Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Copiii nu înțeleg noțiunile noi din clasă? Cum îi pot ajuta părinții

Ajunși acasă, unde trebuie să-și facă temele, copiii se plâng că nu știu să rezolve problemele la Matematică sau chiar anumite exerciții la Comunicare în Limba Română.

Dar dacă am reuși noi, părinții, acasă să le dezvoltăm atenția și răbdarea prin metode educaționale moderne și atractive?

De multe ori așteptăm din partea cadrului didactic să rezolve toate problemele ce țin de educația copiilor noștri, însă dinamica orelor de studiu de la școală împiedică învățătoarea sau învățătorul să acopere toate nevoile cognitive și emoționale ale celor mici.

De aceea, specialiștii în educație ne sfătuiesc pe noi, părinții, să ne alăturăm eforturilor școlii și să ne ajutăm copiii să-și formeze abilități și deprinderi sănătoase și utile pe termen lung.

Iar atenția, capacitatea de concentrare și răbdarea sunt câteva dintre ele.

Cinstit vorbind, învățarea presupune efort, perseverență și dorința de a încerca cu determinare pentru a reuși. E nevoie să le spunem copiilor că nu e ușor, dar că le suntem alături pe tot parcursul lor educațional.

În paralel, e recomandat să ne informăm și să-i susținem - pe lângă sprijinul moral și afectiv - și prin produse de învățare care să-i ajute să înțeleagă mai ușor materia școlară.

Mai ușor și într-un mod mai plăcut. Cu cât învățarea e mai plăcută pentru ei, cu atât vor fi mai deschiși să descopere lucruri noi și, astfel, vor dobândi o curiozitate vie să afle, să cunoască, să cerceteze.

Astfel, produsul educațional online ScoalaIntuitext.ro îi ajută pe copiii din clasele primare să înțeleagă mai ușor noțiunile noi predate la clasă de învățătoare, dar și să recapituleze concepte deja învățate.

Prin jocuri educaționale, filmulețe plăcute de predare, teste sau experimente interactive de laborator, micii exploratori înțeleg într-un mod atractiv materia din programa școlară corespunzătoare clasei lor. Astfel, fiind implicați în această activitate plăcută de învățare, copiii noștri își vor forma în mod natural abilitatea de a se concentra și de a fi atenți pentru intervale mai lungi de timp.

Care sunt cele mai periculoase greșeli pe care le fac dascălii și părinții atunci când vine vorba despre dorința lor de a-i determina pe copii să învețe?

Citiți continuarea articolului.

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 12.03.2019 15:26 | 868 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum vorbim copilului despre noul an scolar

Adaptarea la clasa a cincea

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 2 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

63 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN