Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Dacă manualele trebuie să fie integrate, de ce nu ar fi și caietele?

Tratarea conținutului în manieră integrată presupune un proces prin care sunt combinate, interpretate şi transferate cunoştinţele din diverse discipline în scopul abordării acestora din mai multe perspective.

Principalul său punct forte este pluridisciplinaritatea, care permite o abordare precisă și amplă, dar și o mai mare legătură a școlii cu viața de zi cu zi a elevilor. Faptul că tratarea în manieră integrată a conținutului susține demersul de formare a unor competențe, atitudini și valori transversale, utile pentru dezvoltarea elevilor din punct de vedere personal și social, este un argument extrem de puternic în favoarea acestei abordări.

Manualele INTUITEXT de Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului, clasa I și clasa a II-a, respectă principiile instruirii tematice, având teme comune, tratate în manieră integrată și gândite în oglindă, pentru CLR și MEM.

Dacă acest lucru este bine știut, merită să accentuăm și importanță auxiliarelor care trebuie de asemenea să faciliteze abordarea integrată. Integrarea trebuie să fie atât la nivel de structură, cât și la nivel de conținut.

Haideți să punem în oglindă cele 2 caiete auxiliare INTUITEXT de CLR și MEM:

Caiete auxiliare Intuitext

- comparând cuprinsul celor două auxiliare de clasa I, cu ușurință sesizăm că unitățile de învățare abordează aceleași teme în aceeași ordine și perioadă de timp, reflectând astfel integrarea la nivel de structură a conținutului;

- în ceea ce privește itemii, constatăm că aceștia sunt concepuți astfel încât să valorifice conținuturi tratate din punct de vedere curricular în cadrul altor discipline.

Integrarea este un aspect important de care trebuie să ținem cont atunci când alegem mijloacele didactice pe care le folosim la clasă. Integrarea combate fenomenul de izolare tradițională a disciplinelor școlare și de abordare disciplinară a elementelor vieții de zi cu zi.

În felul acesta, pregătim astăzi elevi pentru meseriile de mâine, care înțeleg unde și cum pot folosi cunoștințele învățate la școală.

Dvs. cum aplicați la clasă principiile abordării integrate?

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 27.08.2015 11:42 | 2198 vizualizări

Aflați mai multe despre Manuale și auxiliare Intuitext

Oferta Intuitext de caiete pentru anul școlar 2018-2019 - De la clasa Pregătitoare până la clasa a V-a învățăm cu plăcere!

Editura_Intuitext | 15.05.2018

0 comentarii

Caietul INTUITEXT de Limba și literatura română pentru clasa a V-a - le dezvăluie elevilor plăcerea cititului și le dezvoltă abilitățile de comunicare

Editura_Intuitext | 23.01.2018

0 comentarii

Manualul digital Intuitext de Matematică clasa a V-a – manualul numărul 1 pentru un an școlar sub semnul performanței

Editura_Intuitext | 20.09.2017

4 comentarii

Caietele elevului INTUITEXT pentru ciclul primar - De ce sunt alegerea perfectă atât pentru învățători, cât și pentru elevi

Editura_Intuitext | 01.09.2017

2 comentarii

Manualul INTUITEXT de Limba și Literatura Română clasa a V-a – un instrument excelent pentru invățarea centrată pe elev

intuitext | 02.08.2017

1 comentariu

Comentarii (1)

0 0

27.08.2015 12:19 edit70

Conținutul caietelor trebuie să fie integrat având în vedere că problemele concrete de viaţă pe care trebuie sǎ le rezolvǎm în fiecare zi au un caracter integrat, soluţionarea lor, indiferent că acestea au un grad mai mic sau mai mare de complexitate, implică apelul la cunoştinţe, deprinderi, competenţe care nu pot fi încadrate în cadrul strict delimitat al unui obiect de studiu sau altul.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

321 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN