Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Învaţă CUM să Înveţi – ce nu afli de la şcoală

Evenimentul va avea loc pe data de 16 mai a.c., pentru a discuta modalităţile concrete prin care poţi deveni mai performant, învăţa mai uşor şi depăşi obstacolele aduse de noua societate informaţională.

Evenimentul a apărut în contextul în care copii şi adulţi deopotrivă sunt nevoiţi să asimileze un volum din ce în ce mai mare de informaţie pentru a deveni competitivi, în condiţiile în care şcoala eşuează în a le oferi principalele instrumente de a învăţa, de a-şi organiza procesul învăţării, stabili obiective concrete şi deprinde modalităţi de a le realiza. De aceea, vor fi invitaţi specialişti, familiarizaţi şi cu alte sisteme educaţionale, care vor împărtăşi participanţilor modalităţi de a asimila și utiliza cunoştinţele  la scara întregii societăți, într-o manieră creativ-inovativă, competența a învăța să înveți şi obișnuințe de gândire, acordând tinerilor participanţi consiliere în alegerea corectă a carierei.

Unul dintre speakerii Conferinţei, psihologul SuntParinte.ro, INTUITEXT, Delia Lungu, va aborda o temă importantă pentru orice părinte, şi anume cum îl ajuţi pe copil să înveţe cu plăcere şi va face recomandări practice care pot fi puse în aplicare imediat în orice familie. ‘’Şcoala şi modul în care abordăm învățarea reprezintă una dintre cele mai spinoase probleme din viaţa părinţilor care au copii începând cu şcoala primară şi terminând cu liceul. Sunt mulţi părinţi care suferă de stresul notelor, a examenelor, a problemelor de la şcoala cel puţin la fel de mult ca ai lor copii. Conferinţa „Învaţă Cum să înveţi” oferă posibilitatea de a regândi aspectele legate de şcoala şi de a găsi soluţii pentru a trece mai uşor peste aceste provocări inerente din viaţa copiilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice”, a declarat Delia Lungu.

"Educația nu înseamnă frustrare, note, penalizare, corijențe, repetenție, obediență, înjosire, asumarea unor frustrări sociale de genul: ”Păi, și ce poți să faci? Asta e!.”
Instruirea înseamnă aptitudini, încurajare, bucurie, zâmbet, pas cu pas, metodă adecvată, domeniu adecvat persoanei, mentorat şi consiliere. Instruirea nu înseamnă: evaluarea unidirecțională (doar a elevului); (nota reprezintă un calificativ ce reflectă rezultatul acțiunilor tuturor factorilor implicați); instruirea nu înseamnă aroganță, profesori greu de mulțumit, examene care să hotărască, în locul elevului, ce școală să urmeze, presiunea studiilor ”la fără taxă” - presiune care face din obediență un atribut’’
a declarat alt speaker prezent la eveniment, Lect. Univ. dr. Petru Ionescu-Caibulea.

 

Conferinţa va aborda subiecte legate de educaţia care trebuie adaptată la noile realităţi sociale şi înţelegerea problemelor profunde ale educaţiei, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor native ale noii generaţii, noi metode de învăţare prin stimularea cunoaşterii şi creativităţii, dar şi subiecte legate de faptul că a şti cum să înveţi reprezintă o competență formată din cunoștințe, capacități și atitudini. Participanţii vor afla şi despre identificarea căilor de dezvoltare profesională corespunzătoare individului în societatea modernă, dar şi despre schimbarea paradigmei Educaţiei, ca Proiect de Ţară.

 

Conferinţa va fi urmată de trei workshop-uri intensive pe teme despre cum alegi corect cariera potrivită - pentru tine / pentru copilul tău, educația nocivă, dar şi despre creativitate şi învăţare şi rolul emoţiilor în procesul de învăţare.

 

Evenimentul se adresează părinţilor, studenţilor, profesorilor, adulţilor implicaţi în procesul de dezvoltare personală şi de învăţare continuă pe parcursul vieţii, precum şi oricăror alte persoane interesate.

Află mai multe detalii despre speakeri, tematică, program şi condiţii de participare accesând: www.concordcom.ro.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.04.2015 16:21 | 2905 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 50 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN