Şcoala cu
bune practici

43 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concursul național Video Art Ediția a IV- 2012

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Stimați colegi,

Și în acest an școlar, Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava vă adresează invitația de a participa împreună cu elevii dumneavoastră la Concursul Național Video Art pentru liceeni.

Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, concursul oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei practice finale, concursul nostru oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit, posibilitatea de a relaționa în cadrul unei comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune.

Ca și în anii anteriori, concursul este inclus în Calendarul activităților educative naționale - anul 2012, la secțiunea A2. Domeniul cultural-artistic, Arte Vizuale, poz. 25.

Implicarea dumneavoastră în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern - interdisciplinaritatea - şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată. Toţi profesorii implicaţi în coordonarea echipelor vor primi adeverințe de participare, în conformitate cu regulamentul concursului.

Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ

2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL

În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

După derularea celor trei ediții anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi nu numai.

Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 7 mai 2012, iar data finalei de la Suceava este 25-26 mai 2011.

Detalii suplimentare găsiţi în atachment sau pe seit-ul concursului la următorul link:

Web: www.concursulvideoart.ro

e-mail: concursul_video_art@yahoo.com

Echipa coordonatoare

 

 

 

 

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: viorel_ieremie | 16.03.2012 15:49 | 1603 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

298 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN