Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Evaluările Naționale la clasele primare - Impactul primelor examene asupra copiilor

În curând, copiii noștri din clasele a II-a și a IV-a vor susține primul, respectiv al doilea examen important din viața lor de elevi. Momentul are o însemnătate deosebită atât pentru cei mici, cât și pentru noi, părinții, care ne dorim ca rezultatele să reprezinte un motivator puternic pentru parcursul lor educațional.

 

Dar pentru că nu doar pregătirea școlară este importantă, ci și pregătirea emoțională, am invitat-o pe Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar, să ne ofere câteva sfaturi din acest punct de vedere.

 

În ultima vreme s-a pus problema utilității și eficienței Evaluărilor Naționale pentru clasele II-IV. S-a spus că stresează copiii sau că sunt inutile pentru elevi atât de mici. Dumneavoastră ce părere aveți despre aceste testări?

 

Cred că e necesar să verificăm în ce măsură elevii care au parcurs ciclul achizițiilor fundamentale (adică prima etapă a școlarității, ce cuprinde clasele pregătitoare, I și a II-a) au dobândit instrumentele necesare pentru parcurgerea cu succes a perioadei școlare următoare. De asemenea, se impune o evaluare a achizițiilor elevilor noștri după parcurgerea ciclului primar, achiziții de care au nevoie la gimnaziu.

ScoalaIntuitext.ro este produsul educa'ional online special creat pentru copiii din clasele I-IV

Consider utile aceste evaluări, deoarece rezultatele obținute de elevi stau la baza realizării de planuri individuale de învățare, care au rolul de a îndrepta eventualele lacune constatate în urma testării. Evaluarea Națională nu stresează elevul mai mult decât o evaluare curentă. Am constatat în multe cazuri că părinții sunt mai stresați decât elevii.

 

În ce fel, concret, pot ajuta aceste Evaluări Naționale mai mult decât ajută feedback-ul învățătoarei, de exemplu?

 

Elevul este...

 

Citiți continuarea interviului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 12.04.2019 15:24 | 741 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

147 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN