Şcoala cu
bune practici

2 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educația de azi îi pregătește pe copii pentru joburile viitorului? Oamenii, roboții și lumea lor perfectă

Inteligenta artificiala  si joburile viitoruluiÎntre speakerii evenimentului a fost și cofondatorul unei companii – un start-up, dacă am reținut bine – care reprezenta în fapt o platformă de marketing conversațional. Pentru o relație bidimensională între client și brand, pentru fidelizare, pentru o mai bună interacțiune între consumator și produs, domnul respectiv ne-a prezentat „chatbotul“ – adică un soft ce realizează o interacțiune automatizată cu clienții. Cofondatorul acestei companii desena avantajele acestui tool, scoțând în evidență faptul că chatboții livrează mai rapid informațiile solicitate, conduc potențialii clienți mai subtil către diverse soluții oferite de compania cu pricina și, per total, fac o treabă mai eficientă (ca timp și costuri) decât o echipă de customer support formată din real people.

În acel moment, mi-am amintit de toate articolele citite în care se vorbea apăsat despre o industrializare de tip nou, în care multe domenii vor fi automatizate și multe activități vor trece din mâinile oamenilor în cele ale roboților. Automatizarea va cuprinde tot mai multe industrii și mulți dintre noi ne vom afla în situația de a preda ștafeta unor new comeri cu inteligență artificială.

Totuși, invazia mașinilor nu va aveni peste noi ca un armagedon final, însă e bine să avem în vedere, încă din primii ani de școală ai copiilor noștri, faptul că ei trebuie pregătiți pentru joburile viitorului. Tot mai des în ultima vreme se vorbește despre abilitățile pe care copiii ar trebui să le dobândească în anii de școală și mai puțin despre educația cognitivă în sens pur restrictiv. Cu alte cuvinte, pe lângă lecții, teme, noțiuni abstracte, exerciții și probleme – toate cu beneficii incontestabile – e bine să avem în vedere și sănătatea emoțională a copiilor, abilitatea lor de a gestiona conflicte, situații stresante sau oameni dificili, asertivitatea, capacitatea de zice NU, de a-și exprima – civilizat – punctul de vedere, respectând totodată o opinie diferită.

Ați observat cât de greu le este oamenilor să facă față stresului sau conflictelor? Câți știu să-și stăpânească emoțiile negative? Să fie obiectivi, respectuoși, empatici, umani în definitiv?

În ultimii ani, în România a început să pătrundă această nevoie de dezvoltare personală  - a adulților și copiilor deopotrivă - odată cu conștientizarea unor fenomene de tip bullying sau violență domestică.

Revenind la soft-urile futuriste și la inteligența artificială care vor domina zone vaste ale forței de muncă, e important să le oferim copiilor noștri o educație corectă, bazată pe cunoștințe solide și abilități sociale ferme. Pentru a le forma o atitudine pozitivă în raport cu școala, pentru a le încuraja curiozitatea, dorința genuină de cunoaștere, gândirea critică și capacitatea de a face legături eficiente între ideile și cunoștințele dobândite, îi putem ajuta oferindu-le instrumente inteligente de învățare.

Create în acord cu profilul elevilor de astăzi, îmbinând metode moderne și având în vedere cercetări recente în domeniul educației și psihologiei copiilor, specialiștii INTUITEXT în educație au creat un site inedit, deosebit în România. Școala Intuitext este un produs de învățare online destinat copiilor din clasele I, a II-a și a III-a, ce conține materia predată la toate disciplinele prezentată sub formă de jocuri educaționale, filmulețe de predare asemănătoare desenelor animate sau experimente interactive.

Citește aici continuarea articolului.

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 13.10.2017 16:32 | 1059 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Frica de esec

Echilibrul emotional

Rutina de seara

Cum organizam timpul

Lipsa autoreglarii emotionale

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 59 evenimente

«MARTIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Obiecte decorative

Propus de: ancuta-loredana

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Cât de importante vi se par Centrela de Informare și Documentare din școli? (CDI) Comentați

85 voturi | 5 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: danut29 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN