Jocuri educaţionale

Girafa la dietă
Aflarea termenului necunoscut. Metoda balanţei
Matematica Clasa a III-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Ispita fructelor
Ordinea operaţiilor şi folosirea parantezelor rotunde în exerciţii
Matematica Clasa a III-a

Educația de azi îi pregătește pe copii pentru joburile viitorului? Oamenii, roboții și lumea lor perfectă

Am fost de curând la o conferință de PR și Comunicare. Am ascultat oameni deștepți din industrie, mi-am lărgit viziunea, am adunat informații, am notat noutăți, m-am mirat de trenduri și evoluția lucrurilor, pe scurt, #iConnected. Dintre toate ideile grozave cu care am plecat de acolo, aș vrea să vă povestesc despre una anume. Poate nu vi se va părea rocket science, însă vă asigur că am să explic în scurt timp de ce am ales să vă povestesc fix despre asta.

Inteligenta artificiala  si joburile viitoruluiÎntre speakerii evenimentului a fost și cofondatorul unei companii – un start-up, dacă am reținut bine – care reprezenta în fapt o platformă de marketing conversațional. Pentru o relație bidimensională între client și brand, pentru fidelizare, pentru o mai bună interacțiune între consumator și produs, domnul respectiv ne-a prezentat „chatbotul“ – adică un soft ce realizează o interacțiune automatizată cu clienții. Cofondatorul acestei companii desena avantajele acestui tool, scoțând în evidență faptul că chatboții livrează mai rapid informațiile solicitate, conduc potențialii clienți mai subtil către diverse soluții oferite de compania cu pricina și, per total, fac o treabă mai eficientă (ca timp și costuri) decât o echipă de customer support formată din real people.

În acel moment, mi-am amintit de toate articolele citite în care se vorbea apăsat despre o industrializare de tip nou, în care multe domenii vor fi automatizate și multe activități vor trece din mâinile oamenilor în cele ale roboților. Automatizarea va cuprinde tot mai multe industrii și mulți dintre noi ne vom afla în situația de a preda ștafeta unor new comeri cu inteligență artificială.

Totuși, invazia mașinilor nu va aveni peste noi ca un armagedon final, însă e bine să avem în vedere, încă din primii ani de școală ai copiilor noștri, faptul că ei trebuie pregătiți pentru joburile viitorului. Tot mai des în ultima vreme se vorbește despre abilitățile pe care copiii ar trebui să le dobândească în anii de școală și mai puțin despre educația cognitivă în sens pur restrictiv. Cu alte cuvinte, pe lângă lecții, teme, noțiuni abstracte, exerciții și probleme – toate cu beneficii incontestabile – e bine să avem în vedere și sănătatea emoțională a copiilor, abilitatea lor de a gestiona conflicte, situații stresante sau oameni dificili, asertivitatea, capacitatea de zice NU, de a-și exprima – civilizat – punctul de vedere, respectând totodată o opinie diferită.

Ați observat cât de greu le este oamenilor să facă față stresului sau conflictelor? Câți știu să-și stăpânească emoțiile negative? Să fie obiectivi, respectuoși, empatici, umani în definitiv?

În ultimii ani, în România a început să pătrundă această nevoie de dezvoltare personală  - a adulților și copiilor deopotrivă - odată cu conștientizarea unor fenomene de tip bullying sau violență domestică.

Revenind la soft-urile futuriste și la inteligența artificială care vor domina zone vaste ale forței de muncă, e important să le oferim copiilor noștri o educație corectă, bazată pe cunoștințe solide și abilități sociale ferme. Pentru a le forma o atitudine pozitivă în raport cu școala, pentru a le încuraja curiozitatea, dorința genuină de cunoaștere, gândirea critică și capacitatea de a face legături eficiente între ideile și cunoștințele dobândite, îi putem ajuta oferindu-le instrumente inteligente de învățare.

Create în acord cu profilul elevilor de astăzi, îmbinând metode moderne și având în vedere cercetări recente în domeniul educației și psihologiei copiilor, specialiștii INTUITEXT în educație au creat un site inedit, deosebit în România. Școala Intuitext este un produs de învățare online destinat copiilor din clasele I, a II-a și a III-a, ce conține materia predată la toate disciplinele prezentată sub formă de jocuri educaționale, filmulețe de predare asemănătoare desenelor animate sau experimente interactive.

Citește aici continuarea articolului.

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 13.10.2017 16:32 | 795 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Dezvoltarea copilului la 8 ani

Echilibrul emotional

Dezvoltarea copilului la 7 ani

Echilibrul emotional

Stresul la inceputul anului scolar

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 7 evenimente

«SEPTEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Cum alegeți manualele? Votați și comentati!

248 voturi | 6 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!