Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Internațional Gratuit ARTISTUL DUNĂRII - ediția 2021

Scopul acestui concurs este de a incuraja copii și adolescenții, cetățeni ai unei țări care face parte din bazinul Dunării, să acorde o atenție mai mare cursului de apă din zona unde locuiesc, să mediteze asupra tematicii mediului înconjurător și astfel, să creeze lucrări artistice originale pentru a promova regiunea Dunării. Concursul are anul acesta susținerea ICPDR (Comisia Internationala Pentru Protecția Fluviului Dunărea), Ministerului Apelor și Pădurilor, Direcţia Managementul Resurselor de Apă (DIRECTOR Gheorghe Constantin). Detaliile concursului: Competiția se va desfășura la două niveluri: național și internațional. Juriul din România va selecta 10 lucrări câștigătoare ale etapei naționale, iar aceste vor intra ulterior în competiția internațională. Participarea poate fi individuală sau în echipă formată din maximum 4 persoane.

Nume proiect: ARTISTUL DUNĂRI

Organizatori: Global Water Partnership România

Condiţii de participare: Participanții trebuie să se încadreze în una dintre cele două grupe de vârstă: Juniori: vârsta 6-11 ani Adolescenți: 12-18 ani Înscrierile se fac online, completând formularul: http://gwpromania.ro/artistuldunarii/participa-aplica-acum/

Perioadă înscriere: 17.10.2021 - 30.10.2021

Perioadă desfăşurare: 17.10.2021 - 30.10.2021

Global Water Partnership România vă invită să participați la concursul „Artistul Dunării”. 

Categoriile la care copiii și adolescenții se pot înscrie sunt: lucrări de artă, video, hartă.


Specificații
CATEGORIA LUCRĂRI DE ARTĂ
Lucrări de artă realizate trebuie să fie create cu materiale naturale găsite în apropierea râurilor.
Exemple de lucrări: sculptură, colaj, modă și bijuterii, etc.

Dimensiunea minimă a fotografiilor trimise cu lucrările trebuie sa fie de 150 DPI și 3 megabytes.
Desenele și picturile NU fac parte din acest concurs

CATEGORIA VIDEOCLIP
Videoclipurile realizate trebuie să aibă de maximum 1 minut ca durată
 Pot fi înregistrate cu ajutorul camerei sau al telefonului.
Animațiile NU vor fi acceptate.
Participanții pot realiza un film, sau pot cânta un cântec la instrument/voce respecând tematica concursului.
   

CATEGORIA HĂRȚI
Hărți pot și realizate pe în format A3.
Elevii sunt încurajați să meargă la malul unui râu (ideal, fluviul Dunărea sau un afluent al Dunării) pentru a realiza propria creație de artă ecologică.
Deoarece anul acesta deviza este „Descoperă Dunărea”, a fost introdusă această categorie – hartă – pentru care în care participanții explorează pe malul râului și creză o hartă cu câteva puncte interesante diferite, potrivit lor.

Harta trebuie să includă direcțiile busolei, distanța sau scală, legenda, simboluri pentru a reprezenta diferite obiecte. Elevii sunt încurajați să-și folosească creativitatea și să prezinte orice fapte și puncte interesante pe hartă.
Harta poate marca diferite puncte de interes, locuri semnificative care evidențiază biodiversitatea, locuri de recreere (plaje, parcuri, piste pentru biciclete etc.), și, de asemenea, locuri care ar putea avea nevoie de mai multă atenție (de exemplu, locuri într-o stare de degradare avansată, locuri care necesită o curățare, zone inundate etc.).
Harta poate dezvălui și câteva informații interesante sau mai puțin cunoscute despre râu.
După ce lucrările de artă au fost create, copiii sau profesorii sau îndrumătorii sunt sfatuiti să facă o fotografie color sau un videoclip și să încarce online la adresa: www.gwpromania.ro/artistuldunarii , secțiunea înscriere. Fișierele trebuie să aibă rezoluție mare, aliniate vertical si orizontal, pregătite pentru imprimare și ușor de vizualizat.
Dimensiunea minimă a fișierelor trimise este de 150 DPI și 3 megabytes.
 Termenul limită de trimitere a lucrărilor participante este de 30 Octombrie 2021.

Selecția câștigătorilor:
La nivel național 
Organizatorii naționali vor juriza formele de artă transmise.
Premiile naționale variază de la o țară la alta, iar participanții sunt încurajați să contacteze organizatorul țării lor pentru detalii.
Primele 10 lucrări de artă naționale vor fi postate pe contul oficial Instagram al competiției.
La nivel internațional
Reprezentații vor fi un câștigător național la juniori și un câștigător național la adolescenți în toate cele trei categorii jurizate de un grup internațional, compus din reprezentanți naționali ai tuturor țărilor ICPDR. Pentru membrii juriului, textul sau alte indicii referitoare la națiunea de origine a lucrărilor de artă naționale vor fi redactate pentru a facilita evaluarea neutră. Decizia este juratilor este definitivă, iar creatorul (creatorii) operei de artă alese vor fi încoronați cu titlul „Danube Art Master”.
După concurs, va fi organizată o expoziție cu fotografiile celor mai bune opere de artă din fiecare țară în cadrul unui eveniment internațional organizat de ICPDR.
Angajații și ofițerii GWP CEE și ICPDR, precum și familia imediată (părinți, soț, copii, frați și bunici) nu sunt eligibili să participe la concurs.
Povestea din spatele operei de artă (necesară doar la nivel internațional):
Toate lucrările calificate la faza internațională trebuie să includă o poveste scrisă în limba engleză (declarația artistului) de până la 250 de cuvinte. Povestea ar putea descrie: 1) procesul creativ și 2) ceea ce a învățat participantul prin exploatarea bazinului hidrografic.

Alte detalii despre concurs: http://gwpromania.ro/artistuldunarii/ 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: simpetruanamaria | 20.10.2021 18:51 | 7668 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 36 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

378 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN