Jocuri educaţionale

Foca la distracţie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Podul
Adunarea şi scăderea fracţiilor cu acelaşi numitor
Matematica Clasa a IV-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Foto - expozitie - concurs: Arhitectura si religie - Sa ne cunoastem regiunile

.Descrierea activității principale: Activitatea principală presupune organizarea unei expoziții – concurs cu lucrări foto ale elevilor din diverse școli (clasele VII – XII, inclusiv Școala profesională) utilizand metoda de învățare non-formală PHOTO VOICE, astfel că elevii trebuie să evidențieze elemente de arhitectură urbană și religioasă din zona / regiunea școlii de proveniență. Accentul fotografiilor trebuie să fie axat pe următoarele elemente: a. Promovarea frumosului în arhitectură; b. Elemente restaurate; c. Elemente de arhitectură neîngrijite; d. Nu kitsch-ului. Pentru această activitate, elevii claselor VII – XII + Școala profesională trebuie să realizeze o fotografie a unui element de arhitectura urbană, arhitectură rurală sau arhitectură religioasă din zona aferentă școlii de proveniență și să-i dea o ”voce” fotografiei, fie prin prelucarea pozei prin diverse programe informatice, fie prin adaugarea acestei ”voci” printr-o altă metodă (ex. lipire).

Nume proiect: Arhitectura si religie - Sa ne cunoastem regiunile

Organizatori: Colegiul Tehnic "Valeriu Braniste" - Lugoj Centrul Educational "Scoala Banateana" Cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si Inspectoratului Scolar al Judetului Timis

Condiţii de participare: Grup tinta: elevii din clasele VII - XII + Scoala profesionala Termen pentru trimiterea fotografiei: 3 iunie 2015 Expoziția finală: 7 iunie 2015 Ce trebuie să facă elevul? O fotografie A4 utilizând metoda nonformală PHOTO VOICE conform indicatiil

Perioadă înscriere: 18.05.2015 - 03.06.2015

Perioadă desfăşurare: 07.06.2015

Argument:

Deoarece educația culturală nu este suficient valorizată în școlile românești, considerăm că demersul nostru este necesar prin faptul că elevii for fi stimulați să privească cu o mai mare atenție elementele de arhitectură urbană/rurală și religioasă existente în regiunea lor, activitățile devenind interdisciplinare și implicit non-formale. Un alt aspect pe care dorim să-l dezvoltăm prin proiect este capacitatea elevilor de a identifica kitschul și elementele de arhitectură urbană și religioasă nevalorificate sau lăsate într-o degradare continuă.

Descrierea activității principale:

Activitatea principală presupune organizarea unei expoziții – concurs cu lucrări foto ale elevilor din diverse școli (clasele VII – XII, inclusiv Școala profesională) utilizand metoda de învățare non-formală PHOTO VOICE, astfel că elevii trebuie să evidențieze elemente de arhitectură urbană și religioasă din zona / regiunea școlii de proveniență. Accentul fotografiilor trebuie să fie axat pe următoarele elemente:

a. Promovarea frumosului în arhitectură;

b. Elemente restaurate;

c. Elemente de arhitectură neîngrijite;

d. Nu kitsch-ului.

Pentru această activitate, elevii claselor VII – XII + Școala profesională trebuie să realizeze o fotografie a unui element de arhitectura urbană, arhitectură rurală sau arhitectură religioasă din zona aferentă școlii de proveniență și să-i dea o ”voce” fotografiei, fie prin prelucarea pozei prin diverse programe informatice, fie prin adaugarea acestei ”voci” printr-o altă metodă (ex. lipire) În partea din dreapta – jos a fotografiei se vor adăuga elementele de identificare (un mic bilețel lipit): 1. Ce reprezintă fotografia; 2. Numele și prenumele elevului + clasa; 3. Școala de proveniență; 4. Profesorul coordonator;

Fotografia se va realiza în format A4, fie pe hartie fotografică, fie se va printa în cele mai bune condiții pe carton A4 de culoare albă și se va expedia la următoarea adresă: Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, loc. Lugoj, jud. Timiș, str. Gheorghe Doja, nr. 41, cod poștal 305500 (Cu mențiunea: Pentru Concursul ”Arhitectură și religie”) până la data de 3 iunie 2015 (data poștei).

De asemenea, fotografiile participantilor vor fi trimise si in format electronic pe adresa de e-mail: cipriann.blaj@gmail.com în vederea publicării pe pagina de Facebook a Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște” – Lugoj, unde fotografiile vor putea fi comentate.

Unde puteți găsi detalii despre METODA PHOTO VOICE? http://www.nonformalii.ro/metode/photovoice

EXPOZIȚIA FINALĂ ȘI PREMIEREA:

Data de 7 iunie 2015 la Biserica Ortodoxă Română ”Învierea Domnului” din Lugoj, jud. Timiș.

JURIZAREA:

Se va realiza de către persoane avizate în arta fotografică.

PREMIILE:

Premiul I – un aparat foto

Premiul II, Premiul III, Mențiune I, Mențiune II – alte premii în funcție de sponsorizările obținute.

Diplomele vor fi trimise în format electronic / pdf către profesorii coordonatori.

Evenimentul va fi înregistrat pe portalul de promovare a educației nonformale www.nonformalii.ro aflat sub egida Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

NOTĂ: Prin trimiterea fotografiei în cadrul concursului, elevul și profesorul coordonator declară că fotografia este făcută de elev și nu de o altă persoană, nu este descărcată de pe Internet și nu este supusă condițiilor de copyright. Încălcarea acestor condiții este răspunderea autorilor și a profesorilor coordonatori.

Contact:

prof. Ciprian Blaj – Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” – Lugoj

E-mail: cipriann.blaj@gmail.com

 

 

 

Propus de: ciprian_blaj | 17.05.2015 23:53 | 1045 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 80 evenimente

«APRILIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


De Paști

Propus de: violemnaru

Sondajul zilei

Cum lucraţi în această perioadă cu elevii?

259 voturi | 15 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.