Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS NATIONAL "CHIP DE COPIL", EDITIA I

REGULAMENTUL CONCURSULUI

 

 

Nivelurile concursului:
I. Primar
II. Gimnaziu


Secţiunile concursului:

1. Compuneri/eseuri/ poezii – în limba română sau maternă

2. Cărţi poştale/Afişe/Fotografii

3. Lucrări plastice

4. Documentare în format ppt, pps sau .avi

5. Folclor local (zone geografice şi minorităţi)- cântece populare pe suport electronic



 

Concursul se adresează cadrelor didactice care doresc să îi ajute pe elevii lor să cunoască şi să respecte diversitatea etnoculturală din România, prin conştientizarea existenţei minorităţilor etnice pe teritoriul ţării noastre, precum şi a valorilor cu care acestea îmbogăţesc cultura din spaţiul românesc. Pot participa elevi şi cadre didactice români, precum şi din toate etniile conlocuitoare în România.

Temele de inspiraţie pentru toate secţiunile: copilăria, activităţi desfăşurate de Ziua Internaţională a Copilului, preocupări ale unor oameni de artă, scriitori sau poeţi în copilăria lor, aspecte din viaţa/obiceiurile/tradiţiile copiilor români şi ai minorităţilor etnoculturale, prietenia dintre copiii diferitelor etnii din România.

 

La secţiunea 1, creaţiile care vor fi scrise în limba maternă, trebuie să aibă pe verso şi traducerea în limba română. Redactarea se va face pe maxim două pagini A4, în Word, cu caractere de 12, Times New Roman, Microsoft Word 2003. La sfârşitul lucrării, se vor specifica secţiunea, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele cadrului didactic îndrumător.

Vor fi acceptate şi lucrările scrise de mână, care vor avea ca întindere maxim 2 pagini A4.

ATENŢIE! Lucrările şi creaţiile participante la secţiunea 1, 4 şi 5 vor fi trimise şi electronic pe e-mail: crucianu_violeta@yahoo.com, împreună cu fişa de înscriere, completată şi nescanată, pentru eventuala includere în CD-ul concursului. Fiecare document va avea denumirea: Secţiunea, Nume şi prenume elev, Denumirea lucrării, Şcoala, Clasa, Nume cadru didactic îndrumător. Fiecare creaţiei literară va fi salvată în document separat denumit ca în exemplul: Ionescu Cristina - III - poezie

 

La secţiunea 2, cărţile poştale/afişele/fotografiile vor fi realizate folosind o tehnică la alegere, color sau alb-negru şi materiale precum: acuarele, creioane colorate, cerate etc.

 

La secţiunea 3, lucrările plastice vor fi realizate pe suport A4, folosind o tehnică la alegere: desen, pictură, colaj. Tematica şi subiectele lucrărilor sunt aceleaşi ca la secţiunea 1. Pe verso, se vor scrie: titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, clasa, unitatea şcolară, numele cadrului didactic îndrumător.

La secţiunea 4, se vor trimite programe realizate în format ppt, pps sau .avi, care să surprindă informaţii şi atestări istorice ale diferitelor etnii pe teritoriul României. Pentru filmele realizate .avi se acceptă şi obiceiuri/tradiţii/aspecte ale vieţii cotidiene ale copiilor români sau care fac parte din minorităţile etnoculturale. Această secţiune se adresează doar claselor III-VIII.

La sectiunea 5, se urmăresc: costumul popular, prezenţa scenică, corectitudinea interpretării (voce, expresivitate, timbru vocal).

Lucrările înscrise în concurs nu se restituie. Drepturile patrimoniale asupra lucrărilor sunt cedate organizatorilor. Participă la concurs numai lucrări de concepţie originală, gândite şi executate de elevi, fără intervenţii directe ale adulţilor.

Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 2 lucrări la fiecare secţiune.

Înscrierea în concurs se va face pe baza unei fişe de înscriere (Anexa 1) completată şi nescanată, la următoarea adresă de email: crucianu_violeta@yahoo.com, până la data de 1. 05. 2011.

NU SE SOLICITĂ TAXA DE PARTICIPARE.

Împreună cu lucrările se va trimite fişa de înscriere (Anexa 1), protocolul de colaborare (în trei exemplare, semnat şi ştampilat de către director), un plic format A4, autoadresat, timbrat, cu timbru în valoare de 3 lei, pe următoarea adresă:

 

CRUCIANU VIOLETA

ŞCOALA „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” MEDGIDIA,

STR. KEMAL AGI AMET, NR.26, LOC. MEDGIDIA, COD 905600,

JUD. CONSTANŢA, cu specificaţia *pentru concursul „CHIP DE COPIL”.*


Data limită de trimitere a lucrărilor pentru oricare dintre secţiuni este 20. 05. 2011.
Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiune pe clase şi pentru fiecare secţiune şi diplome de participare tuturor elevilor şi cadrelor didactice îndrumătoare.


Toţi participanţii (cadre didactice şi elevi) vor primi diplomă de participare până la data de 15 iulie 2011.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: viomara | 04.04.2011 23:19 | 2828 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

28.04.2011 13:52 viomara - Autor

Inscrierea la concurs s-a prelungit pana la data de 20. 05. 2011, data postei, cand se vor trimite materialele impreuna cu fisa de inscriere si acordul de parteneriat.

NU SE SOLICITA TAXA DE PARTICIPARE.

Va asteptam cu drag!

0 0

16.06.2011 20:14 viomara - Autor

REZULTATELE CONCURSULUI SUNT AFISATE PE FORUMUL DIDACTIC. MULTUMIRI TUTUROR PARTICIPANTILOR PENTRU INTERESUL ACORDAT SI FELICITARI CASTIGATORILOR!

COORDONATORII

0 0

16.06.2011 20:15 viomara - Autor

FORUMUL DIDACTIC-CONCURSUL (PROIECTUL) MEU

0 0

18.06.2011 21:32 viomara - Autor

Pentru ca documentul a fost sters de pe Forumul Didactic din motive necunoscute, va invit sa vedeti rezultatele pe site-ul ISJ Cta, pe forum la Evenimente/Concursuri. Va multumesc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

389 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN