Şcoala cu
bune practici

35 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs județean dedicat Zilei Pământului~SA TRAIM ECO~

Concursul se adresează copiilor preocupați de problematica mediului înconjurător. Concursul „Să trăim eco!” se va desfăşura pe patru secţiuni:  SECȚIUNEA I - creaţii literare în versuri sau proză, având ca temă protejarea mediului înconjurător;  SECȚIUNEA II - Postere reflectând mesaje ecologice;  SECȚIUNEA III – Desene/colaje pe teme ecologice;  SECȚIUNEA IV - Obiecte din materiale reciclabile - „Un suvenir ecologic”.

Nume proiect: Sa traim eco

Organizatori:  ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1, COMUNA SĂLĂTRUCEL, JUDEȚUL VÂLCEA  profesor Sandu Ana-Maria;  profesor pentru învăţământ primar Uțulete Anca-Elena.  ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘERBAN VODĂ CANTACUZINO, CĂLIMĂNEȘTI, JUDEȚUL VÂLCEA  p

Condiţii de participare: Lucrările vor fi realizate în format A4 pentru secțiunile I, II și III. Fiecare lucrare va avea pe verso o etichetă pe care vor fi precizate: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumă

Perioadă înscriere: 30.03.2015 - 17.04.2015

Perioadă desfăşurare: 22.04.2015 - 27.04.2015

Pentru a putea supravieţui, avem nevoie de un mediu adecvat. Totuşi, noi suntem cei care îl împingem la distrugere, pentru că îl exploatăm fără milă. De aceea, trebuie schimbată mentalitatea tuturor. O mare responsabilitate ne revine nouă, dascălilor, care prin instrucţie şi educaţie, putem trezi în inima copiilor acea dorinţă de respect faţă de natură, faţă de tot ce ne înconjoară. Să trăim eco!, e un îndemn pe care-l adresăm tuturor, tineri, vârstnici, prin care încercăm să cultivăm o conştiinţă ecologică adecvată, o schimbare de atitudine.

Educaţia ecologică realizată în şcoală este cel mai important mijloc de salvare a naturii. Acesta este motivul pentru care şi noi, cadrele didactice, trebuie să punem accent pe educaţia ecologică, astfel ca tânăra generaţie să lupte pentru o viaţă mai sănătoasă și o lume mai bună, să salveze Pământul !

 

OBIECTIVE URMĂRITE:

Sensibilizarea elevilor în ceea ce privește pericolul în care se află Terra, respectiv viața noastră, datorită agresiunilor împotriva mediului înconjurător;

Cultivarea dragostei și respectului pentru Terra și formarea unui comportament civilizat fată de natură;

Dezvoltarea capacității elevilor de a se implica în acțiuni concrete de protejare a mediului înconjurător;

Dezvoltarea unei relații armonioase între om şi natură;

Popularizarea exemplelor de bune practici în direcția protejării mediului înconjurător.

GRUPUL ȚINTĂ:

  • preşcolari;
  • şcolari din învăţământul primar şi gimnazial;

CRITERII DE EVALUARE:

  • încadrarea lucrărilor în tema propusă;
  • originalitatea şi creativitatea
  • acurateţea realizării lucrărilor

Cadrele didactice pot trimite fișele de înscriere, acordul de parteneriat (trei exemplare) și lucrările până în data de 17 aprilie 2015 la adresa: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1, COMUNA SĂLĂTRUCEL, COD 247585, JUDEȚUL VÂLCEA, CU MENȚIUNEA „PENTRU CONCURS”.

 

 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: anamaria5_10 | 14.03.2015 21:47 | 1015 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«FEBRUARIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

56 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN