Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs judetean "Acasa la Brâncuși"

Concursul este cuprins în Calendarul activitatilor proiectului educational "Copiii au...talent!", propus spre avizare CAERI, 2014-2015.

Nume proiect: "Acasa la Brâncuși"

Organizatori: GRADINITA PP "MIHAI EMINESCU" TG-JIU

Condiţii de participare: La concurs, participă cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, preșcolarii şi elevii din clasele I-VIII, individual sau în echipe de 3-5 copii, cu lucrărări inspirate din opera marelui scluptor Constantin Brâncuşi.

Perioadă înscriere: 11.02.2015 - 27.02.2015

Perioadă desfăşurare: 27.02.2015 - 02.03.2015

 

 

REGULAMENT

privind organizarea și desfășurarea concursului judetean

,,ACASĂ LA BRÂNCUŞI !”

2 martie 2015

 

 

CAPITOLUL I

Cadrul general

 

Art.1. (1) Prezentul regulament este elaborat în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile Ordinului ministrului MECTS nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare.

(2) Concursul este cuprins în planul de acțiuni al proiectului educațional ,,Copiii au …talent! ce vizează educaţia cultural artistică

(3) Concursul se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial care manifestă înclinaţii şi interes deosebit pentru desen, pictură, colaj, precum și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Art.2. (1) Concursul își propune cultivarea şi valorificarea potenţialului creator al copiilor şi al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar; stimularea creativităţii şi originalităţii în realizarea unor lucrări plastice şi practice, dezvoltarea spiritului de competiţie.

(2) Concursul promovează în rândul preșcolarilor/elevilor libertatea de exprimare prin intermediul desenului, picturii şi colajului;

(3) În mod explicit obiectivele concursului sunt: dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii; îmbinarea şi armonizarea de culori; dezvoltarea spiritului de competiţie; stimularea potenţialului artistic şi creativ al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar precum şi al preşcolarilor şi elevilor; promovarea lucrărilor efectuate de cadrele didactice şi copii; dezvoltarea libertăţii de expresie a copiilor.

Art.3. La concurs, participă cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, preșcolarii şi elevii din clasele I-VIII, individual sau în echipe de 3-5 copii, cu lucrărări inspirate din opera marelui scluptor  Constantin Brâncuşi.

CAPITOLUL II

Organizarea și desfășurarea concursului

 

Art..4. Perioada la care se desfăşoară este stabilită în conformitate cu graficul stabilit de unitatea de învățământ organizatoare și Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, după cum urmează:

Art.5. Lucrările cadrelor didactice şi ale preșcolarilor/elevilor ce susţin concursul în altă localitate decât în cea în care domiciliază vor fi trimise obligatoriu de profesorul coordonator prin poştă până la data poştei : 27 februarie 2015.

Art.  6. Concursul se desfăşoară pe trei secțiuni:

Secțiunea I- elevi

v  Grafică

Secțiunea a II-a - preșcolari/elevi

v  Desen/Pictură

Secţiunea a III-a- preșcolari/elevi

Colaj, din materiale reciclabile

Art.7. Pentru buna desfăşurare a concursului comisia de organizare și evaluare se constituie în conformitate cu prevederile art. 20 (1) din Metodologia – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Art.8. Comisia cuprinde minim 9 profesori de specialitate. Se constitue câte o comisie de evaluare pentru  fiecare secţiune în parte.

Art.9.Comisia de organizare și evaluare elaborează criteriile de calificare, cu respectarea prevederilor din regulamentele specifice fiecărui concurs și numărul de locuri alocate.

Art.10. (1) Până la data de 27 februarie 2015, profesorii coordonatori ai preșcolarilor/elevilor participanţi au obligaţia să transmită lucrările la comisiile stabilite, pe secțiuni.

(2) Fiecare lucrare va fi în format A4 sau  A5.

Lucrările pentru secţiunea a-II-a şi a-III-a, selectate la nivelul fiecărei şcoli vor fi semnate pe verso, cu nume, prenume, şcoala/grădinița, clasa/grupa, profesor îndrumător.

(3) Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 5 lucrări, indiferent în ce secţiune se încadrează acestea.

 

Propus de: cornescu_alina | 13.02.2015 21:04 | 502 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN