Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Şcoala de IT fără profesori. Comunitate de învăţare organizată de elevi, pentru elevi

GrepIT a luat naştere pe 16 august 2007, în urma unei conferinţe despre web design. Conferinţa a avut ca participanţi elevi din diferite licee botoşănene, premianţi la diferite concursuri de informatică şi cu o pasiune comună pentru domeniul IT. Misiunea principală a grupului GrepIT este de a realiza comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice faţă-în-faţă, pentru a sprijini elevi din şcoli şi licee în parcursul lor de formare de excelenţă în domeniul IT.
Ediţia GrepIT 2007 a constituit startul efectiv al proiectului şi a constat într-un concurs de informatică aplicată care s-a desfăşurat la nivel local. Ideea a fost "îmbrăţişată" de foarte multe echipe de elevi din afara judeţului Botoşani, concursul fiind transformat încă de la prima ediţie într-un eveniment naţional, cu 34 de participanţi din 6 judeţe.
Pentru ediţia din acest an au fost anuntate şapte categorii competitionale, organizate pe două niveluri:
LICEU: Pagini web; Soft educational; Soft utilitar; Media (grafică digitală, fotografie digitală, imagini create/ editate utilizând programe specializate, prezentări multimedia, aplicaţii pentru telefoane mobile);
GIMNAZIU: Webdesign (site-uri realizate în HTML); Soft educaţional; Imagini realizate în Paint pe tema "Eminescu şi IT-ul".
GrepIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor elevilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI. Competenţele pentru Societatea Informaţională îşi găsesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicaţiile dezvoltate de către participanţi pot constitui startul pentru progresele semnificative în domeniul IT din următorul deceniu.
Concursul este şi va rămâne un proiect "realizat de elevi şi pentru elevi", ceea ce îl face extrem de atractiv pentru participanţi şi unic în rândul concursurilor de informatică.
Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul www.grepit.info .

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: camifb | 20.03.2008 06:43 | 1401 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

480 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN