Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Orarul elevilor ar putea fi redus la cinci ore pe z

Ea a explicat ca exista foarte multe discipline care se studiaza in tarile UE, dar nu si la noi. Preoteasa spune ca materiile nu trebuie "sa mai fie chinuitoare pentru copii", iar orarele se vor face astfel incat elevii sa stea doar cinci ore pe zi la scoala.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: camifb | 16.02.2008 18:49 | 2122 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (17)

0 0

17.02.2008 07:46 maria_resios

ar fi bine sa se aplice acest program, elevii se simt rau dupa ora a cincea, nu mai au rabdare !!

0 0

17.02.2008 08:45 cornelia_a

In alte tari elevii petrec mai mult timp la scoala chiar si 35 de ore pe sapatamana. Si nu se plange nimeni. Dar aici e vorba de organizare. Acei elevi au pauza de masa iar orele sunt organizate in asa fel incat sa nu-i oboseasca. Aici copii obosesc din cauza orelor neatractive din cauza materiei incarcate cu informatii care nu-i vor folosi in veci.

0 0

17.02.2008 09:31 adinatulbure

Ii sugerez D-nei Preoteasa sa plece intr-o excursie cu scop de documentare, apoi sa vina sa dea verdicte. Daca nu are timp sau chef, sa isi angajeze un consilier in proleme de educatie ( unul pe bune, nu un nepot) bine documentat care sa ii spuna cum sta treaba cu sistemele de educatie din occident.

0 0

17.02.2008 11:25 dama

Asta presupune si reducerea numarului de ore la unele discipline care si asa sunt vitregite. Si stau sa ma intreb: Cine a pus=o pe asta secretar de stat? Nevasta, nepoata sau ruda cui o fi?

0 0

17.02.2008 12:26 angela_ghrsm

Cornelia A, nimic nu e degeaba în lumea asta ! chiar dacă ţi se pare că o cunoştinţă nu e de folos acum, ea te învaţă să memorezi şi ce nu-ţi place, îţi dezvoltă gândirea, îţi educă voinţa şi eventual se leagă de celelalte cunoştinţe pe care le ai în cap ! dacă le ai !

0 0

17.02.2008 14:12 cornelia_a

Angela, poate vedem lucrurile din perspective diferite si nu e nimc rau in asta. Eu am fost educata in vechiul sistem sa devin o mica enciclopedie dar trebuie sa intelegem ca acest sistem nu mai poate fi aplicat societatii actuale. Acest lucru se vede clar din "performantele si interesul" majoritatii elevilor" (fara sa generalizez). Eu nu sunt de acord cu diminuarea programului, as dori re-gandirea lui pentru a-l face si calitativ.

0 0

17.02.2008 16:21 monteola

Ceea ce este mai trist e ca pana acum toata lumea urla ca ar trebui redus programul orar al elevilor. Pe toate forumurile apar sute de mesaje ca ar trebui scurtat programul elevilor.Acum, ca ministerul s-a decis sa-l scurteze, toata lumea va fi impotriva. Hotarati-va odata, oameni buni! Ce vreti de fapt? Am impresia ca orice ar face ministerul, nu ar fi bine. Mai lasati-i si pe oamenii aceia sa-si faca treaba. Am, cateodata, impresia ca unor le pare rau ca nu sunt ei in locul celor din minister. Ar fi bine sa ajunga unii carcotasi pe acolo sa vada cat este de simplu sa fii criticat pentru ca pur si simplu unii nu-si vad de treaba lor, ci trebuie sa analizeze ceea ce fac ceilalti.

In alta ordine de idei, in legatura cu ceea ce spunea colega Cornelia A, dumneaei are dreptate: din cauza orelor neatractive elevii nu mai vin cu placere la scoala, nu mai invata, obosesc repede. Cine e de vina? Ministerul? Nu este ministerul!!!! De vina sunt toti aceia care in loc sa-si vada de treaba lor ii analizeaza pe altii: colegi din scoala, directori, inspectori, persoane din minister...De aceea ei nu au timp sa-si pregateasca lectiile, nu au timp sa se informeze, sa-si intocmeasca fise, sa-si realizeze prezentari pentru diferite lectii etc. E mai simplu sa stai si sa critici si sa-ti inveti pe de rost drepturile. De indatoriri nu mai este vorba!!!!!

0 0

17.02.2008 17:00 bardamyk

Ai dreptate, monteola. Imi amintesc ca, acum cativa ani, era un domn Serbanescu care avea o emisiune de criticat Guvernul. Dadea tare ! Si a fost pus ministru ! Foarte bun. A rezistat cam ... trei luni !

0 0

17.02.2008 17:52 craciun

adik se revine la ce era in 1989?

elevii stateau 5 0re dar veneau si sambata

faceau si informare politica!!! si PTPAP !!!

0 0

17.02.2008 19:48 1957

Sunt pentru reducerea numarului de ore/saptamana/elev, sunt suprasolicitati.Propun predarea in echipa, exemplu "Ochiul" predat de chimie, fizica si biologie, numarul de ore nu se diminueaza la profesor, ca de asta ne temem mereu. Ati facut de curand un curs de 5 ore pe zi? Eu, DA, m-au apucat pandaliile !!!!! si a fost o zi pe saptamana. Ce ziceti de cei din primar?

0 0

18.02.2008 15:33 teoiordachioaie

program scurt ziceţi stimaţi colegi.Se pare însă că unii colegi de la şcoala mea au luat-o înainte.Ei îşi scurtează programul de ceva vreme fără acordul ministerului ( doar cu cel al directorului bănuiesc deoarece aceasta cunoaşte aceste probleme dar nu a luat nici o măsură).Aşa că prea târziu s-a gândit doamna Preoteasa. Colegii mei practică de mult acest lucru chiar dacă unii elevi chiar doresc să stea cele 6 sau 7 ore pentru a studia.

0 0

19.02.2008 06:24 lia_dr

pot să vă spun că elevii, cel puţin ai mei (cl. a lll-a), doresc să stea cât mai mult la şcoală şi nu neapărat pt. că le place să înveţe, ci pentru simplu fapt că văd că li se acordă atenţie (mai multă decât acasă!) şi se simt bine în colectiv, se simt bine împreună. Credeţi sau nu, şi pe timpul vacanţei chiar, au venit la şcoală , din proprie iniţiativă!, zilnic, cam jumătate dintre ei pentru a lucra suplimentar şi pentru a se întâlni pur şi simplu şi a sta de vorbă.....Personal, mi s-a părut un lucru bun. S-a mai redus astfel din timpul de hoinărelă pe stradă, de stat cu ochii la televizor şi la calculator.

0 0

21.02.2008 12:36 marint

Imi pare rau, dar se pare ca adevarata problema nu o vedeti ! Cati profesori isi vor pierde posturile ? Vor fi doar maxim 25 de ore pe saptamana la o clasa ! Si la cate discipline ? Din ce va iesi norma ? Ganditi-va ca sunt scoli cu putini copii care se vor desfiinta. Copiii vor face naveta. Oare asta nu va intereseaza ? Cred ca este smecheria guvernului ca sa mai elimine din dascali si sa poata creste salariile celor care raman. Cati profesori tineri vor supravietui in scolile mai mici? Dar voi care militati pentru reducerea numarului de ore sunteti siguri ca va puteti pastra postul sau veti fi nevoiti sa faceti o naveta ? Mai analizati !

0 0

21.02.2008 19:43 niky33

Bravo, monteola !...mi-a placut ceea ce ai scris.

As vrea doar sa amintesc 2 chestiuni :

1.) ...este posibil ca orarul elevilor sa fie incarcat si datorita profesorilor care-si iau zi libera pe saptamana (adica...in loc sa predea zilnic...isi inghesuie orele in 4 zile, ajungand sa se predea matematica / romana / istoria, chiar si dupa orele 13:00 ...cand stim cu totii...ca elevii sunt obositi si nu mai dau randament)

2.)...daca se vor reduce orele la clasa ...se vor favoriza ,,orele particulare" ...Cu siguranta parintii nu-si vor duce copii la sport, cluburi de dans, de pictura sau de alt gen ...ci se vor orienta catre orele particulare ..in ideea ca odraslele lor vor sta cuminti intr-o incapere si supravegheati ,,ca la carte" . Nu uitati ca majoritatea parintilor nu au cu cine-si lasa copii acasa dupa-amiaza, pana se intorc ei de la munca.

0 0

22.02.2008 15:34 eseran

Ni s-ar putea reduce norma didactica; am avea astfel timp de alte activitati necesare pregatirii orelor pentru ca acestea sa fie atractive si competitive. In Italia sunt alocate ore si pentru sedinta cu parintii. Noi facem unele activitati pentru ca asa este moral, nu pentru ca suntem platiti.

0 0

23.02.2008 16:24 neruta99

daca se va renunta la morma didactica, e ok.tare mi-e teama ca vor gasi atunci alte sarcini pentru cei din invatamant sau vor bloca salariile. in acelasi timp afirmatia doamnei svetlana preoteasa cum ca in ue se invata si alte materii care lipsesc de pe la noi imi da certitudinea ca volumul de cunostinte pe care este nevoit sa le acumuleze un elev va creste, cu toate revizuirile programei scolare.obositi sunt aceiasi elevi pe care ne bazam ca ne pot aduce satisfactie muncii noastre si nu in ultimul rand punctele necesare supravietuirii.vedeti ce se intampla cu subiectele de la concursurile scolare, olimpiade si mai ales altele.departe, departe, tot mai departe de cerintele programei, obligatorii elevilor.da, doamne, bine!

0 0

23.02.2008 19:25 bulaioan

O ineptie a d-nei Preoteasa. Nu stiu cine a adus-o pe dansa in postura de decizie in minister .Dar la experienta de 27 ani pe care o am si la o disciplina dura am observat dezinteresul elevilor incurajat si de familie . Pe timpuri mergeam la olimpiadele judetene cu autobuzul acum 2 masini mici e suficient.Nu se intreaba cei din minister din cauza cui s-a ajuns aici? Nu este VINA lor ca au transformat invatamantul in sistemul incercarilor ratate ? Oare reforma nu ar fi trebuit sa inceapa de la varf ?Prin epurarea celor incompetenti aflati in structuri de decizie?Oare generatiile care s-au formati nainte si faceam 6 ore zilnic inclusiv sambata nu erau mai dezavantajate? Dar au pus OSU la munca si au reusit sa construiasca o societate in care cei corupti ies in fata la fel ca si nonvalorile Mi-e lehamite de Minister si de ideile lor tampite. NU am vazut unul de la MEC sa spuna STOP ba fratilor hai sa va platim sa faceti munca de calitate .La justitie s-a spus ca au salarizare neatractiva si de aceea e coruptie si le-au marit salariiile La NOI NU. probabil ca d-na cu problema nu va fi afectata de reducerile preconizate de dvs , oricum nu se va intoarce la catedra. Voi urmari cu interes raspunsul d-nei pe acest forum desi ma indoiesc ca va veni vreodata

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

480 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN