Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferința internațională „Soluții inovatoare în educație”, ediția a IX-a, 7 dec 2023

Pregăteşte-te să fii uimit! După succesul răsunător al edițiilor anterioare ale conferinţei la care au participat peste 10.000 de profesori, EduMagic și Edudoro te invită să te alături comunității noastre globale la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Internaţionale Online „Soluții inovatoare în educație”, pe 7 decembrie (18:00 - 21:00). Profesori de top din România, SUA, Italia şi Polonia tratează probleme precum: dezinteresul elevilor și resursele educaţionale deschise (RED) lipsa bazei materiale și schimburile Erasmus comunicarea deficitară cu părinţii bune practici din SUA, Italia şi Polonia viitorul în educaţie Descoperă din secretele educaţiei alături de prof. univ dr. Serguei Netessine, vice-decan al Wharton School (University of Pennsylvania -Ivy League). Participă indiferent de ciclul de învăţământ la care predai și stai fără grijă, asigurăm traducerea în limba română. Înscrie-te acum la acest regal educaţional, iar la finalul conferinţei primeşti certificatul tău internaţional de participare!

Nume proiect: Soluții inovatoare în educație

Organizatori: EduMagic, Învăț și Zâmbesc, Edudoro

Perioadă înscriere: 19.09.2023 - 30.11.2023

Perioadă desfăşurare: 07.12.2023

Detalii conferinta, agenda si inscriere: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-ix.html

Obiective de învățare 

  • Strategii de implicare a elevilor: care sunt cauzele multiple ale dezinteresului elevilor faţă de şcoală și cum îi putem antrena sau motiva în procesul de învățare.
  • Soluţii pentru îmbunătăţirea bazei materiale: cum completăm finanţarea în educaţie şi cum participăm în schimburi Erasmus.
  • Dezvoltarea relaţiei cu părinţii: care sunt barierele ce conduc la o comunicare deficitară şi ce tehnici de comunicare folosim pentru crearea unui parteneriat stabil.

Trăieşti experienţa magică, nu asişti la un eveniment obişnuit! Călătoria ta de învăţare în cadrul Conferinței Internaționale Online „Soluții inovatoare în educație”:

START: Experienţa pre-conferinţă. Seria de emailuri pentru anticipare, cunoaşterea cadrului, furnizarea informaţiilor despre momente din agendă şi speakeri, cercetare, trezirea entuziasmului; Webinar de încălzire prin care te pregătim pentru Marele Eveniment; O surpriză digitală

Experienţa din timpul conferinţei. Speakeri profesori de top Prezentări faine, dinamice, interactive şi aplicabile; Un strop de magie şi inovaţie de la EduMagic

Experienţa post-conferinţă. Certificatul internaţional de participare; Kitul cu soluţii şi resurse utile (inclusiv înregistrarea conferinţei la care poți reveni oricând pentru a exersa); Seria de emailuri de follow-up cu feedbackul şi evaluarea, instrucţiuni de utilizare, cercetare, Q&A

Detalii conferinta, agenda si inscriere: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-ix.html

Prof. univ. dr. Serguei Netessine este vice-decan și profesor universitar la Wharton School din cadrul Universității Pennsylvania, una dintre cele mai vechi și exclusiviste universități Ivy League din SUA. Ultima lui carte „Modelul de afaceri orientat spre risc” a fost publicată de Harvard Business Press în 2014, aceasta fiind doar una dintre multiplele publicații apărute în New York Times, Huffington Post, Forbes, Harvard Business Review. Prof. Netessine a locuit în SUA, Franța, Singapore și Rusia, lucrând ca profesor, cercetător, precum și din postura de consultant pentru organizații din Fortune-500, precum Federal Aviation Administration (USA), Guvernul Singapore, Procter & Gamble, McDonald’s, Rolls Royce sau US Air Force. Ne-a făcut onoarea de a accepta participarea ca formator în cadrul conferinței, unde ne oferă o direcție legată de viitorul educației și ne răspunde la întrebări despre școlile din SUA.

Marta Czyrkiewicz este profesor de matematică în Polonia. Creează resurse educaționale pentru profesori din întreaga lume (SUA, Australia, Italia, India și Polonia), inclusiv jocuri de matematică captivante folosind gamificarea, activități de învățare bazată pe anchete și pe proiecte sau aplicații din viața reală. Are un blog de matematică Inspire Math Matematyka, unde profesorii pot găsi multe idei pentru crearea lecțiilor creative de matematică. Este ambasador al Edudoro în Polonia (Zlotynauczyciel.pl) și livrează workshop-uri pentru profesori, precum și la conferințe, inclusiv Conferințele Asociației Profesorilor de Matematică, Conferința Empathy Education și Conferința „Gamificarea în educație”.

Anna Gaile și Natalia Iudina sunt co-fondatori Edudoro, partenerul internațional al conferinței, care ne prezintă bune practici din Polonia și Italia. Edudoro este o platformă de resurse educaționale originale create de profesori din toate ciclurile de învățământ cuprinzând fișe de lucru, jocuri interactive, prezentări, postere, planuri de lecție, sarcini și exerciții, hărți, programe și tot ce poate fi folosit în procesul educațional. În cadrul platformei există deja 11.000 de materiale și 1.500 de profesori care le creează, iar la conferința noastră vor prezenta cum folosesc profesorii italieni și polonezi resursele la clasă.

Pavăl Florentina este profesor de matematică la ciclul de învăţământ liceal la Colegiul Național "Nicu Gane" din Fălticeni, județul Suceava și creator de conținut pe mai multe rețele de socializare. Pe TikTok , „Profa de Mate Cool”, cum este cunoscută de cei 175.000 de urmăritori ai săi, a reușit să capteze atenția acestora cu clipuri în care prezintă concepte de matematică pe înțelesul tuturor. Împreună cu echipa Tikaboo România a creat TikaMath, un boardgame cu ajutorul căruia copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani pot învăța sau recapitula concepte de bază din matematică. Florentina ne prezintă bune practici despre cum putem combate problema dezinteresului elevilor.

Simona Ghenea este profesor pentru învățământ primar la Colegiul Național "Elena Cuza" din Craiova, profesor metodist, formator certificat, formator CCD Dolj în multiple ocazii, membru al Corpului Național al experților în management educațional, mentor de practică pedagogică. Are un interes sporit pentru platforme digitale, motiv pentru care este ambasador eTwinning, Scientix, Genially, Quiver, Wakelet si Bookcreator. În cadrul conferinței ne arată cum putem spori interesul elevilor folosind platforma Genially.

Andrada Mazilu este președinte și membru fondator al Asociației Inițiativa în Educație (inEdu), prof. înv. primar și preșcolar la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara, profesor Merito, profesor facilitator SuperTeach, profesor facilitator al programului creat de Institutul Arbinger USA “Outward Mindset-Mentalitate deschisă în Educaţie” și profesor creator în programul „Învăț și Zâmbesc”. Ne întâlnim la 7 decembrie pentru a dezbate problema lipsei bazei materiale și prezenta soluții concrete și testate. În plus ne spune cum putem ne putem înscrie și participa la proiectele ERASMUS.

Cristian Dițoiu este profesor la Universitatea București, designer de produse educaționale,  co-fondator și administrator la EduMagic, co-fondator Învăț și Zâmbesc. În trecut: director marketing Olimp NET, membru fondator Organizația de Marketing în Turism din România, expert POSDRU, membru fondator Asociaţia Pro-INFO, master și doctorat în Marketing, ASE, licență în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Politehnică București.

Sorina Conea este creator de experiențe educaționale și co-fondator EduMagic, administrator Învăț și Zâmbesc și trainer certificat Mozaik Education. În trecut: absolventă Founder Institute, manager de produs Asociația Pro-INFO, coordonator PR Innovations for Tomorrow și Future Makers,  co-fondator UX-City, mentor la Universitatea Alternativă, având licență și master în Relații Internaționale Economice, ASE.

Detalii conferinta, agenda si inscriere: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-ix.html

Organizatori

  • EduMagic Solutions construiește și livrează experiențe de învățare pentru a ajuta atât profesorii, cât și elevii din România să se reîndrăgostească de învățare și de a readuce magia în educație. EduMagic a creat primul webinar din România pentru profesori de “Creează lecții interactive digitale” în iunie 2019, iar în mai 2020 a fost co-organizator al celui mai mare eveniment live pentru profesori (15000) alături de Editura Didactică și Pedagogică. 
  • Co-organizator al conferinței este întreprinderea socială Învăț și Zâmbesc, care a fost înființată în urma unei finanțări europene în cadrul proiectului „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă”. Organizația a pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital.

Detalii conferinta, agenda si inscriere: https://www.edumagic.eu/conferinta-internationala-ix.html

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Ditoiu_Cristian | 19.09.2023 12:14 | 5660 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 52 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

317 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN