Şcoala cu
bune practici

50 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs interjudețean „Educația schimbă vieți”, cu participare internațională

Concursul „Educația schimbă vieți” face parte din proiectul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, județul Iași, „Crede în șansa ta” în cadrul celei de-a XII-a ediții a Concursului Național pentru licee EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019), lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). SECŢUNILE CONCURSULUI: I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE” (doar pentru clasele IX-XII) II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII): „OAMENI CARE FAC ISTORIE” III. SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Nume proiect: CREDE ÎN ȘANSA TA

Organizatori: Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași

Condiţii de participare: Condițiile de participare se regăsesc pe blogul proiectului: https://oamenicarefacistorie.home.blog/2019/08/21/concurs-interjudetean-cu-participare-internationala-educatia-schimba-vieti/ Nu se percepe taxă de participare.

Perioadă înscriere: 22.08.2019 - 22.09.2019

Perioadă desfăşurare: 23.09.2019 - 27.09.2019

Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Concursul interjudețean, cu participare internațională„Educația schimbă vieți”, din cadrul proiectului Euroscola „Crede în șansa ta” al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași.

Concursul „Educația schimbă vieți se adresează elevilor de nivel gimnazial și liceal.

SECŢUNILE CONCURSULUI:

I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ

CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE (doar pentru clasele IX-XII):

•             Elaborarea unui eseu despre rolul profesorului în formarea tinerilor cu titlul „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE”. Eseul se va expedia la educationalneculce@gmail.com.

II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

OAMENI CARE FAC ISTORIE

•             Realizarea unui poster/colaj, pictură, desen format A3, utilizând orice tehnică de lucru sau materiale decorative cu tema ,,OAMENI CARE FAC ISTORIE” , care să ilustreze o personalitate, care a reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și/sau învățarea și practicarea unei meserii, care să scoată în evidență rolul educației și al practicării unei meserii în parcursul personal și profesional al acesteia, dar și contribuția sa la funcționarea normală și la bunăstarea comunității (locale, județene, naționale sau europene). Posterul va fi expediat, salvat în format jpg sau png, împreună cu o scurtă prezentare a personalității și a contribuției sale în comunitate, evidențiind rolul educației și al învățării unei meserii în viața acesteia. Eseul va avea maxim 500 de cuvinte și va fi redactat în limba engleză. Cele două produse vor fi expediate la educationalneculce@gmail.com și vor fi încărcate pe pagina eTwinning a concursului de către responsabilul Comisiei de proiecte și programe europene al liceului organizator.

III, SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

•             Test grilă în limba engleză, cu 25 de itemi cu alegere multiplă care vizează cunoașterea unor aspecte relevante despre Uniunea Europeană, conform cu bibliografia concursului.

Lucrările pentru secțiunile I și II vor fi expediate prin email, la adresa: educationalneculce@gmail.com, în perioada 22.08.2019 - 22.09.2019. 

Proba prevăzută la Secțiunea III se va susține în Cabinetul Euroscola al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, în data de 28 septembrie 2019.

Elevii interesați se pot înscrie la oricare din secțiunile concursului, nefiind obligatorie înscrierea la toate cele trei secțiuni.

Fiecare cadru didactic va beneficia de adeverință care să ateste participarea la acțiunile proiectului și de diplomă de participare eTwinning pentru cei care participă la Secțiunea II a concursului. Elevii vor primi diplome de participare și diplome pentru premiile obținute.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Participarea dumneavoastră ne va onora și așteptăm cu interes lucrările dumneavoastră.

Persoană de contact: prof. Larisa Zugravu, 0773936160

Regulamentul concursului se regăsește în documentul atașat.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: paulalivia | 22.08.2019 15:32 | 2593 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

21.10.2019 13:41 vivica57

Când se primesc rezultatele..?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

665 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN