Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ce fac în vacanța de vară copiii isteți!

Și pentru că știm cât de important este jocul în procesul de învățare (mai ales în clasele primare), noi, echipa Didactic, vă recomandăm două lucrări noi special create pentru o vară de neuitat: caietele Intuitext de vacanță pentru clasele I și a II-a.

 

5 motive să alegeți NOILE CAIETE INTUITEXT de VACANȚĂ

Caietele de vacanță ale Editurii Intuitext propun o sistematizare a achizițiilor din clasa I, respectiv clasa a II-a, fiecare caiet cuprinzând 8 unități tematice (temele au fost alese în baza chestionării unui eșantion de copii de clasa I/ a II-a).

Astfel, pentru fiecare temă există o provocare prin care copiii sunt informați în legătură cu propunerile din unitate și prin care se fac sugestii de activități pe care aceștia le pot realiza în vacanță. Provocarea este realizată într-o manieră interactivă, prin adresare directă, motivantă, care stârnește curiozitatea copilului.

Punctul de pornire îl reprezintă un text ce a constituit pretext pentru formularea unor sarcini care să-i creeze copilului aflat în vacanță sentimentul că se joacă, se relaxează și petrece timp alături de prieteni imaginari.

 

În plus, iată 5 motive pentru care vă recomandăm aceste lucrări plăcute și moderne:

 

1 - Sarcinile sunt subordonate tematic textului propus la începutul fiecărei unități, dar, în același timp, sunt strâns legate de experiența de viață a copiilor, de preocupările și interesele acestora.

Vizează identificarea informaților din text, transpunerea, interpretarea, analiza textului propus, efectuarea unor jocuri de cultivare a limbii, a unor exerciții de tip joc matematic, rezolvarea de probleme cu un conținut adecvat temei unității.

Propunerile sunt specifice disciplinelor Comunicare în limba română, Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală, iar uneori disciplinei Arte vizuale și abilități practice, achizițiile specifice domeniilor disciplinare îmbinându-se armonios.

2 - Fiecare unitate are mai multe secțiuni, una dintre acestea fiind Jocuri de vacanță, care vizează dezvoltarea spiritului de observație, a limbajului, a gândirii și a creativității.

3 - Fiecare unitate se încheie cu o grilă de autoevaluare care presupune reflecție personală.

4 - Ilustrațiile constituie suport în învățare, precum și mijloc de creștere a interesului copilului.

5 - Caietul oferă copilului contextul de întâlnire imaginară cu personaje de referință pentru vârsta lui, de a-și aminti de persoane dragi, de a-și imagina ce poate vedea în aceste locuri; oferă idei noi de petrecere a timpului liber, reprezintă o sursă de inspirație.

În caietul pentru clasa I i se propune elevului să meargă la bibliotecă sau la picnic, iar cel care a terminat clasa a II-a este provocat să creeze un film al vacanței sau sa inventeze obiecte noi folosindu-le pe cele vechi.

Astfel, implicarea copilului poate fi una autentică. Singur sau susținut de adulți, el chiar poate pune în practică ideile propuse: rețete, jocuri, instrucțiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

 

Vacanța de vară nu va mai fi la fel!

Oferiți-le copiilor bucurie cu ajutorul caietelor Intuitext pentru clasele I și a II-a, special concepute pentru zilele călduroase și plăcute de vară.

Jocuri educaționale distractive, activități interactive, imagini plăcute și vesele – toate îi vor ajuta pe micii noștri curioși să exerseze materia predată la școală în mod plăcut.

Descoperiți caietele Intuitext de vacanță, asemănătoare atât de mult-îndrăgitelor reviste ale copilăriei!

Când se joacă, copiii sunt cei mai relaxați. Când sunt relaxați, învață cel mai bine!

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 08.05.2019 11:51 | 2457 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN