Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs – Simpozion regional Vlașca – file de istorie

Proiectul dorește implicarea elevilor și profesorilor din cel puțin 20 de școli participante, provenind din 15 județe în activități de cunoaștere și prezentare a trecutului localităților în care s-au născut pe parcursul celor 9 luni ale proiectului, cu scopul de a le antrena gândirea prospectivă prin înţelegerea rolului istoriei și geografiei locale în trecutul țării și în viaţa prezentă a comunităților. Se va conştientiza identitatea românească în cadrul celei europene și universale, de către elevii participanți la concurs și cadrele didactice participante la simpozion și diversificarea mijloacelor de a o reprezenta și expune prin intermediul lucrărilor realizate în cadrul activității principale a proiectului. Pe 29 mai 2018 se va desfășura concursul simpozionul Proiectul și rezultatele acestuia va fi diseminat în cele 20 de școli participante, precum și în rândurile părinților și la nivelul comunității locale, dar și educaționale, prin diferite modalități, inclusiv prin editarea revistei EXCELIS (ISSN 2558 – 8419, ISSN – L 2067 – 8419) și distribuirii acesteia în mediul on line.

Nume proiect: Concurs – Simpozion regional „Vlașca – File de istorie”

Organizatori: Colegiul Național Ion Maiorescu, Giurgiu

Condiţii de participare: – Elevi din unităţi de învăţământ gimnazial, clasele V- VIII şi liceal, clasele IX – XII. – În principal, profesorii din Aria curriculară „Om și Societate ”, dar și cadrelor didactice de diferite specialități din unităţi de înv

Perioadă înscriere: 26.02.2018 - 15.05.2018

Perioadă desfăşurare: 21.05.2018 - 31.05.2018

Descrierea activităţii principale (Concurs – Simpozion regional Vlașca – file de istorie -29 mai 2018) ; Principala activitate a proiectului o reprezintă un concurs de Creatii plastice (desene/picturi, colaje, afiș)  și fotografie, realizate în cadrul secțiunii 1 și creații literare(eseuri, teatru, poezii, interviuri, povestiri ale unor legende rurale sau urbane, prezentări power point), realizate în cadrul secțiunii 2, cu participare directă pentru elevii din localitate, județ și  indirectă prin trimiterea lucrărilor prin poştă sau pe mail pentru cei din alte localități; cu lucrările de la secțiunea 1 se organizează o expoziţie la sediul Colegiului Național “Ion Maiorescu” Giurgiu, iar lucrările premiate la ambele secțiuni vor fi publicate în revistă.

SECŢIUNILE CONCURSULUI (concursul este destinat elevilor) :

Secţiunea 1 – Creatii plastice, cu participare directă pentru elevii din localitate, județ și  indirectă prin trimiterea lucrărilor (desene/picturi, colaje, afiș) și fotografii,  prin poştă sau pe mail pentru cei din alte localități;cu aceste lucrări se organizează o expoziţie la sediul Colegiului Național “Ion Maiorescu” Giurgiu

Secţiunea 2-  Creatii literare, cu participare directă pentru elevii din localitate, județ și  indirectă prin trimiterea lucrărilor (eseuri, teatru, poezii, interviuri, povestiri ale unor legende rurale sau urbane, prezentări power point), prin poştă sau pe mail pentru cei din alte localități

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

  • Creaţiile literare nu vor depăşi 2 pagini în format A4, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”), cu caractere româneşti.

Titlul lucrării va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat. La două rânduri de titlu se va scrie autorul şi instituţia (Times New Roman 12). La două rânduri sub numele autorului se va începe scrierea textului (Times New Roman 12).

Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării.

  • Creaţiile plastice vor fi realizate, de preferat, în format A4. Pentru fiecare lucrare se va menţiona pe etichetă: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, îndrumătorul, şcoala, localitatea, judeţul. Eticheta se va pune pe faţă, în colţul din dreapta jos al lucrării. Pentru estetica lucrării, eticheta va fi tehnoredactată pe calculator, cu semne diacritice, fără modificări sau adaosuri făcute de mână.

Prezentările Power Point trebuie să conţină 15 – 20 slideuri. Pe primul slide se va scrie titlul lucrării, instituţia de provenienţă, numele elevului precum şi a profesorului coordonator.

Înscrierea se va face pe baza unei FIŞEI DE ÎNSCRIERE, aflată în anexă, până la data de 15 MAI 2018 (LUCRARILE SE TRIMIT PÂNĂ LA DATA DE 20 MAI 2018).

Cadrele didactice (pot fi de orice disciplină) pot coordona lucrările a maximum 4 elevi la fiecare secţiune a concursului (4 elevi la Secţiunea I— Creatii plastice, 4 elevi la Secţiunea a II-a— Creatii literare

Elevii pot participa numai sub îndrumarea unui cadru didactic.

Elevilor li se vor acorda premii şi diplome de participare pe grupe de vârstă.

Cadrele didactice participante vor completa un formular de înscriere care va fi trimis odata cu lucrările elevilor, 20 MAI 2017 – data poştei. Lucrările vor fi însoţite de un plic A4 timbrat și autoadresat pentru expedierea diplomelor/adeverintelor/revistei.

Lucrările vor fi trimise pe adresa:

Col. Naț. Ion Maiorescu

Str. N.Droc Barcian Nr. 8, Loc. Giurgiu, Jud Giurgiu, cod postal 080040

Cu mențiunea PENTRU CONCURS -SIMPOZION –  REGIONAL „VLAŞCA – FILE DE ISTORIE” .

NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE

 Participanţii îşi asumă responsabilitatea pentru originalitatea lucrărilor trimise la concurs.

Lucrările care vor fi expediate după data anunţată, care nu sunt etichetate corespunzător sau care nu se încadrează în tematica propusă nu vor intra în concurs.

Lucrările nu vor fi returnate participanţilor.

Persoane de contact:

Prof. Floarea Bălan,

Tel: 0728245707

email: balanflory@yahoo.com

Prof. Anca Chițu,

tel. 0726283446

email: chtanca@yahoo.com

Detalii si pe site-ul :

http://maiorescu.ro/nou2015/concurs-simpozion-regional-vlasca-file-de-istorie/

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Chitu_A | 24.02.2018 19:16 | 1026 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN