Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI PLASTICĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’

Concursul inițiat de catedrele de limba și literatura română și educație plastică de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” urmărește să valorifice și să stimuleze potențialul artistic al elevilor din ȋnvățământul primar și gimnazial. Prin acest demers, ne-am propus, de asemenea, să menținem în conștiința publică memoria fondatorului Academiei Bârlădene – poetul care îndemna pe tinerii scriitori la reînălțare spirituală și la transformarea „unui colț de țară într-o vatră luminoasă de cultură”. Rezultatele edițiilor anterioare ale concursului ne-au încurajat să continuăm acest proiect care valorifică atât interesul copiilor pentru literatură si arte plastice, cât și nevoia acestora de a-și afirma talentul artistic.

Nume proiect: CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI PLASTICĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’

Organizatori: Inspectoratul Școlar al Județului Vaslui, Primăria Municipului Bârlad, Academia Bârlădeană, Școala Gimnazială George Tutoveanu Bârlad

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele II-VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă: • Secțiunea I: Creație literară - poezie/proză • Sectiunea a II-a: Creație plastică

Perioadă înscriere: 15.01.2024 - 29.02.2024

Perioadă desfăşurare: 01.03.2024 - 31.03.2024

Concursul se adresează elevilor din clasele II-VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă:

  • Secțiunea I: Creație literară - poezie/proză
  • Sectiunea a II-a: Creație plastică  

Pentru secțiunea I, creatie literară, participanții vor trimite maximum 5(cinci) lucrări (poezie/proză) pentru fiecare categorie de vârstă (fiecare nivel de studiu). Lucrările vor fi tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, pe format A4, obligatoriu cu semne diacritice.

Pentru secțiunea a II-a, creație plastică, se vor trimite maximum două lucrări pentru fiecare nivel de studiu. Acestea vor fi realizate în format A4, într-o tehnică la alegere, completate cu titlul compoziției, numele si prenumele elevului, clasa, școala, apoi vor fi scanate și transmise la adresa indicată.

Profesorii ȋndrumători vor trimite materialele până la 29 februarie 2024, data poștei, ȋn format electronic, pe adresa prajescu_lorena@yahoo.com, ȋnsoțite obligatoriu de fișa de ȋnscriere.

Pentru a primi protocolul de colaborare și diploma de participare/mențiune, premiu, cadrul didactic trebuie să trimită un plic autoadresat, pe adresa: str. Carpați nr. 5, la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu”, cod poștal 731230, loc. Bârlad, jud. Vaslui, în caz contrar, diplomele se vor expedia  on-line, pe adresa de mail indicată.

Profesorilor coordonatori le revine obligaţia de a organiza etapele intermediare ale procesului de selecţie (pe unitate şcolară, pe localitate sau judeţ), la concurs fiind transmise lucrările care au obţinut cele mai bune punctaje.

Evaluarea lucrărilor se va face de către un juriu alcătuit din scriitori bârlădeni, profesori, învățători şi elevi câștigători la edițiile anterioare, având ca președinte pe scriitorul Simion Bogdănescu.

Premiile acordate la faza finală (I, II, III şi menţiuni) vor fi în limita de 25%  din numărul de concurenţi, pentru fiecare categorie de concurs.

De asemenea, partenerii şi sponsorii concursului pot oferi premii speciale.

Se vor acorda diplome câștigătorilor, tuturor participanților și profesorilor îndrumători.

Rezultatele vor putea fi vizualizate pe http://www.scoalagtutoveanu.ro/, secțiunea informații utile, la data de 31 martie 2024.

 

Persoane de contact:           

Prof.Căruţaşu Cristina (0740659414)

Prof. Mocanu Adriana (0769518487)

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: scoala11gt | 16.01.2024 12:51 | 2801 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

471 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN