Şcoala cu
bune practici

38 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs interjudeţean de creaţie literară şi artistico-plastică „Asta-i datina străbună”

Într-o lume a informatizării, a vitezei, a noului, în care de cele mai multe ori se promovează kitch-ul, adevăratele valori culturale, comori inestimabile ale unui popor încep să se piardă, să se uite asemeni unei vechi lăzi de zestre: cu toţii ştim că există, dar este acolo în casa bunicilor de la ţară.Tradiţiile, obiceiurile, portul şi folclorul sunt comori inestimabile ce definesc un popor făcându-l unic, statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului. Prin abordarea acestui proiect nu s-a dorit o schimbare majoră a percepţiilor naţionale asupra tradiţiilor, obiceiurilor şi folclorului românesc, ci o sensibilizare a noastră, a tuturor, o abordare diferită a unei teme deloc moderne.

Nume proiect: „Asta-i datina străbună”

Organizatori: Coordonare generală: Colegiul Tehnic ,,C.D. Nenițescu” Brăila Prof. Angelica Mușat – director Prof. Iuliana Berilă Prof. Luminița Simona Constantin Prof. Simona Ghiniță-Constantin Prof. Carmen Șandru Parteneri : Muzeul Brăilei ,,Car

Condiţii de participare: • elevi de nivel primar învăţământ de masă; • elevi de nivel gimnazial învăţământ de masă; • elevi de nivel liceal învăţământ de masă.

Perioadă înscriere: 01.11.2016 - 31.01.2017

Perioadă desfăşurare: 01.11.2016 - 01.07.2017

ANEXA  1

Regulamentul concursului interjudețean „Asta-i datina străbună”- Ediția a IV-a

  1. Secțiunile concursului:

A.1. Creație literară -  texte în versuri sau prozǎ;

A.2. Pictură pe sticlă şi lemn (pot fi executate în tehnici la alegere – ulei, pânză, pastel, tehnici mixte) ;

A.3.Handmade - 1.colaje, cusături, decoraţiuni, ornamente, măşti tradiţionale.

A.4. Felicitări realizate de elevi, format A5, în tehnică la alegere.

A.5.Obiecte vechi tradiționale (poze,obiecte de vestimentație,măști,vase ceramice,linguri de lemn,etc.).

  1. Înscriere:

-   Coordonatorii locali vor populariza concursul în școala în care activeazǎ, apoi vor completa protocolul/acordul de colaborare cu școala aplicantǎ (un singur exemplar/ pe unitate, în care vor fi incluși la colaboratori toți colegii care vor sǎ se implice în proiect). Tot coordonatorii locali vor trimite în format electronic (scanat) protocolul semnat, pânǎ pe data de 30ianuarie 2017 la  una din adresele de e-mail: daianul@yahoo.com, b_iulik@yahoo.com.

- Cadrele didactice din şcolile colaboratoare vor trimite fişele de înscriere și lucrǎrile pentru concurs, în format fizic (termen limită – 30 ianuarie 2017).

Lucrările de la secțiunea A.1. Creație literară -  texte în versuri sau prozǎ se trimit  doar în format electronic într-un folder, care va fi numit astfel: “Nume_prenume profesor îndrumator_nume_prenume elev_județ” la una din adresele de e-mail: daianul@yahoo.com, b_iulik@yahoo.com.

- În ideea de a reduce costurile financiare și de a ușura munca tuturor( fǎrǎ a fi  o condiție obligatorie), propunem ca persoana desemnatǎ cu organizarea la nivelul școlii colaboratoare, numitǎ  coordonator local, sǎ  expedieze un singur colet în care va introduce toate  lucrǎrile, împreunǎ cu fișa/fișele de înscriere și acordul de parteneriat pe adresa: Colegiul Tehnic ,,C.D. Nenițescu”, Șoseaua Buzăului, nr. 15, Brăila,  cu menţiunea  “Pentru  Concursul  ,,Asta-i datina străbună”- Ediţia a IV-a.

- Fiecare cadru didactic poate selecta maxim 5 lucrări de la elevii îndrumaţi, indiferent de secţiune.  Fiecare lucrare, indiferent de secţiune, va fi însoţită de câteva date referenţiale care vor fi consemnate cu majuscule, pe verso: secţiunea, titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, localitatea, judeţul, adresa de e-mail și numărul de telefon.

- Lucrările artistico-plastice pot fi realizate prin orice tehnică de lucru.

Lucrǎrile deteriorate( cauze: lipirea între ele datoritǎ culorii abundente, strivirea, dezlipirea elementelor componente etc.) vor fi descalificate.

- Creaţiile literare ale elevilor să fie scrise lizibil, pe foaie format  A 4, maxim 2  pagini. Facultativ, pot fi însoțite de un desen sugestiv. Cadrele didactice îndrumǎtoare vor sprijini elevii în redactarea corectǎ a textelor( scrise cu literǎ de mânǎ- expediate în format fizic;  scrise în word, A4, Times New Roman 12, cu diacritice, fǎrǎ numerotare – expediate în format electronic pe adresa mai sus menționatǎ).

*Profesorii participanți la concurs sunt rugați să-și exprime în scris câteva impresii și sugestii pentru buna desfășurare a concursului la edițiile următoare. Aceste impresii vor fi inserate în volumul cu ISBN al proiectului.

Vǎ rugǎm sǎ verificați corectitudinea datelor din fișa de înscriere, pentru a vǎ  trimite ulterior (pe adresele de e-mail a fiecǎrui cadru didactic înscris) volumul cu ISBN în format electronic.

IV. Precizări privind criteriile de jurizare

1. Secţiunile referitoare la pictură, ceracolor, colaj, graficǎ:

Respectarea tematicii  -  30 puncte; Originalitatea lucrării  -  30 puncte ; Aspectul îngrijit al lucrării -10 puncte; Așezarea în pagină, proporţia elementelor, tehnica de lucru - 30 puncte

2. Secţiunea referitoare la  poezie, compunere: Elemente de originalitate  -  30 puncte; Calitatea exprimării literare -  30 puncte; Corectitudinea gramaticală -  20 puncte; Aspectul general, calitatea redactării (încadrare în pagină, diacritice,punctuaţie) - 20 puncte.

Se vor  acorda:

-diplome în format electronic pentru locurile I, II, III și câte 3 MENŢIUNI pentru fiecare secţiune, pe nivele de vârstǎ (/preșcolar/  primar/ gimnazial/ liceal);

- diplomă pentru cadrele didactice, coordonator lucrare elevi;

- diplomă pentru cadrele didactice, coordonator local;

- adeverință pentru cadrele didactice, coordonator lucrare elevi;

- diplome de participare pentru elevii și cadrele didactice  care au participat la concurs, dar care nu au fost premiați.

- adeverinţe pentru membrii juriului, pentru organizatori, pentru persoanele care contribuie la amenajarea expoziţiei sau la spectacolul desfǎșurat cu prilejul vernisǎrii expoziţiei.

- Adeverință evaluator lucrări elevi.

Diplomele și adeverințele se vor trimite prin poștă electronică (e-maiul profesorului).

 

 

Învăţământ liceal | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: daianul | 11.11.2016 10:46 | 1415 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

121 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN