Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Clasa a VI-a - 5 BENEFICII ale caietului INTUITEXT de INFORMATICĂ ȘI TIC

 

Auxiliarul INTUITEXT de Informatică si TIC pentru CLASA a VI-a le oferă șansa să înțeleagă tainele acestei discipline ușor și plăcut prin: explicații teoretice, demonstrații video, exerciții cu ajutorul cărora elevii înțeleg mai ușor noțiunile dificile și descoperă lumea fascinantă a informaticii.

 

# 1 -Activități plăcute

Oricât de dificilă ar fi o anumită disciplină, este esențial modul prin care le prezentăm elevilor noțiunile noi. Caietul de Informatică. Suport teoretic și exerciții aplicative din colecția Înveți cu plăcere îi ajută pe copii să înțeleagă conceptele de Informatică și TIC cu ajutorul activităților plăcute, desprinse din zona lor de cunoaștere.

 

# 2 - Elemente de teorie explicată în mod atractiv

Auxiliarul conține noțiuni de teorie explicate în așa fel încât elevii de clasa a VI-a să înțeleagă cât mai bine noțiunile din programa școlară.

Imaginile și video-urile alese ajută, de asemenea, pentru o mai bună învățare a elementelor de teorie.

Iată, de exemplu, cum se realizează o animație pas cu pas.

 

# 3 - Informații inedite prin casetele de tip Știați că...

Asemănător revistelor preferate ale elevilor, și acest auxiliar conține informații interesante, pe care copiii se vor bucura să le afle. În acest mod, ei vor putea face conexiuni între noțiunile de Informatică și diverse situații din viața reală, descoperind astfel modul cum se poate regăsi această disciplină în experiența lor cotidiană.

 

# 4 - Ajutor la Evaluare

La finalul fiecărei „Evaluări” elevii se pot corecta singuri. În cazul în care nu au dat răspunsurile corecte, pot vedea pentru fiecare item la ce pagină din auxiliar trebuie să revină pentru a-și consolida cunoștințele.

 

# 5 - Indicații utile pentru elevi

Atunci când au de rezolvat anumite activități, elevii beneficiază de indicații utile din partea autorului, care îi ajută astfel să înțeleagă și să îndeplinească cerințele.

 

 În plus, caietul de Informatică. Suport teoretic și exerciții aplicative...

- este foarte consistent la secțiunea algoritmi și programare. Are exerciții, lucrări practice; gândite gradat pentru nivele diferite de înțelegere;

- este foarte bine ilustrat grafic;

- este foarte accesibil și ușor de parcurs, în ordinea conținuturilor recomandate de programă;

- conține demonstrații video cu ajutorul cărora elevii observă cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly. 

- oferă, pentru toate noțiunile noi, exerciții și probleme rezolvate care ajută elevul în asimilarea lor. Toate problemele de algoritmică beneficiază de indicații care îndrumă elevul spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.

 

Propus de: Editura_Intuitext | 02.04.2019 12:04 | 2301 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

324 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN