Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Colecția “Ce să faci când..”, ghiduri practice pentru educarea emoțiilor copiilor

Scrise de psihologul clinician Dr. Dawn Huebner şi ilustrate de Bonnie Mathews, cărțile oferă, într-un mod jucăuş şi plăcut, prietenos copiilor, soluții pentru a face față furiei,  grijilor şi mai ales a fricilor.

Ce să faci... când îți ieşi din fire 

Ghid pentru copiii care nu-şi pot stăpâni furia

Publicat de Asociația Americană de Psihologie

Printr-o analogie interesanta cu focul, furia este descrisă de autor ca o scânteie care devine, alimentată de propriile trăiri, o flacără care poate mistui totul în calea sa.

Exemplele interesante, ilustrațiile vesele şi instrucțiunile pas cu pas îi învață pe copii şi pe părinții lor metode pentru „a stinge furia" şi de a-i ajuta să fie mai calmi şi de a-şi canaliza energia în activități constructive.

 

Ce să faci... când ţi-e frică să te bagi în pat 

Ghid pentru copiii care adorm greu

Printre cele mai mari spaime ale copiilor se numără frica de a dormi singuri. Deşi ea reprezintă primul pas al copilului către independență şi maturizare, de multe ori trecerea poate fi traumatizantă.

Cartea prezintă copiilor şi părinţilor tehnicile cognitiv-comportamentale folosite pentru a trata dificultăţile legate de somn. De asemenea, ghidul oferă şi resurse complete pentru a educa, a motiva şi a ajuta copiii să adoarmă fără să se mai trezească pe timpul nopţii.

Ce să faci... să scapi de griji

Ghid pentru copiii care vor să învingă anxietatea

Anxietatea este o problema majoră cu care se confruntă majoritatea adulților. Tratată şi înțeleasă corespunzător încă din copilărie, ea nu va mai reprezenta o amenințare pentru viitorii adulți.

Tot printr-o analogie inspirată, autorul aseamănă grijile cu roşiile: le poți ajuta să crească dacă le oferi prea multă atenție.

Ghidul este însoţit de explicaţii şi ilustraţii pe gustul copiilor, concepute astfel încât să-i determine să-şi înţeleagă problemele şi să se implice activ în rezolvarea acestora.

Dr. Dawn Huebner este psiholog clinician in Exeter, New Hampshire, specializat în tratarea copiilor şi a părinților lor. Desenele amuzante ale lui Bonnie Matthews apar în multe cărți şi reviste pentru copii. Locuieşte in Baltimore.

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 22.04.2015 12:29 | 2126 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

06.05.2015 09:26 serafic_ric

De unde pot fi cumparate?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 43 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN