Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Interjudețean,, Minunata lume a cărților!

Bună ziua! Vă invităm să participați la cea de a treia ediție a concursului de literatură ,, Minunata lume a cărților”, ediție care apare în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene fără finanțare M.E.C.- 2020, nr. 26149/12.02.2020 la poziția 1484. Acest concurs este adresat atât claselor din ciclul primar cât și celor din ciclul gimnazial. Trăim într-o societate în care oamenii care citesc sunt tot mai puțini, iar prichindeii a căror copilărie e marcată de cărți sunt tot mai rar întâlniți. Lectura are un rol foarte important în viaţa copiilor cu impact profund pentru anii următori contribuind într-o măsură însemnată la realizarea laturii estetice şi morale a personalităţii. Cartea este învăţătorul care te conduce la bine, te face să te bucuri, să râzi şi să plângi. O carte te trimite la alte cărţi şi toate împreună formează baza trainică a culturii noastre. Toate celelalte mijloace de răspândire a cunoştinţelor rămân subordonate cărţii şi subordonate vor rămâne oricât de mult se vor înmulţi şi perfecţiona procedeele tehnice. Pentru că Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” este „sculptorul minții tale și aripa care te învață să zbori " vă invităm alături de noi în minunata lume a cărților.

Nume proiect: Minunata lume a cărților -concurs interjudețean

Organizatori: Școala Gimnazială ,, Gheorghe Lazăr” Zalau, Județul Sălaj

Condiţii de participare: REGULAMENTUL DE PARTICIPARE Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial. Elevii pot participa la următoarele secțiuni: I. Desene, pictură, colaj - C.P. – a II-a II. Creații literare în care să descrie personajele înt

Perioadă înscriere: 07.03.2020 - 24.04.2020

Perioadă desfăşurare: 23.09.2019 - 15.05.2020

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

 

Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial.

 

 

 

Elevii pot participa la următoarele secțiuni:

  1. Desene, pictură, colaj   - C.P. – a II-a
  2. Creații literare în care să descrie personajele întâlnite – clasele III – IV - format electronic.
  3. Creații literare - clasele V-VIII - format electronic

     I.   Desenele, picturile și colajele vor fi realizate prin tehnică la alegere și vor surprinde aspecte legate de personajele și acțiunile acestora din cadrul unor povești citite sau audiate.

               Lucrările vor avea formatul A4, iar pe fața lucrării se vor regăsi în etichetă în coţul din dreapta, jos: Titlul lucrării, Numele şi prenumele elevului, Clasa, Numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, Instituţia, Localitatea, Judeţul.

Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 lucrări.

           La această secţiune se vor acorda premiile I, II, III sau menţiune. Fiecare cadru didactic va primi diplomă de coordonare a copiilor în cadrul concursului.

 

-                    II. Creațiile literare în care să descrie personajele întâlnite în cadrul operelor literare să fie redactate cu Times New Roman cu caractere de 14, la distanță de un rând, obligatoriu cu diacritice.

         Fiecare cadru didactic poate participa cu maximum 3 lucrări.

-         La începutul creației literare, se vor specifica Numele și prenumele elevului, Clasa, Județul, Numele cadrului didactic coordonator, Adresa de e-mail.

     La această secţiune se vor acorda premiile I, II, III sau menţiune. Fiecare cadru didactic va primi diplomă de coordonare a copiilor în cadrul concursului.

 

  1. Creațiile literare vor respecta următoarele cerințe de redactare

-         criteriile de elaborare ale unei compuneri / poezii, în care să prezinte personaje din cărțile citite.

-         redactarea pe o pagină A4, în Word, cu caractere de 14, Times New Roman, la distanță de un rând, obligatoriu cu diacritice.

-         La sfârșitul compunerii / poeziei, se vor specifica Numele și prenumele elevului, Clasa, Județul, Numele cadrului didactic coordonator, Adresa de e-mail.

           La această secţiune se vor acorda premiile I, II, III sau menţiune. Fiecare cadru didactic va primi diplomă de coordonare a copiilor în cadrul concursului.

Produsele finale se vor expedia în perioada 7.03.2020-24.04.2020, la adresa                                                                       Școala Gimnazială ,,Gh. Lazar” – ZALĂU, Str. Gh. Lazăr.nr.59/A, Loc. Zalău, Județul Sălaj, Cod poștal 450010, cu mențiunea PENTRU CONCURSUL „MINUNATA LUME A CĂRȚILOR”, în atenția doamnei prof. înv. primar Baboș Ioana-Aurelia

Creațiile literare se vor trimite pe adresa de mail mcartilor@yahoo.com

Creațiile vor apărea în revista școlii. Revista are ISSN.

Director ,                                                                        Cordonatori,

Prof. Pop Cristina Gabriela                         Prof. înv. primar Baboș Ioana-Aurelia  

                                                              Prof. înv. primar Bârjac Sanda Mariana                                              

                                                      Prof. înv. primar Lazăr Rodica

                                                           Prof. înv. primar Mastan Simona Ancuța

                                         Prof. Pop Cristina Gabriela                        

                                        Prof. Jako Daniela Monica

                         Prof. Iacob Diana

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: bia2582 | 10.03.2020 18:38 | 1271 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

11.03.2020 15:37 danielfanica32

Va rog frumos sa imi trimiteti regulamentul concursului Minunata lume a cartilor la adresa de mail: danielfanica32@yahoo.ro, deoarece se descarca doar acordul de parteneriat

0 0

16.03.2020 01:08 Florica-Munteanu

Si eu aș dori regulamentul și tot ce mai ține de concurs- la adresa de e-mail floricamunteanucuc@yahoo.com. Vă mulțumesc frumos! Florica Munteanu

0 0

17.04.2020 13:56 radulescu

Bună ziua,
Aș dori și eu regulamentul concursului pe adresa renatacristinaradulescu@gmail.com.
În fișierul d-voastră este doar acordul de parteneriat. Există posibilitatea trimiterii acordului de parteneriat atunci când se redeschid școlile pentru a face înregistrarea și semnarea acestuia? Sau să stabiliți o altă dată, eventual în mai-iunie când să vă trimitem creațiile elevilor și parteneriatul?
Mulțumesc mult!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

325 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN