Şcoala cu
bune practici

18 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Câștigător al licitației de manuale școlare - Manualul de Matematică și explorarea mediului, clasa I, este un instrument de încredere în activitatea la clasă

Manualul de Matematică și explorarea mediului, clasa I,  este pentru copii o invitaţie la învăţare într-un mod foarte activ şi plăcut, este un ghid al elevului care învaţă prin descoperire, oferind elevilor:

  • sugestii pentru realizarea unor obiecte utile în viaţa lor;
  • sugestii de jocuri în aer liber;
  • sfaturi pentru utilizarea eficientă a timpului liber;
  • posibilitatea utilizării de către copii a achiziţiilor referitoare la valoare, capacitate în activităţi practice desfăşurate cu părinţii, la cumpărături, pentru compararea preţurilor produselor din diverse magazine, pentru a învăţa să fie consumatori avizaţi;
  • posibilitatea de a face investigaţii la nivelul grupului şi de a înregistra date referitoare la grup, în scopul intercunoaşterii.

Răsfoiți manualul digital >>

PREZENTAREA MANUALULUI DE MATEMATICĂ ȘI EXPLORAREA MEDIULUI, clasa I

Fiecare unitate de învățare debutează prin pagina de gardă și se finalizează cu pagini pentru recapitulare, evaluare, ameliorare-dezvoltare prin joc.

Dirijarea învățării se realizează prin valorificarea achizițiilor anterioare și a experienței de viață a copiilor, prin propunerea unui demers de învățare bazat pe învățarea prin descoperire.

Manualul conține sarcini de lucru: de grup, în pereche, individuale, semnalate distinct, pe tot parcursul manualului.

Manualul propune sarcini de învățare cu grade diferite de dificultate, care permit elevilor să aplice și să transfere, în alte contexte, achizițiile dobândite.

Contribuie la formarea unor competenţe cu caracter transdisciplinar, oferind tehnici de lucru pentru: căutarea soluțiilor diverse pentru rezolvare de probleme, judecată critică, capacitatea de explorare a lumii înconjurătoare, comunicarea în situaţii reale de viaţă etc.

Contextele create pentru învățare surprind evenimentele importante din viața elevilor: Crăciun, vacanța de iarnă, începutul anului școlar etc.

Imaginile utilizate oferă suport pentru învățare, captează și orientează atenția, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor.

Răsfoiți manualul digital >>

Manualul conține tehnici de lucru clar precizate, care sprijină formarea de competențe: etape de parcurs în învățarea unui algoritm, rezolvarea unei probleme etc.

Evaluarea se realizează prin metode tradiţionale şi complementare: probe scrise, portofoliu, investigație, proiect, fişa de observare sistematică a activităţii şi a comportamentului elevului, autoevaluare, pe baza grilei oferite în dreptul fiecărui item de evaluare.

Manualul este însoțit de manualul digital, care păstrează structura și elementele celui dintâi, dar contribuie, prin natura elementelor virtuale (animate, interactive), la crearea unor experiențe de învățare complexe, în acord cu cerințele programei școlare actuale, dar și cu vârsta elevilor cărora li se adresează.

Manualul digital de Matematică și explorarea mediului pentru clasa I conţine o serie de resurse cu grad ridicat de interactivitate (jocuri, experimente, planşe interactive), care facilitează exersarea noțiunilor învățate, mizând pe capacitatea jocurilor de a capta rapid atenţia elevilor şi puterea de a facilita învăţarea/exersarea într-un mediu dinamic și interactiv.

Manualul digital include 63 de imagini, 49 de animații și 24 de jocuri,  experimente și exerciții interactive, selectate în funcţie de relevanţa pentru competențele specifice propuse de programa școlară pentru clasa I, pentru experienţa de viaţă şi interesul elevilor.

Predarea conceptelor şi noţiunilor noi se face prin intermediul unor animaţii, cu un pronunţat caracter dinamic, respectând cu stricteţe paşii metodici ai disciplinei, dar adăugând o notă ludică şi atractivă.

Răsfoiți manualul digital >>

 

Propus de: intuitext | 05.09.2023 12:35 | 1745 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Beneficiile automonitorizarii

Motivatia pentru invatare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«SEPTEMBRIE 2023»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


poza CNIMB

Propus de: CruceanuAdrianaGeorgiana

Sondajul zilei

Sunteti de părere că alternativa educațională Step By Step este utilă în sistemul de învățământ?

129 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: madabumb23 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN