/ edificii culturale din judeţul/regiunea de provenienţă sau din întreaga ţară, pentru a realiza un ghid care va fi tipărit la o editură locală. Pe fiecare fotografie se va scrie cu litere Times New Roman, în partea dreaptă, jos, numele elevului şi şcoala de provenienţă. Autorii ghidului vor fi profesorii coordonatori care contribuie cu cele mai bune propuneri la realizarea acestuia. Lucrările se vor trimite până la data de 1 aprilie 2011 pe adresa de e-mail : pasaport_viitor@yahoo.com.

2. Excursii şcolare tematice Excursiile au ca scop dezvoltarea orizontului de cunoaştere, descoperirea peisajelor şi comorilor culturale ale României, vizitarea instituţiilor şcolare partenere, consolidarea relaţiilor de prietenie între elevii şi profesorii acestora. Excursiilor se vor desfăşura în perioada 1- 31 mai 2011, după un calendar stabilit împreună cu şcolile implicate în proiect.

! Pentru participarea la proiect, se va trimite către organizator, pe adresa de e- mail pasaport_viitor@yahoo.com fişa de înscriere completată, până la data de 20 decembrie 2010.

! Nu se percepe taxă de participare

! Se vor acorda câte 3 premii la fiecare concurs şi diplome de participare !

DATE DE CONTACT
1. Băicuş Elixia, director adjunct, telef. 0731307583, 0749780440, e-mail: elixia_baicus@yahoo.com.

2. Olteanu Mădălina, coordonator programe şi proiecte educative, telef. 0748881666, 0788620288, e-mail: madaolt2006@yahoo.com

 

Cu speranţa unei colaborări fructuoase şi plăcute,

VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!

 

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI AUTO, DROBETA TURNU-SEVERIN

B-dul Carol I nr. 5, Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinţi

Telefon/fax: +40(252) 319403 / +40( 252) 328663

E-mail: cttauto@yahoo.com

 

Nr. ……… din …………………………….

FIŞA DE ÎNSCRIERE

la proiectul interjudeţean

“PAŞAPORT PENTRU VIITOR” 2011

 

 

D-nul/d-na prof…………………………………………………………………………

Telef……….………………e-mail ………………………………………………………

De la ………………………………………………………………………………………

Adresa şcolii ……………………………………………………………………………

Localitatea ………………………………………… Judeţul …………………....

Nr. Tel./Fax ………………............ .Adresă e-mail ………….........

Doresc să particip la următoarele activităţi :

  • Concurs eseu/reportaj/documentar/interviu
  • Concurs artă fotografică
  • Concurs film de scurtmetraj
  • Concurs revistă şcolară
  • Realizarea ghidului ilustrat “100 de monumente şi edificii culturale româneşti”
  • Excursie şcolară

Voi implica în aceste activităţi un număr de ……………………. elevi.

 

Data ___________________

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: fillaura | 06.12.2010 22:48 | 2230 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 33 evenimente

«FEBRUARIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

48 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN