Jocuri educaţionale

Liliacul somnoros
Ordinea operaţiilor
Matematica Clasa a III-a

Baloane
Adunări şi scăderi fără trecere peste ordin
Matematica Clasa a II-a

Duelul primăverii
Probleme care se rezolvă prin 1-2 operaţii
Matematica Clasa a II-a

Concurs interjudețean „Educația schimbă vieți”, cu participare internațională

Concursul „Educația schimbă vieți” face parte din proiectul Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, județul Iași, „Crede în șansa ta” în cadrul celei de-a XII-a ediții a Concursului Național pentru licee EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019), lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN). SECŢUNILE CONCURSULUI: I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE” (doar pentru clasele IX-XII) II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII): „OAMENI CARE FAC ISTORIE” III. SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Nume proiect: CREDE ÎN ȘANSA TA

Organizatori: Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași

Condiţii de participare: Condițiile de participare se regăsesc pe blogul proiectului: https://oamenicarefacistorie.home.blog/2019/08/21/concurs-interjudetean-cu-participare-internationala-educatia-schimba-vieti/ Nu se percepe taxă de participare.

Perioadă înscriere: 22.08.2019 - 22.09.2019

Perioadă desfăşurare: 23.09.2019 - 27.09.2019

Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Concursul interjudețean, cu participare internațională„Educația schimbă vieți”, din cadrul proiectului Euroscola „Crede în șansa ta” al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași.

Concursul „Educația schimbă vieți se adresează elevilor de nivel gimnazial și liceal.

SECŢUNILE CONCURSULUI:

I. SECŢIUNEA SCRIERE ARGUMENTATIVĂ

CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE (doar pentru clasele IX-XII):

•             Elaborarea unui eseu despre rolul profesorului în formarea tinerilor cu titlul „CREDEM ÎN OAMENI. CREDEM ÎN EDUCAȚIE”. Eseul se va expedia la educationalneculce@gmail.com.

II. SECŢIUNEA CREAȚIE PLASTICĂ (clasele V-VIII şi IX-XII):

OAMENI CARE FAC ISTORIE

•             Realizarea unui poster/colaj, pictură, desen format A3, utilizând orice tehnică de lucru sau materiale decorative cu tema ,,OAMENI CARE FAC ISTORIE” , care să ilustreze o personalitate, care a reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație și/sau învățarea și practicarea unei meserii, care să scoată în evidență rolul educației și al practicării unei meserii în parcursul personal și profesional al acesteia, dar și contribuția sa la funcționarea normală și la bunăstarea comunității (locale, județene, naționale sau europene). Posterul va fi expediat, salvat în format jpg sau png, împreună cu o scurtă prezentare a personalității și a contribuției sale în comunitate, evidențiind rolul educației și al învățării unei meserii în viața acesteia. Eseul va avea maxim 500 de cuvinte și va fi redactat în limba engleză. Cele două produse vor fi expediate la educationalneculce@gmail.com și vor fi încărcate pe pagina eTwinning a concursului de către responsabilul Comisiei de proiecte și programe europene al liceului organizator.

III, SECȚIUNEA CULTURĂ GENERALĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

•             Test grilă în limba engleză, cu 25 de itemi cu alegere multiplă care vizează cunoașterea unor aspecte relevante despre Uniunea Europeană, conform cu bibliografia concursului.

Lucrările pentru secțiunile I și II vor fi expediate prin email, la adresa: educationalneculce@gmail.com, în perioada 22.08.2019 - 22.09.2019. 

Proba prevăzută la Secțiunea III se va susține în Cabinetul Euroscola al Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, în data de 28 septembrie 2019.

Elevii interesați se pot înscrie la oricare din secțiunile concursului, nefiind obligatorie înscrierea la toate cele trei secțiuni.

Fiecare cadru didactic va beneficia de adeverință care să ateste participarea la acțiunile proiectului și de diplomă de participare eTwinning pentru cei care participă la Secțiunea II a concursului. Elevii vor primi diplome de participare și diplome pentru premiile obținute.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Participarea dumneavoastră ne va onora și așteptăm cu interes lucrările dumneavoastră.

Persoană de contact: prof. Larisa Zugravu, 0773936160

Regulamentul concursului se regăsește în documentul atașat.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: paulalivia | 22.08.2019 15:32 | 1959 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parintii si temele copilului

Temele pentru acasa

Cand copilul vrea sa fie mereu primul

Competitia intre copii

Comentarii (1)

0 0

21.10.2019 13:41 vivica57

Când se primesc rezultatele..?

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«NOIEMBRIE 2019»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Magia toamnei

Propus de: 77adn

Sondajul zilei

Părinții se plâng că elevii au prea multe materii și ore. Conform noului plan-cadru, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au 31-34 ore pe săptămână. Elevilor le-au fost introduse materii noi dar, și unele discipline din vechiul plan-cadru sunt considerate inutile de către părinți. Ce discipline, în opinia dumneavoastră, ar trebui eliminate?

456 voturi | 28 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: teoiordachioaie Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

A fost imbunatatit modul de vizualizare a documentelor. Acum puteti sa le vizualizati, apoi le descarcati