Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educational interjudetean "Educatie scolara prin baschet" 2012

Scoala Gimnaziala “Grigore Moisil” Satu Mare va invita sa participati la PROIECTUL  EDUCAŢIONAL “ EDUCATIE SCOLARA PRIN  BASCHET”editia a III-a CAER 2012/912

Scop

- promovarea disciplinei educatie fizica si constientizarea rolului acesteia in dezvoltarea armonioasa a elevilor;

- prevenirea unor atitudini si comportamente daunatoare societatii;

- pregatirea copiilor in vederea integrarii sociale si derularea unor activitati care sa vizeze imbunatatirea pregatirii profesionale a profesorilor.

Obiectiv general

Stimularea interesului scolarilor pentru educatie fizica si sport, pentru practicarea unei ramuri de sport, practicarea baschetului de către elevi, ca mijloc de mentinere a sanatatii si de prevenire a îmbolnavirilor, de mentinere a tonusului neuromuscular.

ACTIVITATI/ ACTIUNI DIN CADRUL PROIECTULUI:

1. Seminar cu elevii ca alternative de viata sanatoasa

- 12 noiembrie 2012 activitate de informare si educare in mediul scolar cu privire la riscurile consumului de droguri legale, ilegale sau adictii fara substanta, in cadrul unei seminar cu elevii ca alternative de viata sanatoasa, participarea profesorilor, parintilor, partenerilor, coordonatorilor proiectului;

- activitatea se va desfasura la Scoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” Satu Mare si va fi coordonata de Dr. Tincău Celia de la Centrul Prevenire. Evaluare si Consiliere Antidrog Satu Mare

2. Competitie de streetball ( baschet 3x3 pe jumatate de teren)

- inscrierea echipelor pana in data de 9 noiembrie 2012 prin completatrea fisei de inscriere si transmiterea acesteia prin e-mail pe adresa: nastorcecilia@yahoo.com

- desfasurarea competitiei  in perioada 16-18 noiembrie 2012 (in functie de numarul de echipe inscrise) la Scoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” Satu Mare;

- toate echipele participante vor primi diploma de participare ;

- nu se plateste taxa de participare.

3. Concurs pentru elevi cu tema “Exercitiul fizic, mijloc eficace de petrecere in mod util si recreativ a timpului liber”

– concurs on-line

- sunt invitati sa participe elevi ai claselor I-XII, pe categorii de varsta: clasele I-IV, V-VIII, IX-XII, din toata tara, interesati de miscare in timpul liber la jocuri sportive (fotbal, baschet, volei, hadbal), atletism, gimnastica si alte ramuri sportive. Ei vor prezenta filmulete pe tema anuntata. Participarea este conditionata de supravegherea activitatii si trimiterea filmuletelor de catre profesorii coordonatori. Un filmulet va fi de maxim 2 minute.

-trimiterea lucrarilor pana in data de 14 decembrie 2012 pe adresa de e-mail: nastorcecilia@yahoo.com

- se vor acorda diplome pentru locul I, II, III si diplome de participare pentru elevii participanti in format electronic

- jurizarea va fi efectuata de catre profesorii coordonatori ai proiectului

- nu se plateste taxa de participare.

4. Simpozion national pentru studenti si profesori cu tema “Jocuri dinamice si jocuri pregatitoare pentru jocurile sportive”.

1. Prezentarea proiectului si a activitatilor derulate in cadrul proiectului

2. Promovarea aspectelor pozitive ale activitatilor educative ale cadrelor didactice din diverse colturi ale tarii, care vor fi reprezentate prin prezentari Power Point pe tema “Jocuri dinamice si jocuri pregatitoare pentru jocurile sportive”.

Regulament de participare

- trimiterea lucrarilor pana in data de 14 decembrie 2012 pe adresa de e-mail: nastorcecilia@yahoo.com

- vor fi descrise 3 jocuri (la alegere jocuri dinamice si/sau jocuri pregatitoare pentru jocurile sportive);

- un joc va fi reprezentat prin 4 slide-uri (pe primul slide va fi trecut profesorul coordonator, titlul si descrierea jocului iar urmatoarele trei slide-uri vor fi reprezentate prin imagini/poze din momente diferite ale jocului efectuat in cadrul orei de catre profesorul coordonator);

- fiecare  participant va primi diploma de participare in format electronic;

- in data de 20 decembrie 2012 se vor face proiectii in scoala noastra cu prezentarile Power Point primite pentru invitati si profesorii coordonatori doritori sa participe. (prezenta profesorilor coordonatori nu este obligatorie);

- nu se plateste taxa de participare.

Regulament  Streetball

1.Fiecare echipa este formata din trei jucatori si o rezerva. Jocul poate incepe si se poate termina in minim doi jucatori.

2.Un jucator se poate inscrie in competitie intr-o singura echipa de streetball. Toti componentii echipei trebuie sa faca parte din aceeasi unitate scolara. In componenta echipei se accepta maxim un singur jucator legitimat (cu legitimatie FRB).  Nu se accepta nici un fel de modificare a componentei echipelor. In caz de nerespectare a conditiilor menţionate mai sus organizatorii îşi rezervă dreptul de a sancţiona ( inclusiv cu excludere din competitie ) jucatorul, respectiv echipa din care acesta face parte.

3.Fiecare jucator va avea asupra sa in momentul inscrierii in competitie si pe toata durata competitiei un act de identitate valabil ( buletin de identitate/ carte de identitate/ pasaport/ permis de conducere).

4.Regulamentul de desfasurare se bazeaza pe regulamentul de baschet.

5.Procedeul SLAM DANK nu este permis in timpul desfasurarii competitiei. Organizatorul isi rezerva dreptul de a descalifica jucătorii care utilizează acest procedeu.

6.Fiecare jucator  trebuie să semneze FISA DE INSCRIERE.

7.Schimbarile sunt permise in numar nelimitat, dar numai atunci cand mingea nu este in joc.

8.Echipa care va avea lovitura de incepere va fi determinata prin tragere la sorti.

9.Se va schimba posesia mingii dupa fiecare cos marcat.

10.Dupa fiecare recuperare defensiva, echipa aflata in posesia mingii va trebui sa scoata mingea in afara liniei de 3 puncte prin dribling sau pasa. In cazul in care echipa care realizeaza recuperarea defensiva alege sa finalizeze cu aruncare fara sa scoata mingea in spatele liniei de trei puncte, jocul se va intrerupe si va fi reluat de la centrul terenului de catre echipa care a realizat recuperarea defensiva.

11.Mingea va fi repusa in joc de la centrul terenului.

12.Fiecare cos marcat va conta 1 punct. Cosurile marcate din spatele liniei de 6,25 m vor conta 2 puncte. Fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncari libere, cu exceptia faulturilor de aruncare din spatele liniei de 6,25 m pentru care se vor acorda doua aruncări libere.

13.Fiecare fault dupa al 5-lea acumulat de o singura echipa va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncari libere. In cazul unui cos cu fault se vor contabiliza pe foaia de joc cosul marcat, precum si faultul, fara insa a se acorda si o lovitura de aruncari libere.

14.Orice fault cu caracter intentionat si/sau orice lovire dură a adversarului , certificate de monitor, duc automat la o aruncare libera pentru cel faultat si posesia mingii. In cazul in care jucatorul faultat este in incapacitatea de a executa aruncarea, oricare dintre membrii echipei poate executa lovitura libera.

15.Echipa castigatoare a unui meci va fi desemnata echipa care va ajunge prima la 10 puncte sau echipa aflata in avantaj dupa 10 minute de joc. In caz de egalitate dupa 10 minute de joc, echipa castigatoare va fi desemnata in urma aruncarilor libere (cate o aruncare pentru fiecare jucator).

16.Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea va functiona o regula nescrisa de 30 de secunde care va putea fi aplicata de monitorul terenului si care va penaliza echipa care trage de timp prin pierderea posesiei mingii.

17.Pe durata meciului nu exista time-out.

18.Programarile meciurilor vor fi intocmai respectate, orice intarziere ducând la pierderea meciului de catre echipa in cauza cu scorul de 0 la 7. Dacă ambele echipe depasesc ora de incepere a partidei, vor fi ambele descalificate.

19.Echipele au obligatia de a ramane la terenuri pe durata desfasurarii competitiei, astfel ca orice schimbare de ultim moment datorate diverselor probleme ce pot aparea in programarea meciurilor sa nu surprinda echipele.

20.Monitorul terenului va interveni si va decide doar in momentul in care apar neintelegeri intre componentii celor doua echipe. El poate sanctiona un jucator cu fault tehnic in cazul in care comportamentul acestuia este unul care depaseste limitele unui comportament civilizat, caz in care echipa adversa va beneficia de o aruncare libera si de posesia mingii.

21.In cazul in care un component al unei  echipe solicita sanctionarea echipei adverse pentru o abatere de joc, iar componentii echipei adverse nu sunt de acord, meciul se intrerupe doar prin interventia monitorului, in caz contrar faza de joc va continua. Abaterile impotriva echipei adverse pot fi solicitate doar de jucatorii aflati in teren.

22.Orice act de violenta/ comportament huliganic/ comportament antisportiv sau care contravine principiului de fair-play, indiferent de motiv va conduce la eliminarea din competitie a jucătorului si/ sau a echipei/ echipelor in cauza.

23.Suporterii isi pot incuraja favoritii numai de pe banca. Pe durata meciurilor este interzisa patrunderea pe terenul de joc a altor persoane decat jucatorii care au meci in acel moment.

24.Categoriile de de varsta sunt: FEMININ: clasa I-II; clasa III-IV; clasa V-VI; clasa VII-VIII; clasa IX-XII; MASCULIN: clasa I-II; clasa III-IV; clasa V-VI; clasa VII-VIII; clasa IX-XII; old (doar pentru echipele invitate). Pentru a se constitui o grupa trebuie sa fie minim 3 echipe inscrise in competitie la categoria respectiva.

25. Componentii unei echipe trebuie sa poarte tricouri de aceeasi culoare.

26. ELEVII TREBUIE SA RESPECTE CU STRICTETE URMATOARELE:

- nu vor parasi grupul fara acceptul profesorului insotitor;

- vor avea un comportament adecvat si o atitudine civilizata fata de colegi si fata de alte               persoane cu care intra in contact;

-  vor raspunde material si disciplinar pentru daunele produse;

- nu vor consuma bauturi alcoolice si nu vor fuma.

Comisia de organizare

FISA DE INSCRIERE*

PROIECT  EDUCATIV  “ EDUCATIE SCOLARA PRIN  BASCHET”

Streetball

16-18 noiembrie 2012

 

 

 

Scoala

 

Numele echipei

 

Categoria de varsta

 

 

Profesor

Nume, prenume

telefon

e-mail

semnatura

coordonator

 

 

 

 

 

 

Componenta

Nume, prenume

Serie, nr. C.I.

CNP

semnatura

Viza medicala

echipei

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

*Fisele se pot transmite prin e-mail: nastorcecilia@yahoo.com  pana la data de 9  noiembrie 2012.

Semnarea fisei de inscriere certifica luarea la cunostinta a regulamentului competitiei.

Programul de desfasurare al meciurilor va fi communicat pana in data de 12 noiembrie  2012 prin e-mail-ul profesorilor coordonatori.

Persoana de contact Cecilia  Nastor tel. 0751134535

 

 

 

PROIECT  EDUCATIONAL  “ EDUCATIE SCOLARA PRIN  BASCHET”

Simpozion national pentru studenti si profesori cu tema “Jocuri dinamice si jocuri pregatitoare pentru jocurile sportive”.

FISA DE INSCRIERE*

Numele si prenumele:________________________________________

 

Adresa :___________________________________________________

 

Telefonul _________________________________________________

 

Adresa de e-mail___________________________________________

 

Unitatea scolara ____________________________________________

 

Localitatea________________________________________________

 

Judetul___________________________________________________

 

Adresa unitatii scolare ______________________________________

 

Telefonul unitatii scolare ____________________________________

 

Titlul lucrarii ______________________________________________

_______________________________________________

_______________________________________________

 

 

 

 

 

*Fisele se pot transmite prin e-mail: nastorcecilia@yahoo.com până la data de 14 decembrie 2012.

Persoana de contact Nastor Cecilia tel. 0751134535

PROIECT  EDUCATIONAL  “ EDUCATIE SCOLARA PRIN  BASCHET”

Concurs pentru elevi cu tema “Exercitiul fizic, mijloc eficace de petrecere in mod util si recreativ a timpului liber”

FISA DE INSCRIERE*

 

Numele si prenumele elevului:________________________________

 

Profesor coordonator :_______________________________________

 

Telefonul _________________________________________________

 

Adresa de e-mail___________________________________________

 

Unitatea scolara ____________________________________________

 

Localitatea________________________________________________

 

Judetul___________________________________________________

 

Adresa unitatii scolare ______________________________________

 

Telefonul unitatii scolare ____________________________________

 

Titlul lucrarii ______________________________________________

 

 

 

*Fisele se pot transmite prin e-mail: nastorcecilia@yahoo.com până la data de 14 decembrie 2012.

Persoana de contact Nastor Cecilia tel. 0751134535

 

Propus de: cecilian | 22.10.2012 21:13 | 3300 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN