Şcoala cu
bune practici

33 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a VII-a, 24 noiembrie 2022

Conferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a VII-a, 24 noiembrie 2022. Sărbătorește online a VII-a ediție alături de 2.000 de profesori deja înscriși și beneficiezi de: - lecții interactive și teste conform curriculumului pentru toate ciclurile de învățământ; - certificat de participare internațional; - șablonul unei lecții interactive; - metoda SCARF și wellbeing pentru îmbunătățirea relației cu sine și cu elevii; - acces la înregistrarea conferinței. Detalii si inregistrare in linkul din corpul anuntului.

Nume proiect: Soluții inovatoare în educație

Organizatori: EduMagic, Eduboom, Învăț și Zâmbesc

Condiţii de participare: Participantii trebuie sa fie educatori, invatatori sau profesori

Perioadă înscriere: 16.11.2022 - 21.11.2022

Perioadă desfăşurare: 24.11.2022

Click pe linkul urmator pentru detalii, agenda si inregistrare la conferinta: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-solutii-inovatoare-2022.html

Afli despre:

Bune practici din SUA dintr-un program de schimb de experiență la care a participat Cătălina-Diana Popa.

Lecții interactive din Bulgaria, Spania și Italia din experiența CEO-ului Eduboom, Darin Madzharov.

Exerciții de improvizație la clasă cu elevii, lecții de la profesori din România și un moment de relaxare tocmai din Bali, Indonezia.

Conținutul conferinței internaționale

Cătălina-Diana Popa este profesor de limba şi literatura română pentru învățământul liceal la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ din Galați, doctor în Ştiinţe umaniste și speaker TEDx și Super Teach. În anul 2016 a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ“ în grad de Cavaler, acordat de Președintele României și Premiul MERITO pentru Excelență în Educație. Din 2012, coordonează ateliere de peer-education, storytelling, scriere creativă și photo-voice, având drept scop dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și adolescenți. Este autoare de manuale și auxiliare școlare și coordonează echipe de voluntari în proiecte educative și activități umanitare. Cătălina, proaspăt întoarsă din SUA dintr-un schimb de experiență, prezintă ideile principale abordate în cadrul programului și cum putem integra mindfulness la ore pentru a crea o relație sănătoasă cu elevii.

Marișca Morari este director la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28 din Baia Mare și profesor pentru învățământul preșcolar. A fost mentor de practică pedagogică al Universității Tehnice din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Din anul 2020 este coordonatorul revistei pentru părinți, copii și cadre didactice „Primii pași în educație“. A fost desemnată educatorul MERITO 2021. Marișca va ilustra cum putem folosi exerciții de improvizație în formarea competențelor preșcolarului și împreună ne vom juca unul dintre aceste jocuri. Mecanicile de joc propuse pot fi folosite pentru a crea activități prin care interacționăm cu elevul la toate disciplinele, indiferent de ciclul de învățământ.

Darin Madzharov este fondatorul Ucha.se Bulgaria şi Eduboom (platformă educaţională interactivă cu peste 25.000 de lecţii video, teste şi hărţi mentale care respectă curriculumul, utilizate cu uşurinţă de peste 1.000.000 de profesori, elevi şi părinţi, totalizând 99.000.000 de vizualizări). Acesta va vorbi despre experiența avută în Bulgaria, Spaniași Italia, cum sunt create lecțiile Eduboom și cum poți deveni creator de lecții interactive.

Anca Tudose este creator de lecţii interactive Eduboom, profesor de matematică la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” şi la  Școala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, având gradul I şi o experienţă de peste 23 ani în învăţământ, cu rezultate deosebite la olimpiadele naţionale de matematică sau în activităţile remediale. Printre activități menționăm și responsabil cu asigurarea calității în școală, membru în Consiliul de Administrație, responsabil de comisie metodică, responsabil al programului de educare a adulților „A doua șansă”. Pentru conferință Anca a pregătit o schiță de lecție interactivă cu exemple concrete din propria activitate didactică ce poate fi adaptată de către profesori în crearea propriilor lecții.

Simona Elena Suflea este profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Merei, județul Buzău. În activitatea didactică lucrează cu elevi proveniți din medii defavorizate, elevi aflați în situația riscului de abandon școlar. A absolvit studii universitare de master în domeniul managementului educațional, iar din noiembrie 2021 este profesor scenarist în cadrul Eduboom și se ocupă de comunicarea cu elevii din ciclul primar. Simona va prezenta secvențe dintr-o lecție de matematică prin care va exemplifica metode concrete de a ilustra concepte abstracte, pe limbajul elevului, precum și felul în care este integrat ludicul în lecțiile pentru ciclul primar.

Adriana Grama este profesor pentru învățământul gimnazial la Școala Gimnazială „George Coșbuc“ și Școala Gimnazială „Romulus Guga“ din Târgu Mureș, unde predă chimie și TIC, având o experienţă de peste 23 de ani, timp în care a inovat la clasă. Administrează blogul profesorilor de fizică și chimie din județ, precum și site-ul web al școlii și este creator de lecții interactive Eduboom. Adriana va prezenta secvențe dintr-o lecție creată de ea în acord cu programa școlară, explicând totodată cum a integrat elemente de animație și experimente video pentru a capta atenția elevilor, dar și pentru a atinge obiectivele de învățare. La final vom primi și un test pentru a vedea dacă am fost atenți la lecție.

Irina Ștefănescu este trainer și consultant, membru fondator al Asociației ARC Pro pentru Coaching Profesionist din România și colaborează cu Coachingdipity (școală de coaching) ca trainer în coaching de echipă cu sociodramă și metode de acțiune. A creat un curriculum de antrenament în sociodramă și metode de acțiune pentru business, coaching și educație, ce stă la baza cursului de certificare oferit de institutul ODef din Geneva cu care colaborează din 2012. Începând cu anul 2008, Irina lucrează cu cadrele didactice din România pentru a aduce metodele de acțiune în sala de clasă, stimulând învățarea. La această ediţie a conferinţei, Irina ne va prezenta folosirea metodei SCARF pentru a ne îmbunătăţi relaţia cu sine și cu elevii noştri.

Amia Rosa este instructor de yoga și meditație, având formarea de Hatha Yoga în Asia, Thailanda. În ultimii patru ani a ghidat sute de oameni în procese de meditație, respirație, yoga și feminitate, atât în România, cât și în Asia. Andreea face parte din echipa EduMagic, în calitate de trainer și manager de marketing, şi ne-a pregătit un nou moment de relaxare şi fericire tocmai din Bali, Indonezia.

Cristian Dițoiu este profesor la Universitatea București, designer de produse educaționale,  co-fondator și administrator la EduMagic, co-fondator Învăț și Zâmbesc. În trecut: director marketing Olimp NET, membru fondator Organizația de Marketing în Turism din România, expert POSDRU, membru fondator Asociaţia Pro-INFO, master și doctorat în Marketing, ASE, licență în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Politehnică București.

Sorina Conea este creator de experiențe educaționale și co-fondator EduMagic, administrator Învăț și Zâmbesc și trainer certificat Mozaik Education. În trecut: absolventă Founder Institute, manager de produs Asociația Pro-INFO, coordonator PR Innovations for Tomorrow și Future Makers,  co-fondator UX-City, mentor la Universitatea Alternativă, având licență și master în Relații Internaționale Economice, ASE.

Click pe linkul urmator pentru detalii, agenda si inregistrare la conferinta: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-solutii-inovatoare-2022.html

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Ditoiu_Cristian | 16.11.2022 20:28 | 4497 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Egocentrismul la parinti

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 30 evenimente

«FEBRUARIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

45 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN