Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tineri brasoveni in Olanda

Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectur㠄Christian Kertsch” din Braşov a fost promotorul unui proiect Leonardo da Vinci, iniţiat şi realizat de d-na director Virginia Marinescu, în colaborare cu d-ra prof. Englisch Loredana, ce a implicat plecarea în Olanda a unui grup de nouă elevi din clasele X-XII, liceu şi ŞAM: Balate Daniel, Busuioc Florin, Kis Jozsef, Macovei Marius, Niagu Felicia, Popică Ştefan, Suciu Florin, Szabo Barna, Tudose Răzvan, împreună cu profesorul însoţitor, d-na Becheru Olimpia, ca urmare a obţinerii finanţarii de la Comisia Europeana. Derularea proiectului s-a realizat cu sprijinul ANPCDEF, Bucuresti.
Elevii au obţinut de la partenerii olandezi: ROC West Brabant, din care fac parte Colegiile Radius şi Markiezaat, si de la compania ROI, câte un certificat de abilităţi dovedite în perioada de stagiu şi câte un certificat de competenţe lingvistice de limbă engleză.
Tinerii braşoveni împreună cuprofesorul însoţitor au parcurs stagiul de trei săptămâni (8.03.-29.03.2007) pe tema : „Plasamentul Tinerilor – cea mai Bună Modalitate pentru Integrarea Durabilă pe Piaţa Europeană a Forţei de Muncă”, lucrând împreună cu tineri olandezi de la ROC West-Brabant, organizaţia intermediară, ROI şi Radius College – organizaţiile de primire. S-a remarcat deosebita adaptare în alte condiţii de muncă şi viaţă a elevilor braşoveni, capacitatea lor de integrare, atât lingvistică dar, mai ales, profesională, partenerii olandezi fiind profund impresionaţi de cunoştinţele teoretice şi practice ale elevilor braşoveni. Ei au fost permanent monitorizaţi în Breda, la Radius College şi la Markiezaat College de profesori precum Cor Maas, Ruud Klassen şi Becheru Olimpia, sing. de la Colegiul Tehnic „Christian Kertsch” din Braşov. Programul de lucru de 6 ore al elevilor, a implicat operaţii de îndoire a ţevilor din cupru şi din oţel după metode noi, executarea de canalizări, dar şi operaţii de sudură, executare şi montare a unor instalaţii de încălzire, sanitare, de alimentare cu apă rece şi apă caldă şi a instalaţiilor de aer condiţionat. Partenerii olandezi au asigurat echipamentul complet de protecţie pentru tot grupul, pe toată perioada stagiului. La postul de Radio din Breda, elevii si profesorul insotitor au participat la un interviu, transmis la Radio România Actualităţi.
Proiectul „PTMBMIDPEFM”, început din 1.10.2006, ce se va încheia în 31. 05. 2007 nu este o iniţiativă singulară. Colegiul Tehnic „Christian Kertsch” a realizat si continua sa realizeze frecvent astfel de parteneriate cu ţări precum: Italia, Franţa, Germania, Finlanda, Danemarca, U.K., Spania, cu scopul de a perfecţiona atât formarea profesională a cadrelor didactice, cât, mai ales, pentru formarea profesionala iniţială a elevilor. Continuumul educaţional este extrem de benefic pentru tinerii care se pregătesc în vederea unei mai bune integrări pe piaţa europeană a forţei de muncă. Participanţii la acest stagiu au fost invitaţi să mai participe la asemenea schimburi de experienţă de către ROC West-Brabant şi compania ROI cu promisiuni de locuri de muncă după ce-şi vor fi terminat studiile.
Director,
Prof.Virginia Marinescu

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gini | 24.04.2007 19:03 | 759 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

335 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN