Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educational - istorie

Proiectul a fost conceput în vederea găsirii celor mai eficiente modalităţi de stimulare a interesului elevilor pentru istorie. În cadrul proiectului, elevii vor fi puşi în contact cu elemente de civilizaţie antică. Activităţile vor presupune organizarea, la instituţiile şcolare partenere, a unor activităţi lunare în care elevi vor prezenta diferite aspecte specifice modului de viaţă din antichitate raportat la zona Dunării de Jos. Elevii, coordonaţi de profesori, vor realiza produse şi vor expune rezultatele cercetării lor în format clasic sau electronic. Pe parcursul activităţilor elevii vor fi indrumaţi şi observaţi de către cadrele didactice care vor realiza un ”jurnal” al proiectului. În acesta profesorii şi elevii vor scrie impresii, sugestii, diverse probleme apărute pe parcurs, etc. De asemenea elevii vor fi implicaţi în concursuri în care să-şi valorifice cunoştinţele dobândite dar şi în activitati practice de confecţionare a unor produse inspirate din viaţa cotidiană romană sau dacică precum: elemente de vestimentaţie, arme, hrană. În urma desfăşurării proiectului se va realiza un album foto şi o expoziţie cu produsele realizate iar elevii implicaţi vor primi diplome de participare la activităţile proiectului.Pentru o mai bună promovare, în revistele şcolilor sau în presa locală se vor insera articole în care vor fi consemnate realizările din cadrul proiectului.

Nume proiect: ,,Viaţa cotidiană la Dunărea de Jos în epoca antică"

Organizatori: Şcoala Gimnazială nr. 16, Galaţi - initiator proiect • Inspectoratul Şcolar Judeţean, Galaţi; • Muzeul de Istorie ,,Paul Păltănea”, Galaţi; • Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Galaţi; • Biblioteca Judeteana ,,V. A. Urech

Condiţii de participare: parteneriate cu scolile colaboratoare in vederea derularii proiectului

Perioadă înscriere: 05.01.2015 - 31.01.2015

Perioadă desfăşurare: 05.01.2015 - 19.06.2015

Patrimoniul arhitectural ca reprezentare materială a memoriei colective constituie un caz de conştiinţă a moralei publice şi se constituie ca reper al unui moment de existenţă a destinului comun, în interiorul căruia fiecare individ în parte este antrenat.

Motivația derulării acestui proiect se datorează faptului că în ultima vreme  interesul tinerilor spre istorie este scăzut deşi zona Dunării de Jos abundă  în monumente istorice și situri arheologice. Pentru acestea se simte nevoia de promovare şi de implicare activă a tinerilor în activități legate de istoria aplicată.

Reeditarea prezentului proiect are menirea de a stimula interesul elevilor pentru valorile culturale, o redimensionare valorică şi un nou mod de abordare a patrimoniului si a istoriei locale. Prin activități de educație nonformală se încearcă să se atragă tinerii spre acest domeniu, pentru cunoaşterea unor realităţi care au aparţinut epocilor trecute şi care au lăsat urme vizibile până în zilele noastre. Pe parcursul derulării proiectului se va urmări documentarea în vederea elaborării unor lucrări de istorie, pentru completarea unor informaţii dobândite în cadrul lecţiilor de istorie. Pluridisciplinaritatea demersului este reflectată de modul direct, activ şi conştient prin care elevii dobândesc cunoştinţe.

Intenţia indirecta a proiectului este de a declina tiparele de percepţie şi de înţelegere existente si de a  elimina unele şabloane de gândire şi concepte deja uzate, având ca scop „producerea” de noi valori culturale prin prelucrarea şi valorizarea celor vechi.

 

Propus de: nistorm16 | 14.01.2015 23:15 | 2607 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (1)

0 0

18.01.2015 01:00 nistorm16 - Autor

In directia unei colaborari mentionez ca e-mailul activ este miranis9914@yahoo.com.
Un an plin de realizari !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

400 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN