Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Fără teama de noțiunile dificile! Cum învață mai ușor copiii din clasele primare

În plus, s-a observat o nevoie de spațiu digital în care elevii învață, descoperă noțiuni predate la școală, în ritmul lor, fără să aibă alături un profesor, dar și de un loc în care ei pot accesa jocuri educaționale distractive.

Dar un alt aspect esențial este îngrijorarea părinților privind siguranța copiilor lor în spațiul virtual.

Prin urmare, îmbinând pasiunea copiilor pentru mediul digital cu nevoia părinților de securitate, specialiștii în educație au creat produse de învățare moderne - ce reprezintă, de fapt, adaptarea educației la noile vremuri și la noile generații de elevi.

Spre exemplu, în ceea ce-i privește pe copiii din clasele primare (pentru care povestea și jocul sunt esențiale în procesul de învățare), specialiștii Intuitext în educație au identificat o serie de probleme pe care le au elevii: își doresc să se joace pe device-urile lor preferate sau refuză să-și facă temele, pentru că nu au înțeles foarte bine anumite noțiuni predate la clasă.

 

Astfel, ScoalaIntuitext.ro este un site educațional pentru clasele I-IV conceput din dorința de a le oferi copiilor un spațiu special care să transforme învățarea într-o experiență plăcută prin resurse educaționale dinamice, interactive și distractive. Totodată, acest produs online a venit ca o adaptare firească la nevoile și dorințele copiilor și ca o măsură de a apropia informația de ei, de a le încuraja curiozitatea și pofta de cunoaștere.

 

În plus, la ScoalaIntuitext.ro se antrenează logica, memoria și soft skills-urile (așa încât elevii vor dobândi aici abilități sociale ce le vor fi utile pe termen lung), precum și pasiunea pentru științe (pasiune ce le va deschide orizonturi nebănuite și le va dezvolta pofta de cunoaștere și aventură într-un mod unic).

 

Așadar, astăzi copiii pot petrece timp în mediul online datorită unor concepte revoluționare ce îmbină educația și distracția. Într-un spațiu digital sigur și controlat, elevii se bucură de jocuri, animații sau experimente educaționale, descoperind astfel noi valențe ale ideii de studiu: studiul ca experiență plăcută, departe de vechea noțiune aridă ce se opunea vehement jocului și bunei dispoziții.

 

Citiți articolul integral.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 22.11.2018 10:59 | 789 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 50 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

314 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN