Jocuri educaţionale

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Învăţare şi testare online pe platforma Digitaliada

“Pe hub-ul Digitaliada.ro, profesorii şi elevii au deja acces gratuit la peste 850 de resurse digitale educaţionale originale, în limba română. În completarea acestora, noua secţiune le permite profesorilor să fie creativi şi să îşi alcătuiască singuri teste digitale adaptate claselor la care predau, iar directorilor le dă posibilitatea să vizualizeze în timp real situaţia de la nivelul şcolii. Pentru un părinte, acesta este instrumentul perfect pentru a fi mereu la curent cu nivelul de cunoaştere a copilului său”, spune Ioana Cristea, manager proiect Digitaliada.

Pe platformă, directorii au posibilitatea să vadă activitatea tuturor claselor din şcoală şi rezultatele elevilor şi pot comunica cu profesorii, părinţii şi elevii printr-un sistem de notificare online. Profesorii pot da teme pentru acasă pentru orice disciplină şi pot monitoriza progresul fiecărui elev pe semestru/an şcolar. Cea mai importantă funcţionalitate este că platforma permite crearea de teste personalizate, nu doar utilizarea de teste predefinite. De exemplu, profesorii pot crea şi trimite elevilor teste cu întrebări de tipul Completează cuvântul, Opţiuni, DA/NU, Răspuns scurt, Fişier de încărcat, dar şi pagini scanate sau fişe de lucru, pe care elevii le pot accesa atât pe echipamentele din şcoală, cât şi pe cele proprii. După rezolvare, acestea pot fi retransmise spre corectare în format digital. Mai mult, profesorii pot salva testele în propriul cont sau într-o bibliotecă online dedicată, la care au acces şi alţi profesori înregistraţi în platformă. Astfel, testele pot fi reutilizate sau modificate ulterior.

Deşi există diverse sisteme de testare online, acesta este în limba română, este gratuit şi, în plus, are funcţionalităţi ce permit utilizatorilor să le foloseasca în contexte didactice diverse implicând şi părinţii în proces. Tot ca element de noutate, procesul este unul exclusiv online - începând cu crearea testului direct pe platformă, transmiterea testului către elevi, rezolvarea, corectarea şi, în final, transmiterea rezultatelor către părinte şi elev. În plus, profesorii de matematică beneficiază atât de suport teoretic, pentru fiecare lecţie în parte şi pentru fiecare an şcolar gimnazial, cât şi de o parte practică, de exerciţii cu diferite grade de dificultate. La acest moment, pe platformă există deja peste 400 de exerciţii pentru matematică. Aceste exerciţii pot fi accesate atât la clasă, cât şi de acasă, platforma înregistrând timpul petrecut de fiecare elev la fiecare lecţie şi numărul de erori, informaţii pe care profesorul şi părintele le primesc în mod automat. De asemenea, în Biblioteca virtuală din cadrul noii secţiuni, profesorii, părinţii şi elevii pot parcurge peste 100 de probleme de matematică pentru clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, demonstrate în GeoGebra. Pe parcursul anului şcolar, platforma va fi actualizată constant cu noi funcţionalităţi, exerciţii şi lecţii de matematică, dar şi cu resurse digitale educaţionale pentru alte materii.

Platforma a fost creată, testată şi îmbogăţită în urma cerinţelor şi feedback-ului primit de la profesorii din şcolile Digitaliada, sub coordonarea expertului educaţional Adina Roşca. “Prin folosirea platformei Digitaliada, profesorii sunt stimulaţi să utilizeze strategii didactice inovatoare, care să sporească receptivitatea materialului de curs prezentat, precum şi să producă o schimbare a relaţiei profesor-elev-părinte şi ridicarea nivelului de implicare a elevului şi a părintelui în activităţi comune, ce vor avea ca scop creşterea eficacităţii procesului educaţional. Iar evaluarea este una transparentă, atât pentru elev, cât şi pentru părinte” - Ciprian Ittu, profesor la Şcoala Poiana Mărului, judeţul Braşov.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 14.11.2019 13:31 | 9141 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 80 evenimente

«APRILIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


De Paști

Propus de: violemnaru

Sondajul zilei

Cum lucraţi în această perioadă cu elevii?

259 voturi | 15 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.