Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Intuitext şi-a deschis porţile pentru elevi, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel

Săptămâna trecută a debutat cu primirea elevilor de clasa I de la Școala nr. 10 din București. Însoțiți de părinți și de învățătoarea lor, micuții au pășit emoționați și plini de nerăbdare în lumea unor oameni mari care ”se joacă”.

Colegii noștri din departamentul de Grafică i-au luat pe fiecare dintre copii și au desenat împreună, folosind tabletele grafice. Au colorat și au fost ajutați să facă mici animații, au desenat tablouri cu replici și au demonstrat că nici măcar cerul nu le este o limită în ceea ce privește imaginația. Cu greu au putut fi convinși să meargă și în alte departamente, dar surprizele noastre au continuat!

În cadrul departamentului de Jocuri, au fost invitați cu toții să intre în competiție, iar bucuria le-a fost cu atât mai mare la final când au fost recompensați cu premii.

Dar, cum spuneam, surprizele au fost multe, așa că pasul următor a fost în studio. Cu microfoanele în față, copiii nu au avut nici un fel de emoții și ne-au dat lecții de dezinvoltură și imaginație când au început să spună ”lucruri trăsnite”.

Activitățile creative au continuat cu un joc pregătit special pentru ei. După ce au vizionat intro-ul seriei Scormonilă, care reprezintă începutul CD-urilor interactive de matematică pentru elevi, iar Scormonilă este personajul principal care îi învață pe copiii de clasă a II-a - matematică, copiii au fost provocați să continue povestea și să creeze benzi desenate cu care să o ilustreze.

Prima zi a porților deschise INTUITEXT din cadrul săptămânii Şcoala Altfel nu se putea sfârși altfel decât cu o sesiune de fotografie cu personajele Scormonilă și Kalin, cu diplome și cadouri, cu lecții pe care, deopotrivă copii și adulți le-am împărtășit și primit, cu vise și povești, dar mai ales cu amintiri de neuitat pentru fiecare dintre noi.

Nici părinții nu au fost lăsați deoparte. La INTUITEXT au avut ocazia să cunoască și să discute cu echipa care se ocupă de cea mai importantă comunitate online dedicată lor - SuntParinte.ro.

Au împărtășit experiențe, au povestit ce anume îi preocupă în legătură cu viața școlară a copiilor lor și au descoperit cum pot să intre mai repede și mai eficient în legătură cu învățătorul sau dirigintele clasei, dar și cum să își spună părerea și să se implice activ în activitățile clasei prin intermediul secțiunii Grupuri de discutie.

Discuțiile au fost mai mult decât binevenite și pentru părinți, dar și pentru echipa INTUITEXT, mereu preocupată să fie în pas cu dorințele și necesitățile părinților preocupați de educația copiilor lor, să ofere soluții în timp real și să continue să-și aducă o contribuție importantă la dezvoltarea educației în România.

Săptămâna a continuat cu vizita preșcolarilor de la Grădinița 24 din București. INTUITEXT s-a transformat din nou în ”Ţara aventurilor și a comorilor”. De la cei mai simpatici puști din București noi am aflat că cerul nu e doar albastru. Ne-au arătat asta prin desenele lor și ne-au convins că da, cerul poate fi orice culoare vrei tu, atâta timp cât îți lași sufletul să zboare. Cât despre numărat ce să vă spunem? Ei știu un secret pe care ni l-au împărtășit și nouă: când lumea întreagă e o mare aventură, număratul devine simplu. De când te trezești și până seara, la culcare, tot numeri aventură după aventură și, credeți-ne pe cuvânt că doar degetele de la mâini nu sunt suficiente! De aceea e simplu și să aduni: 2 povești citite la grădiniță plus una la culcare plus o oră de desenat plus o oră de jucat cu colegii plus ....plus câte și mai câte!

”Universul copiilor este fascinant pentru noi. Suntem o echipă care menținem focul acesta viu și de aceea și implicarea noastră în educație. De la copii învățăm mereu și din acest punct inventăm poveștile prin care matematica devine cel mai frumos joc. Chiar dacă din punct de vedere al dezvoltării psihologice, copilul este capabil de abstractizare începând cu vârsta de 7 ani, funcția ludică este activă pe tot parcursul vieții noastre. Educația ludică are avantajul memorabilității și al dezvoltării aptitudinale, atât la copii cât și la adulți.

De aceea, dincolo de produsele educaționale pe care le dezvoltăm pentru școlari, noi realizăm și platforme de e-learning pentru adulți în care această funcție ludică este exploatată la maxim, funcție de cerințe și are rezultate foarte bune pe termen lung.”

Această declarație a Mariucăi Talpeș, CEO INTUITEXT, nu a surprins pe niciunul dintre părinții și profesorii prezenți în aceste zile, mai ales după ce au testat ei înșiși produsele și au făcut cunoștință cu echipa de peste 300 de specialiști care le dezvoltă.

Și dacă aceste rânduri nu par să vă fi convins pe deplin, vă așteptăm la standul INTUITEXT în cadrul Bookfest 2012!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 09.04.2012 13:45 | 2205 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN