Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Interviu EXCLUSIV cu ELA CRĂCIUN – „Copiii mei folosesc tehnologia pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a face proiecte de care sunt pasionați”

Ela Craciun pentru #ParintiCelebri

Orice sistem educațional se bazează pe valoarea și pasiunea dascălilor. Există posibilitatea ca un copil să performeze mai bine sau mai prost la școală în funcție de valorile pe care i le insuflă profesorii.

Cred, mai degrabă, în încurajarea curiozității copilului de a descoperi lucruri noi, indiferent care sunt acelea. Mai cred, de asemenea, că în afara școlii părintele are și el un rol important.

Putem să contribuim și noi la dezvoltarea educațională a copiilor prin activități cum ar fi vizitele la muzeu sau jocurile creative în familie.

Învățarea este un proces, nu o carte, iar succesul vine din manifestarea pasiunii în raport cu activitățile școlare.

Gândindu-mă la blogul tău, ești fără îndoială expertă în tainele mediului virtual. Copiii tăi în ce relație sunt cu gadget-urile smart? Sunt pasionați de jocuri online?

Gadget-urile smart sunt parte din viața noastră. Așa cum nu mi se mai pare nimic greșit să caut pe Google în loc să iau o enciclopedie din raft, nu cred că unui copil trebuie să i se interzică orice tip de acces la tehnologie.

Copiii mei folosesc tehnologia pentru a descoperi lucruri noi sau pentru a face proiecte de care sunt pasionați. Alesia se uită la tutoriale despre cum să faci slime, ceea ce ne-a inspirat să facem și noi două unul.

Alex își rezolvă multe dintre proiectele de școală folosind surse online. Nu sunt restrictivă, dar am găsit mereu o modalitate de a face și alte lucruri interesante cu ei, motiv pentru care nu pot spune că sunt pasionați de jocurile pe calculator.

Chiar dimpotrivă. Pentru Alex skiatul este oricând mai interesant ca un joc video, iar Alesia nu ar alege niciodată YouTube-ul în locul orelor ei de canto.

Se vorbește adesea despre pericolele din digital și părinții sunt încurajați în primul rând să se informeze. Care crezi că este abordarea sănătoasă atunci când vine vorba de siguranța copiilor noștri și cum putem profita doar de partea bună a online-ului?

Sunt resurse în mediul online care ne ajută să rămânem în controlul informației la care au acces cei mici. Începând cu setările de control parental ale telefonului sau tabletei pe care o încredințăm celui mic până la instalarea unor soft-uri care protejează de expunerea la conținut neadecvat, toate sunt la îndemâna părinților.

Cred, însă, că nici părinții nu sunt foarte bine informați atunci când vine vorba despre instrumentele de control parental, iar aceasta este o discuție pe care sper să o dezvolt mai mult pe viitor.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 21.08.2018 11:29 | 420 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN