Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pasiunea copiilor pentru digital și siguranța lor cibernetică

Ținând cont de evoluția societății, de dezvoltarea tehnologiei sau de profilul noilor generații de elevi ai erei digitale, specialiștii Intuitext în educație și-au dorit să creeze produse educaționale în acord perfect cu aceste realități.

Astăzi, copiii sunt pasionați de tehnologie încă de la vârste foarte mici și ne surprind mereu prin felul abil în care utilizează gadgeturile smart ale părinților lor: tableta, telefonul mobil sau laptopul.

Sunt atrași de imagini, de mișcare, de feluri dinamice și inedite de a descoperi lumea, așa încât, în cazul lor, educația nu este separată indisolubil de zona de distracție.

În plus, s-a observat o nevoie de spațiu digital în care elevii învață, descoperă noțiuni predate la școală, în ritmul lor, fără să aibă alături un profesor, dar și de un loc în care ei pot accesa jocuri educaționale distractive.

Un alt aspect esențial ar fi îngrijorarea părinților privind siguranța copiilor lor în spațiul virtual.

Prin urmare, îmbinând pasiunea copiilor pentru mediul digital cu nevoia părinților de securitate, specialiștii în educație au creat produsele de învățare online - ce reprezintă, de fapt, adaptarea educației la noile vremuri și la noile generații de elevi.

Spre exemplu, în ceea ce-i privește pe copiii din clasele primare (pentru care povestea și jocul sunt esențiale în procesul de învățare), specialiștii Intuitext în educație au identificat o serie de probleme pe care le au elevii: își doresc să se joace pe device-urile lor preferate sau refuză să facă temele de vacanță, pentru că nu au înțeles foarte bine anumite noțiuni predate la clasă.

Astfel, Școala Intuitext este un site educațional conceput din dorința de a le oferi copiilor un spațiu special care să transforme învățarea într-o experiență plăcută prin resurse educaționale dinamice, interactive și distractive.

Totodată, acest produs educațional online a venit ca o adaptare firească la nevoile și dorințele copiilor și ca o măsură de a apropia informația de ei, de a le încuraja curiozitatea și pofta de cunoaștere.

 Citiți articolul integral.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 23.10.2018 12:48 | 773 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN