Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS INTERJUDEŢEAN CULTURAL – ARTISTIC ”CRĂCIUNUL ÎN OCHII COPIILOR” Ediţia a II- a

SCOP Concursul își propune stimularea simțului artisitic și valorificarea potențialului creator al copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică OBIECTIVE • Stimulea simțului artistic pentru 200 de preșcolari și elevi din clasele I-IV din regiunea Sud-Vest Oltenia din grupul țintă al proiectului; • Valorificarea potențialului creator al copiilor și elevilor din grupul țintă; • Cultivarea interesului, respectului şi dragostei faţă de obiceiurile şi tradiţiile Sărbătorilor de Crăciun în rândul copiilor și elevilor din grupul țintă; • Stimularea exprimării propriilor sentimente prin mijloace artistice în rândul copiilor și elevilor din grupul țintă;

Nume proiect: CONCURS INTERJUDEŢEAN CULTURAL – ARTISTIC ”CRĂCIUNUL ÎN OCHII COPIILOR” Ediţia a II- a

Organizatori: ŞCOALA GIMNAZIALĂ “TRAIAN” CRAIOVA

Condiţii de participare: 1. Concursul este deschis tuturor unităților de învăţământ preuniversitar de stat și particular autorizat/acreditat: preșcolari și elevi din clasele I-IV, din Regiunea Sud-Vest Oltenia, fiind împărţit pe trei secţiuni: a) Creație plastică

Perioadă înscriere: 25.11.2015 - 11.12.2015

Perioadă desfăşurare: 25.11.2015 - 18.12.2015

CONCURS INTERJUDEŢEAN CULTURAL – ARTISTIC

”CRĂCIUNUL ÎN OCHII COPIILOR”

Ediţia a II- a

REGULAMENT DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE

I. Argument

Iarna este anotimpul care trezește în sufletul copiilor emoție și frumusețe. Sărbătorile de iarnă, îndeosebi cele de Crăciun sunt adevărate sărbători de suflet. Zăpezile bogate şi prevestitoare de rod îmbelşugat, colindele, mirosul proaspăt de brad, darurile lui Moș Crăsiun şi clinchetele de clopoţei ne umplu sufletele de bucurie, creează în sânul familiei o atmosferă de basm, linişte sufletească şi iubire. Bucuria copiilor este aşa de mare încât ne minunăm de fiecare dată de puterea pe care o de a transmite şi adulţilor emoţiile pe care ei le trăiesc la un nivel maxim.

Este important să dezvoltăm gustul artistic, să promovăm talentul tuturor elevilor dornici de afirmare, deoarece arta este expresia cea mai desăvârşită a sufletului omenesc, ne deosebeşte de celelalte vieţuitoare, oferindu-ne unicitate, plăcere şi spirit, libertate şi fantezie.

Implicarea în acest proiect le dă ocazia copiilor să-şi consolideze unele cunoştinţe despre Sărbătorile de iarnă, despre frumuseţe anotimpului alb, din dorinţa de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea lor.

Concursul “Crăciunul în ochii Copiilor” îşi propune să antreneze copiii în activităţi prin care să-şi formeze priceperi şi deprinderi care să le dezvolte potenţialul creator şi să-şi dezvolte simţul artistic.

II. Scop

Concursul își propune stimularea simțului artisitic și valorificarea potențialului creator al copiilor de vârstă preșcolară și școlară mică

III. Obiective

  • Stimulea simțului artistic pentru 200 de preșcolari și elevi din clasele I-IV din regiunea Sud-Vest Oltenia din grupul țintă al proiectului;
  • Valorificarea potențialului creator al copiilor și elevilor din grupul țintă;
  • Cultivarea interesului, respectului şi dragostei faţă de obiceiurile şi tradiţiile Sărbătorilor de Crăciun în rândul copiilor și elevilor din grupul țintă;
  • Stimularea exprimării propriilor sentimente prin mijloace artistice în rândul copiilor și elevilor din grupul țintă;

IV. Condiţii de participare

  1. Concursul este deschis tuturor unităților de învăţământ preuniversitar de stat și particular autorizat/acreditat: preșcolari și elevi din clasele I-IV, din Regiunea Sud-Vest Oltenia, fiind împărţit pe trei secţiuni:

a) Creație plastică;

b) Colaj;

c) Felicitări

V. Organizarea şi desfăşurarea concursului

1. Concursul se desfăşoară indirect, prin corespondență.

2. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni, pe niveluri de vârstă (pentru fiecare dintre grupele mică, mijlocie, mare și fiecare clasă de nivel primar, respectiv Pregătitoare-a IV-a):

a) Creație plastică;

b) Colaj;

c) Felicitări

3. Fiecare cadru didactic va realiza o selecție a lucrărilor elevilor din clasa pe care o coordonează, selectând maxim două (indiferent de secțiunea din care fac parte);

4. Fiecare cadru didactic coordonator va înscrie în concurs 1-2 lucrări ale elevilor clasei prin completarea formularului online disponibil aici: http://goo.gl/forms/j9a8UTmKDx

5. După completarea formularului electronic, cadrul didactic coordonator va eticheta corespunzător lucrarea: va capsa o etichetă care va conține: titlul lucrării, secțiunea din concurs, numele și prenumele elevului, clasa, unitatea de învățământ, numele și prenumele cadrului didactic coordonator.

6. Lucrările vor fi expediate/depuse din partea unității de învățământ participante pe adresa: Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, str. Principatele Unite, nr. 7, Craiova, Dolj, cu mențiunea Pentru Concursul ”Crăciunul în ochii copiilor”, până la data de 11 decembrie 2015.

7. Responsabilitatea organizării şi desfăşurării concursului revine Comisiei de organizare și desfășurare constituită la nivelul Școlii Gimnaziale ”Traian” Craiova a cărei componenţă nominală este propusă spre aprobare directorului școlii. Directorul școlii este președintele Comisiei. Comisia poate fi formată din 5-9 membri.

8. Responsabilitatea privind evaluarea lucrărilor revine Comisiei de evaluare constituită prin decizia directorului Școlii Gimnaziale ”Traian” Craiova din care fac parte, în funcție de nr. lucrărilor înscrise în concurs: 1-2 cadre didactice din învățământul preprimar, 1-2 cadre didactice din învățământul primar, 1-2 profesori de arte vizuale/artiști, 1-2 elevi de clasele V-XII cu activitate în domeniul vizual artistic. Președintele Comisie de evaluare este directorul școlii/directorul adjunct.

9. Se vor acorda 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 1 mențiune pentru fiecare clasă și fiecare secțiune (total 84 de premii). Fiecare elev premiat va primi o diplomă care va fi ridicată de la sediul școlii organizatoare (de către participanții din județul Dolj/reprezentanți ai acestora) sau vor fi expediate participanților din alte județe.

VI. Atribuţiile Comisiilor de Concurs:

6.A. Comisia de organizare și desfășurare:

a. promovează concursul la nivelul şcolilor din regiunea Sud-Vest Oltenia;

b. înregistrează lucrările;

c. asigură cadrul de desfăşurare în condiţii favorabile a competiţiei;

d. publică rezultatele evaluării;

e. diseminează rezultatele concursului - faza judeţeană la nivelul comunităţii locale;

f. premiază câştigătorii (1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III, 1 mențiune pentru fiecare clasă și fiecare secțiune - total 84 de premii);

6.B. Comisia de evaluare:

a. stabileşte grilele de evaluare pe baza criteriilor anunţate;

b. stabilește eligibilitatea lucrărilor, identificând elementele care demonstrează implicarea adulților în realizarea lucrării, sub limitele admise (10%).

c. stabilește lista lucrărilor eligibile;

d. evaluează lucrările înscrise în concurs;

e. stabilește clasamentul.

;

VII. Perioada de desfășurare: lucrările vor fi expediate pe adresa Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, str. Principatele Unite, nr. 7, Craiova, Dolj, cu mențiunea Pentru Concursul ”Crăciunul în ochii copiilor”, până la data de 11 decembrie 2015 (data limită la care lucrările vor ajunge). Pe data de 17 decembrie 2015 va fi realizată evaluarea lucrărilor. Pe data de 18 decembrie vor fi publicate rezultatele în mediul online: www.edufor.ro, www.facebook.com/scoalatraiancv,

VI. Evaluarea

Comisia de evaluare a lucrărilor din concurs va evalua lucrările pe fiecare secțiune și fiecare clasă/grupă, ținând cont de următoarele criterii:

Criterii de apreciere

Punctaj maxim

1. Respectarea temei

10 p

2. Respectarea caracteristicilor

elementare

- încadrare în pagină

- folosirea adecvată a materialelor

- folosirea culorilor/nuanţelor/a tonurilor

30 p

3. Acurateţea

20 p

4. Mesajul transmis

20 p

5. Originalitate/creativitate

20 p

TOTAL

100 p

 

VII. Dispoziţii finale

1. Cheltuielile de organizare şi desfăşurare a concursului sunt suportate de către Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, cu sprijinul sponsorilor.

2. Cheltuielile privind expedierea lucrărilor către școala organizatoarre sunt suportate de școlile participante.

3. Nu se percepe taxă de participare.

4. În cazul în care diplomele elevilor premianți nu vor ridicate de la sediul școlii organizatoare, vă recomandăm ca, împreună cu lucrarea/lucrările să trimiteți un plic format A4, autoadresat și timbrat. Cheltuielile privind expedierea diplomelor vor fi suportate de școlile participante la concurs.

 

Relaţii suplimentare:

Prof. Mariana Mirea 0722612151, mariana_mirea2006@yahoo.com

Prof. Ciupitu Magdalena 0721091269, ciupitu_magda@yahoo.com

Propus de: dianarosu | 25.11.2015 20:48 | 1439 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 33 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

409 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN