Concurs județean, cu participare internațională, „File inspirate din cronicile lui Neculce”, inclus în CAEJ 2019-2020, județul Iași, poziția 20

Concursul „File inspirate din cronicile lui Neculce” face parte din proiectul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, județul Iași, „Unitate prin cultură”, aflat la a II-a ediție, inclus în CAEJ 2019-2020, județul Iași, poziția 20). SECŢUNILE CONCURSULUI: I. SECŢIUNEA SCRIERE CREATIVĂ (clasele V-VIII şi IX-XII): II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

Nume proiect: Unitate prin cultură

Organizatori: Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași

Condiţii de participare: Condițiile de participare se regăsesc pe blogul proiectului: https://unitateprincultura.news.blog/ Nu se percepetaxă de participare.

Perioadă înscriere: 04.02.2020 - 22.02.2020

Perioadă desfăşurare: 23.02.2020 - 01.04.2020

Stimațicolegi,

Vă invităm să participați la Concursul județean, cu participare internationala „File inspirate din cronicile lui Neculce”, din cadrul proiectului „Unitate prin cultură” al Liceului Teoretic „Ion Neculce” TârguFrumos, județul Iași.

Concursul se adresează elevilor de nivel gimnazial și liceal.

I. SECŢIUNEA SCRIERE CREATIVĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

  • Elaborarea unei creații literare (încadrate în una din categoriile: poezie, proză, dramaturgie, eseistică) pornind de la un episod, la alegere, din istoria, cultura și civilizația Moldovei sau de la un proverb sau zicătoare populară românească. Lucrarea se va expedia la neculcecultural@gmail.com.

II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

  • Realizareaunui poster/colaj, pictură, desen format A3, utilizând orice tehnică de lucru sau materiale decorative, care să ilustreze o imagine, un cadru care să ilustreze elemente de cultură și civilizație specific Moldovei (tradiții, obiceiuri, elemente de etnografie, elemente de patrimoniu cultural local tangibile și intangibile), o secvență din istoria Moldovei sau semnificația unui proverb sau a unei zicători populare românești. Posterul va fi expediat împreună cu o scurtă prezentare a elementelor de cultură și civilizație redate sau a secvenței istorice ilustrate. Eseul va avea maxim 500 de cuvinte. Cele două produse vor fi expediate atât prin poștă, cât și electronic la neculcecultural@gmail.com.

Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune (I, II, III) și mențiuni; numărul de premii I, II, III și mențiuni nu va depăși 30 % din numărul total de participanți.

Se vor acorda și diplome de participare.

Lucrările vor fi transmise prin poștă în intervalul 1 februarie-23 februarie 2020, pe adresa școlii și pe adresa de email neculcecultural@gmail.com, cu precizarea Pentru Concursul File inspirate din cronicile lui Neculce.

Instituţia organizatoare, respectiv partenerii sau sponsorii pot acorda şi premiispeciale. Se vor elibera diplome de participare, semnate doar de şcoala organizatoare şi diplôme pentru premii şi menţiuni, semnate de instituția organizatoare şi de I.S.J. Iaşi, cu numărul de înregistrare al proiectului.

Nu se percepe taxa de participare.

Taxele poștale vor fi suportate de către participanții la concurs.

Lucrările premiate vor fi publicate în volumul Simpozionului „Dimensiuni axiologice și transdisciplinare ale educației prin cultură”.

Cine dorește acest volum îl poate achiziționa în cadrul lansării de la Târgu Frumos și menționăm că prețul unui volum este de 30 lei, sumă care acoperă cheltuielile generate de redactarea și publicarealui. În cazul unei participări indirecte la simpozion, doar cu publicarea unui articol în volum, putem să trimitem volumul autorilor prin poștă, cu plata ramburs.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Participarea dumneavoastră ne va onora și așteptăm cu interes lucrările dumneavoastră.

Persoană de contact: prof. Larisa Zugravu, 0773936160

Regulamentul concursului se regăsește în documentul atașat.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: paulalivia | 04.02.2020 18:36 | 537 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comportamente permisive ale parintilor

Cu reguli sau fara reguli?

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«MAI 2021»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Educație financiară

Propus de: mariana_ramona

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Despre activitățile remediale . Credeți că elevii dvs. au nevoie de ele? Comentați!

587 voturi | 15 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN