Jocuri educaţionale

Joc de colorat
Joc de colorat. Culori calde-reci etc.
Matematica Clasa a II-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Învăţare şi testare online pe platforma Digitaliada

Fundaţia Orange anunţă lansarea secţiunii de Învăţare şi testare online Digitaliada ce pune gratuit la dispoziţia oricărui profesor de învăţământ primar sau gimnazial din România, interesat de digitalizarea propriului proces didactic, o soluţie interactivă completă. Profesorii şi învăţătorii pot crea teste, pot evalua online competenţele elevilor, în clasă sau prin teme pentru acasă. Elevii pot parcurge materia, primesc teste şi le rezolvă, chiar şi de acasă atunci când lipsesc de la şcoală. Totodată, platforma facilitează comunicarea între directori, profesori, elevi şi părinţi, iar părinţii primesc programarea testelor, temele şi rezultatele obţinute de elevi.

“Pe hub-ul Digitaliada.ro, profesorii şi elevii au deja acces gratuit la peste 850 de resurse digitale educaţionale originale, în limba română. În completarea acestora, noua secţiune le permite profesorilor să fie creativi şi să îşi alcătuiască singuri teste digitale adaptate claselor la care predau, iar directorilor le dă posibilitatea să vizualizeze în timp real situaţia de la nivelul şcolii. Pentru un părinte, acesta este instrumentul perfect pentru a fi mereu la curent cu nivelul de cunoaştere a copilului său”, spune Ioana Cristea, manager proiect Digitaliada.

Pe platformă, directorii au posibilitatea să vadă activitatea tuturor claselor din şcoală şi rezultatele elevilor şi pot comunica cu profesorii, părinţii şi elevii printr-un sistem de notificare online. Profesorii pot da teme pentru acasă pentru orice disciplină şi pot monitoriza progresul fiecărui elev pe semestru/an şcolar. Cea mai importantă funcţionalitate este că platforma permite crearea de teste personalizate, nu doar utilizarea de teste predefinite. De exemplu, profesorii pot crea şi trimite elevilor teste cu întrebări de tipul Completează cuvântul, Opţiuni, DA/NU, Răspuns scurt, Fişier de încărcat, dar şi pagini scanate sau fişe de lucru, pe care elevii le pot accesa atât pe echipamentele din şcoală, cât şi pe cele proprii. După rezolvare, acestea pot fi retransmise spre corectare în format digital. Mai mult, profesorii pot salva testele în propriul cont sau într-o bibliotecă online dedicată, la care au acces şi alţi profesori înregistraţi în platformă. Astfel, testele pot fi reutilizate sau modificate ulterior.

Deşi există diverse sisteme de testare online, acesta este în limba română, este gratuit şi, în plus, are funcţionalităţi ce permit utilizatorilor să le foloseasca în contexte didactice diverse implicând şi părinţii în proces. Tot ca element de noutate, procesul este unul exclusiv online - începând cu crearea testului direct pe platformă, transmiterea testului către elevi, rezolvarea, corectarea şi, în final, transmiterea rezultatelor către părinte şi elev. În plus, profesorii de matematică beneficiază atât de suport teoretic, pentru fiecare lecţie în parte şi pentru fiecare an şcolar gimnazial, cât şi de o parte practică, de exerciţii cu diferite grade de dificultate. La acest moment, pe platformă există deja peste 400 de exerciţii pentru matematică. Aceste exerciţii pot fi accesate atât la clasă, cât şi de acasă, platforma înregistrând timpul petrecut de fiecare elev la fiecare lecţie şi numărul de erori, informaţii pe care profesorul şi părintele le primesc în mod automat. De asemenea, în Biblioteca virtuală din cadrul noii secţiuni, profesorii, părinţii şi elevii pot parcurge peste 100 de probleme de matematică pentru clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, demonstrate în GeoGebra. Pe parcursul anului şcolar, platforma va fi actualizată constant cu noi funcţionalităţi, exerciţii şi lecţii de matematică, dar şi cu resurse digitale educaţionale pentru alte materii.

Platforma a fost creată, testată şi îmbogăţită în urma cerinţelor şi feedback-ului primit de la profesorii din şcolile Digitaliada, sub coordonarea expertului educaţional Adina Roşca. “Prin folosirea platformei Digitaliada, profesorii sunt stimulaţi să utilizeze strategii didactice inovatoare, care să sporească receptivitatea materialului de curs prezentat, precum şi să producă o schimbare a relaţiei profesor-elev-părinte şi ridicarea nivelului de implicare a elevului şi a părintelui în activităţi comune, ce vor avea ca scop creşterea eficacităţii procesului educaţional. Iar evaluarea este una transparentă, atât pentru elev, cât şi pentru părinte” - Ciprian Ittu, profesor la Şcoala Poiana Mărului, judeţul Braşov.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 14.11.2019 13:31 | 588 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Tulburarea de procesare senzoriala

Educatie pentru sanatate

Metoda RIE

Comunicarea parinte - copil

Importanta primilor ani de scoala

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«DECEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Salvati planeta Pamant !

Propus de: Ela123

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

1157 voturi | 52 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati