Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii predau mai ușor, elevii înțeleg mai bine cu manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ

Matematica pune probleme celor mai mulți elevi. De ce? Pentru că nu o înţeleg, pentru că nu conştientizează utilitatea ei în viaţa reală.

DESPRE MANUALUL DE MATEMATICĂ INTUITEXT

Perioada de selecție a manualelor: 10-16 septembrie!

Manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ, clasa a VIII-a  a ocupat LOCUL 1 la CALITATE, conform comisiei de evaluatori CNEE!

Autori: Ion CICU, Eliza-Mihaela DAVID, Ioana IACOB, Răzvan CEUCĂ

Linia verde suport manual: 0372.156.300!

Prof. dr. Radu Gologan: Toate noțiunile sunt prezentate intuitiv și gradat cu exemple din viața cotidiană și exerciții rezolvate în așa fel încât să corespundă modului de gândire și raționament al copiilor la vârsta de 14-15 ani.

Prin maniera atractivă, modernă și creativă în care este conceput, manualul de Matematică de la INTUITEXT, prin ancorarea în realitățile actuale ale societății pe care copiii le agreează la această vârstă, este mai mult decât un instrument de lucru, având rolul unui fidel prieten alături de care elevul explorează, se joacă, învață, se bucură, dezleagă enigme, descoperă și crește.

În manualul de Matematică de la Intuitext elevul are la dispoziție numeroase și variate contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, autorii având ca scop facilitarea,  formarea și dezvoltarea competenţelor necesare pentru viaţă.

Varianta digitală urmează îndeaproape versiunea tipărită a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, al ordinii unităților de învățare și al stilului grafic. În plus, oferă prin particularitatea interactivă a activităților, șansa unei învățări personalizate, mult îmbunătățite.

Bine de ştiut:

Dincolo de conținutul specific disciplinei, formarea de atitudini și valori care contribuie la educația copiilor în spiritul devenirii unor buni cetățeni, fiecare unitate de învățare abordează o temă cu caracter practic și interdisciplinar. Atitudinile promovate sunt: perseverența pentru găsirea celor mai eficiente soluții, dezvoltarea de argumente și evaluarea validității acestora.

Ancorarea în realitate

Simțul pragmatic traversează întregul manual: Introducerea în manual a secvenţei Observă și descoperă! îi angajează pe elevi în activitatea de învăţare prin descoperire sau redescoperire a relaţiilor, algoritmilor de calcul.

Manualul nu limitează activitatea elevului la o simplă observare, ci invită și la activităţi practice, la acţiuni eficiente, având în vederea că numai acest mod de lucru poate facilita învăţarea elevului prin experienţă. Aplicaţiile pe care le propune manualul  în secțiunea Exersează! sunt o continuare a experienţei pe care o au mulţi dintre copii, experienţă acumulată în diferite contexte.

6 motive să alegeți manualul Intuitext de Matematică. Ce aduce acest manual:

- Secțiunea Observă și descoperă! vizează o activitate orientată spre un scop, reglată prin cunoştinţe, organizată şi condusă sistematic prin intermediul sarcinilor propuse.

- Sarcinile de învățare invită la observare de situații pentru ca apoi să descopere anumite relaţii, să le identifice, să le prelucreze, să le utilizeze, să le descrie și să le exprime în limbaj specific matematicii, să le analizeze și să le modeleze în vederea unei aplicări particularizate. Copilul înţelege ceea ce percepe concret prin intermediul a cât mai multe simţuri. De altfel, și programa școlară accentuează necesitatea caracterului intuitiv al învățării la această vârstă.

- Manualul propune un demers didactic prin care se trece de la observare la gândire, astfel încât elevul să poată dovedi capacitatea de a rezolva probleme pe baza reprezentărilor spaţiale şi a gândirii, fără ajutorul materialului intuitiv.

- Toate conţinuturile ştiinţifice prezentate în manual și mesajele suporturilor vizuale sunt adecvate nivelului de vârstă/ de dezvoltare al elevilor, Manualul cuprinde conţinuturi abordate din perspectiva învăţării diferenţiate. Pentru fiecare competență specifică, conţinuturile sunt prezentate de la simplu la complex, cerinţele propuse au grade diferite de dificultate, pentru a crea şi asigura efectiv şanse egale de reuşită pentru toţi copiii.

- Manualul oferă modalităţi de evaluare tradiţionale şi complementare, prezintă proiecte de grup sau individuale cu aplicabilitate în viața cotidiană. Probele de evaluare elaborate la sfârşitul fiecărei unităţi de învăţare conţin itemi de diverse tipuri (obiectivi, semiobiectivi şi subiectivi). În structura manualului sunt integrate și modalități complementare de evaluare – proiectul și portofoliul.

Prin structura sa, manualul contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare, unitățile de învățare din manual oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, de consolidare a deprinderilor și a abilităților, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități, precum și de ameliorare sau dezvoltare a nivelului atins de fiecare în dobândirea unei competențe specifice.

 

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 11.09.2020 09:02 | 25260 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN