Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cum vor arăta joburile în viitor. Cum ne pregătim copiii

Dar cum va arăta viitorul oare și cum putem ști dacă îi pregătim corect pentru ceea ce urmează.

O cercetare a Fundației Naționale de Științe din Statele Unite ale Americii (agenție guvernamentală ce susține procesele de cercetare și educație în toate domeniile non-medicale ale științei și ingineriei) arată faptul că 80% din job-urile anilor 2015-2025 vor fi bazate pe așa-numitele competențe STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

În acest context, specialiștii în educație se întreabă cum reușește actualul sistem de învățământ românesc să pregătească noile generații de copii pentru piața muncii.

Ce cunoștințe trebuie ei să acumuleze în anii de școală? Ce abilități e recomandat să le dezvolte școala și familia, într-o colaborare fructuoasă și eficientă pentru copiii noștri.

 

80% din slujbele viitorului cer competențe STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Cum motivăm elevii să învețe?

 

Cum 80% dintre job-urile viitorului vor cere competențe din domenii precum Științe, Tehnologie, Inginerie sau Matematică, e important să încurajăm curiozitatea copiilor și motivația de a învăța.

Folosind metode de învățare moderne, interactive, adaptate deschiderii lor către digital, elevii vor avea o plăcere reală în a acumula cunoștințe noi.

În acest context, e necesară o reevaluare a valorilor din sistemul de educație românesc, prin încurajarea curiozității naturale a omului față de cunoaștere și dezvoltarea motivației intrinseci.

Astfel, pentru a alege și chiar a excela în domenii precum Ingineria sau Matematica, elevii ar trebui susținuți pe toată durata parcursului educațional prin instrumente de învățare adaptate profilului lor. Și asta încă din primii ani de școală.

Se vorbește adesea despre importanța jocului în învățare și despre îmbinarea ludicului cu educația pentru a încuraja o atitudine pozitivă a copiilor în raport cu școala.

Jocul își găsește locul în orice lecție. Elementele de joc se află presărate și îmbinate printre elementele de învățare pentru a face învățarea mai plăcută și a elimina oboseala.

De multe ori elevii mei constată cu regret cât de repede trec orele de curs când activitățile de învățare conțin elemente ludice, care sunt preferatele lor“, declară Iuliana Drăgan, specialist Intuitext în educație și profesor pentru învățământul primar.

 

Ce înseamnă învățarea corectă și eficientă

În ultima perioadă, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor metode alternative de studiu: CD-uri, manuale digitale sau chiar platforme online de învățare.

Din fericire...

 

Citiți articolul integral.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 07.05.2019 14:07 | 1488 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 50 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

312 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN