Jocuri educaţionale

Cu răţuştele la culcare
Formarea numerelor. Clasa miilor, clasa unităţilor
Matematica Clasa a III-a

Încurcatura geografică
Harta fizică a României. Puzzle
Geografie Clasa a IV-a

Pinguinii
Înmulţiri în concentrul 0-1000
Matematica Clasa a III-a

Concurs și Simpozion “PROBLEME MAJORE ALE OMULUI DIN SECOLUL XXI” (ediția nr.8)

Problematica abordată în acest proiect, referitoare la consumul de droguri și traficul de persoane, este o realitate a zilelor noastre, iar copiii/tinerii sunt principalele victime. Din ce în ce mai mulți tineri devin victime ale consumului de droguri și conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența acestora, punând în pericol atât propria viață, cât și a celor din jur. Din ce în ce mai multe tinere devin victime ale traficului de persoane, pe fondul necunoașterii fenomenului, a profilului traficanților și a metodelor de racolare aflate într-o continuare schimbare. Protecţia mediului este o prioritate a lumii contemporane, regăsită în Strategia de la Lisabona şi apoi continuată în strategia Strategia UE 2020 prin EU Environment Action Programme to 2020. În concordanţă cu politicile educaţionale UE, tinerii constituie în principal o forţă, care poate contribui la diminuarea problemelor de mediu existente la nivel mondial. Scopul proiectului: Dezvoltarea atitudinii civice, spiritului de voluntariat al elevilor pentru prevenirea și diminuarea unor fenomene complexe ale societății moderne: consumul de droguri, traficul de persoane și degradarea mediului înconjurător.

Nume proiect: Concurs și Simpozion “PROBLEME MAJORE ALE OMULUI DIN SECOLUL XXI”

Organizatori: Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște în parteneriat cu ISJ Dâmboviţa, IPJ Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa, APM Dâmboviţa și Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Perso

Perioadă înscriere: 01.02.2020 - 15.02.2020

Perioadă desfăşurare: 01.02.2020 - 30.04.2020

Proiectul are în structură secţiunile:
1). Cauzele și consecințele consumului de droguri în rândul tinerilor. Campanii de prevenire.
2). Protejarea mediului înconjurător. Acțiuni de voluntariat.
3). Cauzele și consecințele traficului de persoane. Campanii de prevenire.
Activitățile principale ale proiectului se concretizează în:
I. Simpozion naţional pentru elevi și profesori
II. Expoziţie internațională cu desene, pliante, afișe realizate de elevi

Conditii si detalii de participare găsiți în ATASAMENT

Participarea profesoilor va fi indirectă. Profesorii pot publica diverse exemple de activități preventive cu elevii, programe locale, acțiuni, programe naționale și internationale pe tematica prevenirii consumului de droguri, a traficului de personane și protejarea mediului, într-o publicație ” Ghid de bune practici în domeniul educației preventive” care va avea ISBN și care va fi accesibilă on line.


În cadrul simpozionului, elevii participanți direcți vor prezenta idei, opinii personale sau opinii cu care sunt de acord, studii, informații cu privire la consumul de droguri, traficul de persoane (cauze, consecințe, modalități de recunoaștere a traficanților, metode de prevenire, colaborarea școală-familie-instituții ale statului care fac prevenire, campanii de prevenire în care au participat ca voluntari, etc.), materiale cu caracter preventiv (pliante, afișe, filme). De asemenea, vor prezenta idei, opinii personale sau opinii cu care sunt de acord, studii, informații, cu privire la șase dintre cele 17 obiective globale pentru dezvoltare sustenabilă stabilite de UNESCO la 25.09.2016: Clean water and sanitation, Renewable Energy, Life below water, Life on land, Responsible consumption, Climate action, exemple de activități de formare a atitudinii civice față de protejarea mediului la care au participat, acțiuni de voluntariat de tipul "Reduce, Reuse, Recycle", materiale cu rol de conștientizare a necesității educării în spiritul dezvoltării sustenabile (afișe, pliante, filme) etc. Vor fi prezentate și cele mai elocvente lucrări ale celor cu participare indirectă (selectate de specialiștii din instituțiile partenere) și se va încerca contactarea acestora pe Skipe, pe parcursul lucrărilor simpozionului.
Vor fi amenajate expoziţii care includ materiale cu caracter preventiv ( pliante, postere, desene) la Muzeul Poliţiei Române din Târgoviște, Colegiul National “Ienăchiţă Văcărescu”.

descarcați REGULAMENTUL DE DESFĂȘURARE SI DE PARTICIPARE

 

PERSOANA DE CONTACT
Prof. Zepişi Simona Valinda – coordonatorul proiectului: z1005simona@yahoo.com

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: catavlad | 09.02.2020 18:38 | 990 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Activitati de vacanta

Vacanta in familie

Lipsa de motivatie - cauze

Motivatia pentru invatare

Contagiunea stresului

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

09.02.2020 19:06 catavlad - Autor

Termenul de inscriere va fi prelungit pana la 15 martie 2020.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 48 evenimente

«IUNIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Din activitățile copiilor

Propus de: adelina_g

Sondajul zilei

Din feed-back-ul primit din partea părinților și copiilor în urma desfășurării activităților online, care dintre afirmațiile de mai jos o considerați mai aproape de realitate?

19 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ank Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Accesaţi Lecţii online şi împărtăşiţi colegilor ideile dvs.