CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE” ediția a VI-a – 2019 (CAEN 2019 poziţia 66)

Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni: Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană; Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană; Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură; Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar; Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

Nume proiect: CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ „LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE” ediția a VI-a – 2019 (CAEN 2019 poziţia 66)

Organizatori: Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu,

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a. Un cadru didactic îndrumător poate participa cu maximum 5 lucrări, oricare ar fi secţiunea. Este obligatorie fişa de înscriere.

Perioadă înscriere: 11.02.2019 - 05.04.2019

Perioadă desfăşurare: 05.04.2019 - 16.05.2019

Nr. 2992/4.10.2018

CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ

LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE

ediția a VI-a – 2019 (CAEN 2019 poziţia 66)

 

REGULAMENT DE DESFĂŞURARE  

           Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu, şi unităţile şcolare participante organizează, sub egida Ministerului Educaţiei Naționale, Concursul naţional de eseu și creație plastică LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE”.

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a.

 

DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

Concursul se desfăşoară pe şase secţiuni:

Secțiunea I: Concurs de caligrame pornind de la un text literar preferat, aparținând literaturii universale, în limbile română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea II: Concurs de eseuri „Cartea preferată”, redactate în Times New Roman, caracter 12, de minimum 1 pagină, format A4, în limba română, franceză, engleză, germană;

Secțiunea III: Concurs de ilustrație de copertă a cărții preferate, format A4, grafică sau pictură;

Secțiunea IV: Concurs de desene, pictură și fotografie, format A4 (alb-negru sau color), pornind de la un text literar;

Secțiunea V: Concurs de scurt-metraje, pornind de la o carte, cu durata de 8-15 minute

Secțiunea VI: Atelier-concurs pornind de la un text literar la prima vedere, care va fi interpretat într-un eseu de 150-300 de cuvinte și ilustrat într-o compoziție plastică (pictură, grafică).

 

Pentru concursul de eseuri „Cartea preferată”, elevii au libertatea de a-şi alege cartea. Eseurile vor fi redactate în Times New Roman, caracter 12, şi vor avea minimum 1 pagină A4. Pentru concursul de ilustraţie de copertă, de asemenea, vor avea libertatea alegerii cărţii şi a mijloacelor prin care vor realiza ilustraţia: desen, pictură, format A4, alb-negru sau color.  

Concursul de desene, pictură şi fotografie, format A4, pornind de la un text literar, presupune realizarea unor desene, picturi şi fotografii care să ilustreze tema cărţii alese de concurent, semnificaţiile acesteia.

Scurt-metrajul va fi realizat de către concurenţi pornind de la o carte aleasă de ei, va trebui să se încadreze în 8-15 min. Se va acorda doar un premiu, dacă se lucrează în echipă. Toţi membrii echipei trebuie să fie elevii şcolii participante.

Pentru atelierul-concurs „Lumea din cuvinte şi culoare”, se va extrage un bilet de concurs ce va conţine un text literar şi elevii se vor exprima atât într-un eseu de 150-300 de cuvinte, cât şi printr-o compoziţie plastică (pictură, grafică). Proba durează 90 de minute şi se va desfăşura la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Giurgiu, vineri, 5.04.2019, în intervalul 12-13.30.

 

a. Înscrierea candidaţilor se va face prin email la adresa: cuvintesiculoare2018@yahoo.com, completând fişa de înscriere. Pentru corespondenţă, se va folosi numai adresa şcolii participante. În cazul participării la secţiunea a VI-a, atelier-concurs, vă rugăm să precizaţi elevii participanţi, pentru organizarea pe săli şi multiplicarea subiectelor. Lucrările de la secţiunea a II-a vor fi trimise pe adresa de email a concursului până la data de 5.04.2019. La sfârşitul lucrării se va preciza numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul.

 

b. Lucrările de la celelalte secţiuni vor fi trimise prin poştă (în plic cu confirmare de primire) până la data de 5.04.2019, data poştei, pe adresa: Colegiul Național „Ion Maiorescu”, strada Nicolae Droc-Barcian, nr. 8, Giurgiu, jud. Giurgiu, cu menţiunea Pentru concursul ,,Lumea din cuvinte și culoare”.

           Pe spatele fiecărei lucrări, în colţul din dreapta jos, se va scrie secţiunea, numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, şcoala de provenienţă, localitatea, judeţul. În cazul creaţiilor plastice, se va preciza titlul şi autorul operei căreia i se realizează caligrama, ilustraţia de copertă, ilustraţia de carte.

 

           Un cadru didactic îndrumător poate participa cu maximum 5 lucrări, oricare ar fi secţiunea. Este obligatorie fişa de înscriere.

           Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 5 aprilie - 16 mai 2019.

           

PREMIILE CONCURSULUI                

Se vor acorda un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel liceal și un premiu I, un premiu al II-lea, un premiu al III-lea şi trei menţiuni pentru fiecare secţiune, nivel gimnazial. Comisia de evaluare are dreptul de a oferi mai multe premii, în funcţie de numărul de participanţi, respectiv, pe nivel, clasa a V-a – a VI-a, clasa a VII-a – a VIII-a, clasa a IX-a – a X-a, clasa a XI-a – a XII-a.

La secţiunea a VI-a, cu participare directă, se vor acorda premii în valoare de 2400 lei:

- premiul I, în valoare de 200 lei

- premiul al II-lea, în valoare de 150 lei

- premiul al III-lea, în valoare de 100 lei

- menţiuni, în valoare de 50 lei

Premierea se va realiza pe data de 17.05.2019 la Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu. Diplomele vor fi trimise premianţilor în decurs de o lună.

 

PERSOANA DE CONTACT:

Prof. Ciulacu Elisabeta, tel. 0723311037, email e_ciulacu@yahoo.com

Echipa de proiect:

Colegiul Național „Ion Maiorescu”, Giurgiu

Coordonatori :

prof. Delea Mirela

prof. Andraş Ildiko

prof. Anton Corina

prof. Ciulacu Elisabeta

prof. Chițu Anca

prof. Decea Dalia

prof. Bădărău Claudia

Membri:

prof. Burcescu Venera

prof. Adriana Preotu

prof. Grozea Violeta

prof. David Cristina

prof. Lazăr Mădălina

Bibliotecar, Istrate Clarisa

Secretar, Oprea Mioara

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu

Coordonator: inspector pentru educație permanentă, prof. Andraș Ildiko

Casa Corpului Didactic Giurgiu

Coordonator: director, prof. Bălan Dumitra

Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu”, Giurgiu

Coordonator: director, Bardan Daniela

 

Fişă de înscriere

CONCURS NAŢIONAL DE ESEU ȘI CREAȚIE PLASTICĂ

LUMEA DIN CUVINTE ȘI CULOARE

CAEN 2019 (poziţia 66)

ediția a VI-a - 2019

 

 

Nume şi prenume profesor coordonator: ..............................................................

Telefon: ...................................................

Email: ......................................................

Unitatea de învăţământ: ........................................................................................

...............................................................................................................................

Adresa unităţii de învăţământ: ................................................................................................................................................................................................................................................................

telefon.......................................................

email.........................................................

codul poştal...............................................

localitatea..................................................

judeţul.......................................................

 

Elevi participanţi:

 

Nr. crt.

Numele şi prenumele elevului

Clasa

Secţiunea

1.

 

 

 

2.

 

 

 

3.

 

 

 

4.

 

 

 

5.

 

 

 

 

Corespondenţa se va realiza numai pe adresa şcolilor participante, nu pe adresa personală a profesorilor. Nu este necesar un plic autoadresat. În cazul unităţilor şcolare cu mai mulţi profesori participanţi se va trimite o diplomă de participare pe care o veţi multiplica.

 

                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: Chitu_A | 03.02.2019 09:52 | 3872 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Stima de sine sanatoasa

Increderea in sine

Efectele bullying-ului

Violenta la scoala

Detasarea emotionala a parintilor

Echilibrul emotional

Comentarii (16)

0 0

04.02.2019 21:58 danielfanica32

Buna seara, vă rog so-mi trimiteti si mie regulamentul intreg, deoarece nu pot sa descarc decat fisa de inscriere. Adresa mea de email este: danielfanica32@yahoo.ro

0 0

09.02.2019 05:05 samsonc

Aș dori să înscriu și eu elevii la acest concurs. Am rugămitea să-mi trimiteți regulamentul de participare. Adresa mea de mail :samson_claudia_2008@yahoo.com

0 0

13.02.2019 06:49 lizlizliz

Nu reuşesc să trimit email pe această adresă. Vă rog să transmiteţi un email pe adresa concursului şi vă răspund.

0 0

13.02.2019 18:17 samsonc

Îmi cer scuze, în grabă am scris greșit adresa de mail. Cea corectă este
claudia_samson_2008@yahoo.com
O seară plăcută!

1 0

10.02.2019 19:14 dincaileana

buna seara! un acord de parteneriat exista?

0 0

15.03.2019 18:11 lizlizliz

S-a încheiat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, CCD şi biblioteca judeţeană. Dacă încheiaţi acordul, trebuie să realizaţi toate activităţile proiectului în care concursul e activitatea principală.

0 0

20.02.2019 03:31 Tulvan

Va rog sa-mi trimiteti si mie documentele concursului la adresa de mail codrutatulvan7@yahoo.com! As dori sa particip! Spor in toate

0 0

21.02.2019 06:33 jurca_flori

Va rog sa-mi trimiteti si mie documentele concursului la adresa de mail jurca_flori@yahoo.com! As dori sa particip! Multumesc mult

0 0

25.02.2019 11:19 oanta_adi

Va rog sa-mi trimiteti documentele concursului la adresa oanta_adi@yahoo.com
Multumesc!

0 0

04.03.2019 09:59 antonella25

Va rog frumos, trimite Ti -mi si mie documentele concursului aeerdna777@yahoo.com

0 0

05.03.2019 14:59 gabi-ciub

Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie documentele pentru concurs. E-mail : gabi_ion3@yahoo.com

0 0

07.03.2019 10:25 nsuciu

Va rog sa-mi trimiteti protocolul de colaborare pe adresa teodorescu.nicoleta70@gmail.com
Va multumesc

0 0

15.03.2019 18:12 lizlizliz

Nu am încheiat protocol de colaborare în cadrul proiectului.

0 0

14.03.2019 19:19 roxynyna

Vă rog să îmi trimiteți și mie documentele pentru concurs pe adresa de e-mail neagu.roxana86@yahoo.com
Vă mulțumesc!

0 0

31.03.2019 11:52 dorly31

Buna ziua. Se poate participa cu 5 lucrari maxim pe sectiune sau 5 lucrari maxim pt toate sectiunile?

0 0

31.03.2019 18:06 lizlizliz

Un profesor poate coordona 5 lucrări în cadrul concursului. Poate depăşi acest număr dacă participă la secţiunea VI, proba cu participare directă.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 55 evenimente

«MAI 2022»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sărbătorim PAȘTELE!

Propus de: elza

Sondajul zilei

Noua structură a anului școlar (2022-2023)a fost oficializată. Considerați că aplicarea ei va duce la îmbunătățirea activității școlare, comparativ cu cea în semestre?

152 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: sportiv Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN