Jocuri educaţionale

Fagurele
Noţiunea de fracţie
Matematica Clasa a IV-a

Dale
Forme geometrice în plan
Matematica Clasa a VI-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale” - ediția a VI-a - ediție aniversară

Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale” este un eveniment organizat de Casa Corpului Didactic Timiș, ajuns la ediția a VI-a - ediție aniversară, în anul Centenar. Parteneri ai evenimentului: • Consiliul Judeţean Timiş • Inspectoratul Școlar Județean Timiș • Universitatea de Vest Timișoara • Muzeul Banatului Timișoara

Nume proiect: Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale” - ediția a VI-a - ediție aniversară

Organizatori: Casa Corpului Didactic Timiș

Condiţii de participare: Persoanele interesate să contribuie cu lucrări la elaborarea volumului aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri se vor înscrie, în prealabil, prin completarea formularului online lucrare (https://goo.gl/JXdEq5), în perioada 9.10.2018 – 31.10.2018

Perioadă înscriere: 09.10.2018 - 09.11.2018

Perioadă desfăşurare: 28.11.2018

            1 Decembrie, Ziua Națională a României, reprezintă o dată de referință pentru istoria românilor. În anul 2018 România aniversează 100 de ani de la desăvârșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu Vechiul Regat (Basarabia - 27 martie 1918, Bucovina - 28 noiembrie 1918 și Banat, Crișana, Maramureș și Ardeal - 1 decembrie 1918).

Rațiunea românilor de a căuta permanent împrejurări pentru concretizarea năzuinței de a înfăptui Marea Unire o regăsim în numeroase documente – mărturii istorice de-a lungul timpului. Efortul susținut al românilor pentru înfăptuirea Marii Uniri este excepțional descris prin cuvintele lui Nicolae Titulescu, rostite la Ploiești, în 3 mai 1915, la întrunirea Acțiunii Naționale, în chestiunea Ardealului:

”... Problema care se pune azi României, e înfricoșător, dar simplu; sau România pricepe datoria pe care i-a creat-o evenimentele în curs, și-atunci istoria ei abea începe, iar viitorul ei va fi o răzbunare prelungită și măreață a umilințelor ei seculare; sau România, mioapă la tot ce e „mâine”, cu ochii mari deschiși la tot ce e „azi” nu pricepe și înlemnită stă pe loc, și atunci istoria ei va înfățișa pentru vecie exemplul unic și mizerabil, al unei sinucideri viețuite.
Din împrejurările de azi, România trebuie să iasă întreagă și mare!
România nu poate fi întreagă fără Ardeal! (Nicolae Titulescu – 3 mai 1915)...” (extras din discursul publicat în volumul apărut sub egida Academiei Oamenilor de Știință, în îngrijirea lui George G. Potra Nicolae Titulescu. Neuitarea geniului).

Ediția din acest an a Conferinței Naționale ”1 Decembrie – Ziua Unității Naționale”, organizată de Casa Corpului Didactic Timiș, se dorește a fi în aceeași măsură o ediție aniversară, o modalitate de susținere a sentimentului de mândrie națională și un eveniment marcator al realizărilor istorice din cei 100 de ani de la Marea Unire.

Pentru a face cunoscut numele României, clădit pe cele mai remarcabile momente din perioada de 100 de ani de la Marea Unire ne propunem să edităm un volum aniversar, o ediție specială dedicată Centenarului Marii Uniri.

Tematica generală:

  1. Aniversarea marelui eveniment al Unirii – Fondarea statului național unitar – România Mare. Contribuții ale provinciilor istorice românești
  2. Evenimente marcante pentru evoluția României în perioada 1918 – 2018
  3. România românilor de pretutindeni în perioada 1918 – 2018
  4. Multiculturalitate – Conviețuirea împreună cu naționalitățile conlocuitoare din România după înfăptuirea Marii Uniri (1918 – 2018)

Toate detaliile legate de eveniment le găsiți accesând site-ul CCD Timis, http://www.ccd-timis.ro ,  pe prima pagină, la meniul Conferința Națională 1 Decembrie - Ziua Unității Naționale - ediția a VI-a 2018. 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: dascalu_interesat | 10.10.2018 07:59 | 2379 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Validarea emotionala

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (6)

0 0

12.10.2018 11:14 criss1977

Unde gasim formularul de inscriere?

0 0

12.10.2018 13:08 dascalu_interesat - Autor

Buna ziua
Ne bucuram de interesul manifestat de dvs pentru evenimentul organizat de Casa Corpului Didactic Timis. Puteti accesa formularul online de inscriere la Conferinta foarte usor prin selectarea adresei de internet scrisa intre paranteze dupa cuvintele ,,formularului online lucrare” din cadrul paragrafului Conditii de participare, din anuntul postat pe acest site, pe care o copiati si o ,,lipiti” , in noua pagina de internet deschisa de dvs, dupa ce ati lansat motorul de cautare (google de ex.), apasand dupa ,,lipirea” adresei de internet tasta enter.

A doua modalitate: accesati invitatia de participare pe care o gasiti pe prima pagina, pe iconita Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale” - ediția a VI-a de pe site-ul Casei Corpului Didactic Timis, www.ccd-timis.ro
Foarte important! Pentru a accesa formularul on-line de inscriere, va pozitionati cu cursorul pe adresa metionata intre paranteze dupa cuvintele ,,formularului online lucrare” din textul invitatiei si faceti apoi click pe acea adresa, deschizandu-se astfel formularul de inscriere.

Pentru orice alte informatii, nu ezitati sa ne scrieti.

0 0

16.10.2018 15:41 tadiana

Buna ziua!
Va rog sa imi comunicati unde pot accesa informatiile legate de costul participarii/ conditiile de redactare a lucrarii.
Multumesc!
Mult succes !

0 0

16.10.2018 15:51 dascalu_interesat - Autor

Buna ziua
Ne bucuram de interesul manifestat de dvs pentru evenimentul organizat de Casa Corpului Didactic Timis.
Vă informez că participarea e gratuită. Pentru a fla detalii legate de condițiile de redactare a lucrării procedați astfel:
Accesati invitatia de participare pe care o gasiti pe prima pagina, pe iconita Conferința Națională ”1 Decembrie - Ziua Unității Naționale” - ediția a VI-a de pe site-ul Casei Corpului Didactic Timis, www.ccd-timis.ro
În invitație găsiți toate detaliile legate de eveniment.
Dacă cumva nu v-ați înscris și doriți acest lucru trebuie să accesați formularul on-line de înscriere.
Pentru a accesa formularul on-line de inscriere, va pozitionati cu cursorul pe adresa metionata intre paranteze dupa cuvintele ,,formularului online lucrare” din textul invitatiei de participare si faceti apoi click pe acea adresa, deschizandu-se astfel formularul de inscriere.

Pentru orice alte informatii, nu ezitati sa ne scrieti.

0 0

17.10.2018 04:51 tadiana

Multumesc!

1 0

17.10.2018 06:07 deliavalea

Voi participa cu mult drag ! Am participat si anul trecut si am avut o experienta minunata ! Felicitari organizatorilor !

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 63 evenimente

«FEBRUARIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Gradinita mea

Propus de: cristina_bejan2001

Sondajul zilei

Sunteți de părere că la disciplinele Joc și mișcare, Muzică și mișcare, Educație fizică, Religie, Arte vizuale și abilități practice, este necesară notarea?

270 voturi | 1 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: alinabandas Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru cadrele didactice din preuniversitar: Abonaţi-vă la Premium și puteţi avea mai multe puncte la dosarul personal!