Jocuri educaţionale

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

La loc pe hartă
Harta administrativă a României
Geografie Clasa a IV-a

Pinguinii
Înmulţiri în concentrul 0-1000
Matematica Clasa a III-a

Concurs interjudețean „Educația schimbă vieți”, cu participare internațională

Concursul „Educația schimbă vieți” face parte din proiectul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, județul Iași, „Crede în șansa ta” în cadrul celei de-a XII-a ediții a Concursului Național pentru licee EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019), lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). SECŢUNILE CONCURSULUI: I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE” (doar pentru clasele IX-XII) II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII): „OAMENI CARE FAC ISTORIE” III. SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Nume proiect: CREDE ÎN ȘANSA TA

Organizatori: Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași

Condiţii de participare: Condițiile de participare se regăsesc pe blogul proiectului: https://oamenicarefacistorie.home.blog/2019/08/21/concurs-interjudetean-cu-participare-internationala-educatia-schimba-vieti/ Nu se percepe taxă de participare.

Perioadă înscriere: 22.08.2019 - 22.09.2019

Perioadă desfăşurare: 23.09.2019 - 27.09.2019

Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Concursul interjudețean, cu participare internațională„Educația schimbă vieți”, din cadrul proiectului Euroscola „Crede în șansa ta” al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași.

Concursul „Educația schimbă vieți se adresează elevilor de nivel gimnazial și liceal.

SECŢUNILE CONCURSULUI:

I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ

CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE (doar pentru clasele IX-XII):

•             Elaborarea unui eseu despre rolul profesorului în formarea tinerilor cu titlul „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE”. Eseul se va expedia la educationalneculce@gmail.com.

II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

OAMENI CARE FAC ISTORIE

•             Realizarea unui poster/colaj, pictură, desen format A3, utilizând orice tehnică de lucru sau materiale decorative cu tema ,,OAMENI CARE FAC ISTORIE” , care să ilustreze o personalitate, care a reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și/sau învățarea și practicarea unei meserii, care să scoată în evidență rolul educației și al practicării unei meserii în parcursul personal și profesional al acesteia, dar și contribuția sa la funcționarea normală și la bunăstarea comunității (locale, județene, naționale sau europene). Posterul va fi expediat, salvat în format jpg sau png, împreună cu o scurtă prezentare a personalității și a contribuției sale în comunitate, evidențiind rolul educației și al învățării unei meserii în viața acesteia. Eseul va avea maxim 500 de cuvinte și va fi redactat în limba engleză. Cele două produse vor fi expediate la educationalneculce@gmail.com și vor fi încărcate pe pagina eTwinning a concursului de către responsabilul Comisiei de proiecte și programe europene al liceului organizator.

III, SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

•             Test grilă în limba engleză, cu 25 de itemi cu alegere multiplă care vizează cunoașterea unor aspecte relevante despre Uniunea Europeană, conform cu bibliografia concursului.

Lucrările pentru secțiunile I și II vor fi expediate prin email, la adresa: educationalneculce@gmail.com, în perioada 22.08.2019 - 22.09.2019. 

Proba prevăzută la Secțiunea III se va susține în Cabinetul Euroscola al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, în data de 28 septembrie 2019.

Elevii interesați se pot înscrie la oricare din secțiunile concursului, nefiind obligatorie înscrierea la toate cele trei secțiuni.

Fiecare cadru didactic va beneficia de adeverință care să ateste participarea la acțiunile proiectului și de diplomă de participare eTwinning pentru cei care participă la Secțiunea II a concursului. Elevii vor primi diplome de participare și diplome pentru premiile obținute.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Participarea dumneavoastră ne va onora și așteptăm cu interes lucrările dumneavoastră.

Persoană de contact: prof. Larisa Zugravu, 0773936160

Regulamentul concursului se regăsește în documentul atașat.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: paulalivia | 22.08.2019 15:32 | 2073 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Disciplina scolara

Indisciplina la scoala

Amanarea recompensei

Impulsivitate

Comentarii (1)

0 0

21.10.2019 13:41 vivica57

Când se primesc rezultatele..?

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 34 evenimente

«IANUARIE 2020»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Sezătoare

Propus de: vera_gosnea

Sondajul zilei

Ce părere aveţi despre propunerea ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie?

408 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: ioana_popescu Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati