Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs naţional

Societatea românească la început de secol XXI, se confruntă cu probleme de ordin civic, social, etico-profesional din ce în ce mai ample. În rândul copiilor/elevilor, apar probleme noi şi foarte variate: neglijenţă şcolară, absenteism, diminuarea interesului pentru studiu, violenţă, consum de stupefiante, neimplicare în viaţa şcolii uneori, a comunităţii etc, probleme cărora ne propunem să le determinăm necunoscutele pentru a crea atitudini responsabile, în încercarea de a stăvăli sau diminua flagelul. Educaţia civică în astfel de situaţii are un rol predominant în sensul că oferă soluţii pentru eradicarea sau cel puţin diminuarea unor astfel de acţiuni care necesită o informare corectă şi completă a costurilor şi beneficiilor acţiunilor umane, o gestiune minuţioasă a situaţiilor, capabilă să elimine riscuri prin corecţii esenţiale de conduită dezvoltând spiritul civic la scară naţională, o societate civilă de calitate pentru o cetăţenie democratică. Scopul general al proiectului constă în formarea atitudinilor responsabile în rândul copiilor/elevilor, valori bazate pe competenţă civică şi socială, într-o cetăţenie democratică.

Nume proiect: Concurs Naţional de Educaţie civică “ VALOAREA UMANĂ – ESENŢA VIEŢII”, Ediţia a V-a, 15-17 MAI 2015

Organizatori: PALATUL COPIILOR MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA, JUDEŢUL VÂLCEA

Condiţii de participare: La prezentul concurs pot participa elevii din clasele pregătitoare – XII, repectiv 6-19 ani, de la palate/cluburi ale copiilor, unităţi scoalare preuniversitare, pe segmentul destinat vârstei şi secţiunii dorite.

Perioadă înscriere: 25.03.2015 - 09.05.2015

Perioadă desfăşurare: 15.05.2015 - 17.05.2015

Palatul Copiilor Municipiul Râmnicu Vâlcea organizează Concursul Naţional de Educaţie civică "Valoarea umană - esenţa vieţii", ediţia a V-a la sediul său din str. Scuarul Mircea cel Bătrân, nr.3, loc. Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea, în perioada 15-17.05.2015.

TEMA EDIŢIEI: Atitudini responsabile, în spiritul competenţei civice şi sociale

Concursul este aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi este cuprins în CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE NAȚIONALE 2015 cu nr. de înregistrare 26362/10.02.2015 - Anexa B, la poziţia A10. DOMENIUL EDUCAȚIE CIVICĂ, VOLUNTARIAT, PROIECTE CARITABILE, nr. 16.

Data concursului: 16.05.2015

Termen limită de înscriere: 09.05.2015

Nu se percepe taxă de participare!

Relaţii suplimentare puteţi obţine concultând regulamentul ataşat.

Lucrările vor fi însoţite de acordul de parteneriat (completat, semnat , cu număr de înregistrare trecut în partea dreaptă, în dublu exemplar) şi fişa de înscriere pe care le găsiţi la finalul regulamentului.

Vă aşteptăm, dorindu-vă tuturor  SUCCES!

prof. Silvia Turbureanu

Rm. Vâlcea/11.03.2015

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: silviaturbureanu | 12.03.2015 08:42 | 1026 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

25.04.2015 12:08 silviaturbureanu - Autor

Bună ziua,

Revin cu precizare legat de transport, la solicitarea colegilor. Deci, transportul elevilor şi colegilor pentru participarea directă este gratuit, în sensul că se asigură de IŞJ -urile în subordinea corora sunteţi, în baza avizării ordinului de deplasare, a tabelului cu participanţii. Aşadar, vă rog să faceţi demersurile, în timp util, pentru a avea vremea necesată aprobărilor.

Vă aşteptăm cu drag, dorindu-vă tuturor succes!
prof. Silvia Turbureanu
Palatul Copiilor Municipiul Râmnicu Vâlcea
25.04.2015

0 0

09.05.2015 11:12 silviaturbureanu - Autor

Bună ziua,

Având în vedere solicitarea mai multor colegi de a prelungi termenul de înscriere întrucât au fost foarte multe evenimente şi nu au avut timp să se înscrie în competiţie, DEŞI ŞI-AU DORIT, comitetul de organizare al concursului a decis să prelungească termenul de înscriere până la data de 13.05.2015.

Condiţia esenţială este ca în cazul în care doresc participare indirectă, să trimită lucrările şi pe e-mail-ul meu apentru a fi siguri că lucrările vor ajunge, în timp util, la juriu (ştiut fiind faptul că poşta poate întârzia).
În acest fel, considerăm că am dat posibilitatea participării tuturor elevilor care-şi doresc această competiţie.

Aşadar, mult succes tuturor!
prof. Silvia Turbureanu
Palatul Copiilor Municipiul Râmnicu Vâlcea
09.05.2015

P.S. Pentru că astăzi este o zi specială pentru POPORUL ROMÂN şi UNIUNEA EUROPEANĂ, transmitem tuturor un călduros "LA MULŢI ANI!"

0 0

27.06.2015 12:08 silviaturbureanu - Autor

Bună ziua,

Revin, conform promisiunii, anunţându-vă că la data de 17-18.06.2015 am trimis tuturor participanţilor la concurs diplomele de premiu şi participare, participare celor care nu s-au încadrat în prima categorie, prin poştă.

Astfel, alături de diplome, premiilor I, II şi III li le-am oferit medalii, atât elevilor premiaţi cât şi profesorului coordonator, iar celor cu premiul I trofee pentru fiecare categorie de vârstă/clasă, secţiune directă şi indirectă.

Aşa cum vă informam înainte de trimitere, sper că toţi colegii au primit documentele pentru că le-am trimis recomandat, iar celor cu trofee sub formă de colet.

Dacă cineva nu a primit, prin absurd, documentele trimise, vă rog să-mi comunicaţi pentru a lua urgent legătura cu Poşta Română, fiind instituţia de prestări servicii poştale!

Sper însă ,că toţi elevii şi colegii au primit rezultatele muncii învestite în concursul nostru naţional!

Ajungând la finalul demersului nostru, întreaga Echipă de proiect a Palatului Copiilor Municipiul Râmnicu Vâlcea vă mulţumeşte tuturor pentru participarea din acest an, cu precizarea că vă aşteptăm şi anul viitor la o nouă ediţie.

Aşadar, încă o dată FELICITĂRI şi o vacanţă caldă, odihnitoare, dar strălucitoare şi plină de realizări, în acelaşi timp, vă dorim TUTUROR: elevi, cadre didactice coordonatoare şi nu în ultimul rând echipei mamageriale ce au în administrare asemenea resurse umane!

Cu deferenţă,
Iniţiator - coordonator proiect, prof. Silvia Turbureanu
27.06.2015

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

592 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN