Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Clasa I! An școlar 2020-2021! Descoperiți cum să aveți un start mai bun! Resurse tipărite și online!

Se întrevede un nou început de an școlar, însă de data aceasta, extrem de atipic și provocator.

Editura Intuitext v-a pregătit un PACHET STANDARD pentru clasa I, un pachet complex, care integrează resursele tipărite și cele online.

Pachetul conține:

Auxiliare didactice tipărite pentru disciplinele:
Matematică și explorarea mediului (potrivit manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Tudora Pițilă, Cleopatra Mihăilescu sau manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Bălan et al.)
Comunicare în limba română (potrivit manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Tudora Pițilă, Cleopatra Mihăilescu sau manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori Pîrîială et al.)
Dezvoltare personală.

Planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;

Teste iniţiale și sumative pentru final de semestru;

Acces la platforma educaţională online ScoalaIntuitext.ro care conține:

  • resurse digitale de predare şi exersare;
  • ajutor la temele pentru acasă: alocate fie dintre resursele digitale sau din auxiliarele Intuitext (scanate cu ajutorul camerei telefonului mobil) (disponibil în aplicaţia mobilă);
  • elevii urcă rezolvările în aplicaţie sub formă de imagine;
  • învăţătorii corectează temele direct pe pozele urcate de către elevi în aplicaţie;
  • rapoarte de activitate individuale ale elevilor.

❗️ÎN CURÂND: învăţătorul va putea crea propria clasă virtuală şi va adăuga elevii!
❗️IMPORTANT! Editura INTUITEXT oferă caiete de lucru care se potrivesc cu AMBELE VARIANTE de MANUALE ale Editurii Didactice și Pedagogice!

Comunicare în limba română – Caiet pentru clasa I (Varianta - Mihăilescu, Pițilă)

Prin conţinutul său, caietul este un instrument de lucru util și atractiv pentru aprofundarea cunoștințelor de citit-scris. Sarcinile de lucru dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului. Sarcinile de lucru sunt atractive, au grade diferite de dificultate, oferă contexte multiple și variate de exersare a scrisului, de automatizare a citirii și de conștientizare a conținutului citit. Jocurile au o pondere semnificativă și oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare, cele nouă unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citit-scris, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

Matematică și explorarea mediului – Caiet pentru clasa I (Varianta - Pițilă, Mihăilescu)

Este conceput ca un instrument de învățare ce oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, putând fi considerat un partener de învățare și de joacă al elevului de clasa I, un reper pentru cadrul didactic, o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Structurat în 11 unități de învățare, auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, vizează formarea achizițiilor matematice, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor, încurajează gândirea activă și curiozitatea cognitivă. Imaginile oferă suport pentru învățare, captează și orientează atenția, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate. Sunt integrate și pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare și evaluării finale. 

Dezvoltare personală - Caiet pentru clasa I

  • Îmbină în mod plăcut și natural disciplina Dezvoltării personale cu alte activități atractive pentru copii (pag. 15, ex. 5): „Sunt puternic ca un leu. Sunt ca o leoaică de puternică. Realizează-ți și tu o mască respectând etapele de mai jos, Interpretează rolul alături de colegii tăi.
  • Conține informații utile de igienă explicate pe înțelesul copiilor și însoțite de ilustrații clare și plăcute. (Vezi capitolul „Igiena personală“).
  • Încurajeză creativitatea și imaginația copiilor prin exerciții de tipul „Dacă săpunul ar conduce lumea, aceasta ar fi...“ (pag. 21, ex. 7).
  • Dezvoltă abilitățile de comunicare ale copiilor, atât în registru verbal, cât și non-verbal și paraverbal (vezi Unitatea 5 – Comunicăm).
  • Încurajează curiozitatea și dorința de implicare a copiilor la ore prin activități plăcute de tipul „Teatru mut – Interpretați, fără cuvinte, rolurile din povestea «Scufița Roșie»“ (pag. 41, ex. 3a).
  • Susține conceptul de învățare prin joc propunând elevilor activități de tipul „Joc la școală“ (pag. 59, ex. 4).

După cum au declarat numeroși profesori de învățământ primar care au studiat sau folosit aceste lucrări în activitatea la clasă, caietele Intuitext se remarcă prin:

- Exerciții cu grade diferite de dificultate;

- Activități ingenioase care încurajează copiii să participe cu drag la ore și astfel să înțeleagă, încă din clasă, materia școlară nou predată;

- Exemple din universul de cunoaștere al copiilor;

- Grafica plăcută și imaginile atractive însoțesc ideea de studiu cu un sentiment pozitiv;

- Rigoare științifică.

În concluzie, cadrele didactice care aleg caietele Intuitext PRIMESC GRATUIT:

  • Ghidul învăţătorului  care cuprinde proiectarea  integrată şi planificarea unităţilor de învăţare;
  • Teste de Evaluare Inițială 
  • Teste de Evaluare Sumativă și Finală pe parcursul întregului an școlar 
  • Acces la ScoalaIntuitext.ro

Pentru orice alte informații ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0372.156.300 sau pe email: vanzari@intuitext.ro.

VEDEȚI OFERTA

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 25.08.2020 16:57 | 14431 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN