Şcoala cu
bune practici

47 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SCOALA DE ARTE SI MESERII BUTEA PROIECT DE PARTENERIAT SCOLAR COMENIUS

In cadrul acestui proiect Scoala de Arte si Meserii Butea,judetul Iasi a realizat panoul Comenius unde au fost prezentate cele mai importante aspecte ale proiectului(obiective,activitati,produse,fotografii din proiect, informatii despre cele doua tari partenere Romania si Italia).Au fost confectionate obiecte pentru expozitia de arta populara legate de muncile agricole(masti,icoane ,tapiserii,stergare,piese traditionale de imbracaminte,aranjamente traditionale din flori uscate,seminte ,scoarta de copac facute pe panza de sac sau in,mileuri si broderii lucrate in stil traditional,alte obiecte populare lucrate manual de elevi ) .
Aceste obiecte au fost expuse pe panouri de pluta in holul de intrare al scolii. Au fost colectionate obiecte de arta populara din zona Butea(cani,strachini,imbracaminte traditionala,cusaturi populare ,unelte utilizate in muncile agricole,obiecte de gopodarie traditionala taraneasca,etc).
In perioda vacantei de vara elevii au vizitat Targul Mestesugaresc Cucuteni organizat la Iasi unde au putut admira si achizitiona obiecte traditionale.
Echipa de proiect a adunat si tradus in franceza materiale necesare pentru realizarea produselor proiectului :dictionar de termeni agrari , revista pe tema proiectului ,cd cu cantece populare pe tema muncilor agrare.
In perioda 19-30 septembrie un grup de 10 elevi ai scolii se afla in Italia , la partenul nostru ISTITUTO CORINALDESI SENIGALLIA ,unde vor lucra impreuna la produsele proiectului nostru.Speram ca aceasta mobilitate sa contribuie la cunoasterea reciproca a valorilor culturale si la legarea unor prietenii durabile intre elevii si profesorii celor doua institutii scolare.

Coordonator
Professor Greta Predoi

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gretapredoi | 23.09.2008 12:42 | 2003 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

436 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN