Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Auxiliarele propuse de Editura Intuitext pentru elevii de clasa a V-a

Dragi cadre didactice,

Pentru a face cât mai ușoară tranziția elevilor dvs. de la ciclul primar de învățământ la cel gimnazial, vă invităm să alegeți auxiliarele Intuitext de Matematică și Limba Română. Acestea pot oferi suportul necesar  elevului pentru a exersa atât individual cât și sub supravegherea dvs. la clasă.

Trimiteți un e-mail la adresa - vanzari@intuitext.ro sau sunați la numărul de telefon 0372.156.300 și echipa Intuitext vă oferă suportul de care aveți nevoie plus oferta cu produsele din portofoliu care se pliază cu nevoile dvs. În acest mod veți avea mai mult timp la dispoziție sa analizați care sunt auxiliarele cele mai potrivite pentru elevii dvs.

Pentru clasa a V-a Editura Intuitext are în portofoliu următoarele auxiliare:

1. Culegerea de Matematică pentru clasa a V-a 

Îi ajută pe elevi să lucreze mai mult și să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade.

Este structurată în 16 capitole, care propun exerciții și probleme cu grade diferite de dificultate.

În prima parte a lucrării, pentru fiecare titlu din manual, elevii pot rezolva 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru sunt uşoare, următoarele patru de nivel mediu şi ultimele două au grad sporit de dificultate.

Acestea sunt precedate, uneori, de probleme rezolvate din manual, indicând numărul problemei şi pagina la care aceasta se găseşte.  

În cea de-a doua parte a culegerii se regăsesc modele pentru lucrările scrise din fiecare semestru și probleme care au fost abordate de-a lungul timpului fie la Olimpiada de matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică şi viitoriolimpici.ro”.

2. Caietul de Limba și literatura română pentru clasa a V-a

 Îi ajută pe elevi să-și formeze abilități de comunicare și să-și dezvolte scrierea creativă, imaginația, precum și inteligența emoțională – totul prin intermediul unor exerciții și activități plăcute și atractive.

Auxiliarul îl provoacă pe elev:

  • Să își dezvolte abilitățile emoționale, dar și capacitatea de a argumenta prin exerciții de tipul „Cum te-ai si simțit dacă ai fi fost Dănuț și ai fi mers să te împaci cu sora ta? Ai fi procedat la fel sau diferit? Motivează-ți răspunsul în 50-60 de cuvinte”. Sau „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor”.
  • Să exerseze scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă”, „scrie un cvintet cu tema Familia” sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice”.
  • Să învețe prin joc cu plăcere prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe alături de mai mulți colegi.

Propus de: intuitext | 12.06.2023 10:13 | 7242 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 43 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN