Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

,,Interdisciplinaritate pentru o şcoală activă”- Concurs judeţean de proiecte WebQuest - domeniul ştiinţific

♣ La acest concurs se pot înscrie elevi îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, urmând ca jurizarea să se realizeze pe categorii de vârstă. Se adresează profesorilor de chimie, fizică, biologie, geografie şi protecţia mediului. ♣ Profesorii parteneri îşi vor alege o temă care poate fi abordată inter sau multidisciplinar şi o vor proiecta pe macheta WebQuest personalizată a concursului care cuprinde toate instrucţiunile.

Nume proiect: ,,Interdisciplinaritate pentru o şcoală activă”- Concurs judeţean de proiecte WebQuest domeniul ştiinţific

Organizatori: LICEUL TEHNOLOGIC ”PETRE S. AURELIAN”, SLATINA- OLT

Condiţii de participare: ♣ La acest concurs se pot înscrie elevi îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, urmând ca jurizarea să se realizeze pe categorii de vârstă. Se adresează profesorilor de chimie, fizică, biologie, geografie şi pr

Perioadă înscriere: 06.06.2019 - 12.06.2019

Perioadă desfăşurare: 14.06.2019

Concursul Județean de Proiecte WebqQuest – domeniul științific – ”INTERDISCIPLINARITATE PENTRU O ȘCOALĂ ACTIVĂ”, ediția a VII- a, se va desfăşura pe data de 14 iunie 2019 în sala de festivități a Liceului Tehnologic ”Petre S. Aurelian”, Slatina.

Regulamentul de participare :

 

♣ La acest concurs se pot înscrie elevi îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, urmând ca jurizarea să se realizeze pe categorii de vârstă. Se adresează profesorilor de chimie, fizică, biologie, geografie şi protecţia mediului.

♣ Profesorii parteneri îşi vor alege o temă care poate fi abordată inter sau multidisciplinar şi o vor proiecta pe macheta WebQuest personalizată a concursului care cuprinde toate instrucţiunile. Aceasta va fi expediată electronic în perioada 15 ianuarie 2019 – 30 mai 2019 sau pe parcurs dacă este solicitată pentru profesorii care nu au mai realizat proiecte de acest tip. Elevii din echipa aleasă de profesor îşi asumă fiecare un rol de cercetător tratând tema sau descoperind noile cunoştinţe din punctul lui de vedere.

♣ Echipele de elevi înscrise îşi vor desemna un reprezentant care să susţină în faţa membrilor comisiei de jurizare şi a celorlalţi participanţi materialul realizat în Power Point care cuprinde toată activitatea de proiect. Echipa poate avea doi sau mai mulţi elevi în funcţie de complexitatea sau creativitatea abordării temei alese.                    

♣ Criteriile de evaluare a materialelor prezentate în concurs se stabilesc de către echipa de proiect. Ele vizează: * relevanța imaginilor care surprind elevii în timpul procesului de lucru,

       * modul în care este structurat proiectul WebQuest de către profesorul, respectiv profesorii îndrumători

       * corectitudinea, complexitatea sau ineditul rezultatelor obţinute de elevi în urma muncii de cercetare

     * originalitatea şi varietatea produselor finale cu ajutorul cărora elevii îşi susţin proiectul în faţa profesorului îndrumător la şcoala de unde provin

     * coerenţa şi atractivitatea materialului în Power Point prin care e prezentat proiectul în faţa comisiei de jurizare în timpul desfăşurării concursului

♣ Jurizarea se va face de către specialişti ai instituţiilor implicate în proiect care nu au elevi în concurs şi de inspectorul de specialitate. Comisia va evalua lucrările respectând criteriile stabilite. Se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă şi diplome de participare tuturor concurenţilor. Pe diplome se va preciza şi numele cadrului didactic/cadrelor didactice îndrumător/îndumătoare. Se vor elibera adeverinţe de participare la concurs pentru toate cadrele didactice îndrumătoare.

♣ Concursul va avea loc în data de 14 iunie 2019. Participarea va fi directă.

♣ Înscrierea participanţilor se va face până în data de 12 iunie 2019 prin completarea fişei de înscriere (Anexa 1) şi trimiterea ei, împreună cu acordul de parteneriat semnat şi ştampilat în două exemplare (scanate) pe adresa de e-mail: danielapetru1968@gmail.com.

♣ Proiectul WebQuest şi prezentarea lui în PowerPoint realizată de elevi vor fi trimise cel târziu cu o zi înaintea desfăşurării concursului,13 iunie 2019, prin poşta electronică la adresa de mai sus.

Persoană de contact: Prof. Petru Daniela, tel.0740172429; e-mail: danielapetru1968@gmail.com

Regulamentul, fișa de înscriere și alte documente utile pot fi descărcate de mai jos.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: danielapetru | 06.06.2019 20:36 | 1509 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

292 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN