Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURSUL NAŢIONAL "LITERATURA ROMÂNĂ ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ"

Competiţia se va desfăşura în două etape:

- etapa judeţeană, 13 mai 2011;

- etapa naţională, în perioada 24-26 mai 2011, la Iaşi.

 

Concursul are rolul de a valorifica performanţele elevilor de liceu în utilizarea computerului, şi a potenţialului creativ şi imaginativ, într-un demers personalizat de abordare a specificului cultural şi literar naţional. Proba constă într-o prezentare POWER POINT, film documentar realizat în : FLASH, Ulead Video Studio, Windows Movie Maker, sau Website realizat cu: Macromedia Dreamweaver, PHP şi MySQL, a unei personalităţi a literaturii române sau a cărei activitate este legată de contextul naţional, urmărind una din următoarele secţiuni:

  1. Reconstituiri -       case memoriale şi aşezăminte culturale, alte repere din geografia spirituală a României.
  2. Impact cultural – incursiuni biografice, contribuţii la întemeierea / dezvoltarea patrimoniului cultural naţional, altele decât cele literare.
  3. Destin literar - abordări monografice, exegeze, receptare critică, interpretări etc.
  4. Peceţile tradiţiei – muzee ale satului, muzee etnografice etc;

– evocarea contribuţiei unor culegători de folclor;

– prezentarea unor tradiţii, obiceiuri etc. din diferite regiuni ale spaţiului românesc.

Programa concursului respectă curriculum extins pentru clasele IX – XII la limba şi literatura română, iar la informatică implică abilităţile de operare în programele Power Point, Website (Dreamweaver, PHP, MySQL), Film (Ulead Video Studio, Windows Movie Maker, FLASH sau altele, la alegerea participanţilor).

La etapa judeţeană, echipajele se înscriu la inspectoratele judeţene, prin expedierea în format electronic a proiectului, însoţit de o fişă de înscriere pe care o puteţi descărca de pe site-ul concursului, şi a unei decrieri a proiectului de maxim 2 pagini format A4, font Times New Roman, corp 12, având următoarea structură: titlul proiectului, argument, conţinut, detalii tehnice. Pentru participarea la etapa naţională, se va califica un echipaj din fiecare judeţ pentru fiecare secţiune a concursului (în total 4 echipaje), respectiv câte două echipaje din municipiul Bucureşti (în total 8 echipaje). Instituţia organizatoare şi judeţul gazdă vor primi suplimentar dreptul de înscriere pentru încă 4 echipaje (câte două de fiecare).

La etapa naţională, echipajele din ţară sunt înscrise la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi (strada Petre Andrei nr. 9, cod poştal 700495), de către comisiile judeţene, prin expedierea în format electronic (CD) a proiectelor, însoţite de prezentarea acestora şi de fişa de înscriere completată cu datele necesare, la adresa menţionată mai sus. Perioada de înscriere a echipajelor pentru etapa naţională este 14-20 mai. Proiectele primite după această dată nu mai sunt admise în concurs.

 

Detalii referitoare la metodologia organizării şi desfăşurării concursului, precum şi criteriile de evaluare a lucrărilor vor fi postate pe site-ul Liceului de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, la adresa http://www.liis.ro/~lrdv/. Persoana de contact: prof. Daniela Zaharia – email danazahariais@yahoo.com.

 

 

Propus de: dana_zaharia | 02.05.2011 12:48 | 2647 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN